På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Skapa ett IDFA-meddelande

Det här är för närvarande en betafunktion som endast är tillgänglig för ett begränsat antal utgivare.
Om du använder Integritet och meddelanden för att inhämta samtycke för GDPR kan dina europeiska användare se GDPR-meddelandet istället för IDFA-meddelandet. Läs mer om vilket meddelande användarna ser.

Så här skapar du en IDFA-förklaring som visas omedelbart före ATT-varningen i iOS:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden.
  3. Klicka på IDFA.
  4. Klicka på Skapa meddelande. En platshållare för ATT-varningen i iOS visas.
  5.  Välj de appar där meddelandet ska visas:
    1. Klicka på Välj appar.
    2. Välj önskade appar.
    3. Klicka på Bekräfta.
  6. Välj på vilka språk meddelandet ska visas:
    1. Standardspråk: Meddelandet visas på standardspråket när användarens enhetsspråk inte kan fastställas eller när användarens enhetsspråk inte överensstämmer med de valda språken.
    2. Ytterligare språk: Meddelandet kan visas för användare på något av de ytterligare språken som matchar användarens enhetsspråk. Språken du väljer här ska matcha de språk som webbplatsen är tillgänglig på. Du kan redigera meddelandetexten för vart och ett av de ytterligare språken.
      Exempel
      Om du väljer nederländska som ytterligare språk visas IDFA-meddelandet på nederländska för användare vars enhetsspråk är nederländska.
      A screenshot of the Funding Choices multi-language selector
    För att redigera och utlösa varningen måste du uppdatera din Info.plist i SDK:et för iOS-mobilannonser.
  7. Ange ett beskrivande namn i fältet Meddelandenamn så att du kan identifiera meddelandet senare. Namnet visas bara på sidan Integritet och meddelanden och är inte synligt för användarna.
  8. (Valfritt) Redigera och formatera det förklarande meddelandet så att det överensstämmer med appens innehåll och design.
  9. När du är klar klickar du på Publicera för att publicera meddelandet eller klicka på Spara utkast för att spara en utkastversion av meddelandet som du kan publicera senare.

När meddelandet har publicerats visas ett förklarande IDFA-meddelande (eller samtyckesmeddelandet för EU) automatiskt för användarna omedelbart före ATT-varningen i iOS. Läs mer om vilket förklarande meddelande som visas för användarna.

Om du inte vill att ATT-varningen i iOS ska aktiveras måste du ta bort det publicerade meddelandet.