Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Aktivoitumisen ymmärtäminen mittareiden avulla

Seuraamalla viestien tuottamia tuloksia voit saada paremman käsityksen sovelluksesi käyttäjistä ja siitä, mitä he tekevät sovelluksessasi.

Viestit-sivun yläreunassa on tiettyjä viestityyppejä koskeva Mittarit-kortti. Sen avulla voit seurata, miten usein viestisi näkyvät sovelluksen käyttäjille ja mitä vaihtoehtoja käyttäjät valitsevat. Voit ladata datan myös CSV-tiedostona, josta saat dynaamisemman ja yksityiskohtaisemman kuvan datasta.

Raporteissa on dataa kaikista Ad Managerissa ja AdMobissa käyttöön ottamistasi sovelluksista, joissa näkyy viestejä käyttäjille.

Mittarit-kortti

Näin löydät mittarikortin

Jos haluat katsoa tietyn yksityisyyteen liittyvän säädöksen mittarikorttia, tee näin:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa jostakin Yksityisyys ja viestit ‑sivulla olevasta viestityyppikortista Muokkaa. Mittarit-kortti on Viestit-sivun yläreunassa.

AdMob-käyttöliittymän Viestit-osion mittarikortti

Kortissa näkyvät mittarit

Alla olevissa taulukoissa kerrotaan kunkin viestityypin mittarikortissa näkyvistä mittareista.

Eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit

Mittari Kuvaus

Käyttäjille näkyneet viestit

Näin monta kertaa eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti on näkynyt käyttäjille kaikilla sivustoilla tai kaikissa sovelluksissa, joissa viestiä käytetään. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.

Suostumusprosentti

Sellaisten eurooppalaisia asetuksia koskevien viestien prosenttiosuus, joiden yhteydessä käyttäjä on antanut suostumuksensa kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaikille palveluntarjoajille. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.

Kaava: (Viestit, joiden yhteydessä käyttäjä on antanut suostumuksensa kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaikille palveluntarjoajille) / (eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit, joiden yhteydessä käyttäjä on tehnyt suostumusvalinnan)

Sisältää tilanteet, joissa käyttäjä on valinnut "Anna suostumus" tai antanut suostumuksen kaikkiin räätälöityihin suostumusvaihtoehtoihin. Nimittäjä ei sisällä viestejä, joiden yhteydessä käyttäjä ei ole tehnyt valintaa.

IDFA-viestit

Mittari Kuvaus

Käyttäjille näkyneet viestit

Näin monta kertaa IDFA-viesti on näkynyt käyttäjille. Sisältää sekä IDFA-pohjustusviestit että eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit, jotka ovat näkyneet juuri ennen iOS ATT ‐ilmoitusta.

ATT-suostumusprosentti

Niiden IDFA-viestin käynnistämien iOS ATT ‐ilmoitusten prosenttiosuus, joiden yhteydessä käyttäjä on sallinut seurannan. Arvo lasketaan jakamalla IDFA ATT ‐suostumusmittarin arvo niiden kertojen määrällä, joina ATT-ilmoitus on näkynyt.

Kaava: (iOS ATT ‑ilmoitukset, joiden yhteydessä käyttäjä on valinnut "Salli seuranta") / (iOS ATT ‑ilmoitukset)

CSV-raportti

Mittarikortin lisäksi nämä tiedot ovat saatavilla myös CSV-tiedostossa, jossa on lisää mittareita ja ulottuvuuksia. Lataa CSV-tiedosto klikkaamalla mittarikortista Lataa.

Ulottuvuudet ja mittarit

Yleiset

Ulottuvuus Kuvaus

Käyttöjärjestelmäryhmä

Laitteen käyttöjärjestelmä (Android tai iOS)

Päivämäärä

Päivä, jolloin viesti näkyi

Sovellustunnus

Sovellukseen liittyvä yksilöllinen tunnus

Eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit

Mittari Kuvaus

Eurooppalaiset asetukset: käyttäjille näkyneet viestit

Näin monta kertaa eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti on näkynyt käyttäjille.

Eurooppalaiset asetukset: suostumus kaikkiin

Sellaisten eurooppalaisia asetuksia koskevien viestien määrä, joiden yhteydessä käyttäjä on antanut suostumuksensa kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaikille palveluntarjoajille. Sisältää tilanteet, joissa käyttäjä on valinnut "Anna suostumus" tai antanut suostumuksen kaikkiin räätälöityihin suostumusvaihtoehtoihin.

Eurooppalaiset asetukset: räätälöity suostumus

Sellaisten eurooppalaisia asetuksia koskevien viestien määrän, joiden yhteydessä käyttäjä on tehnyt suostumusvalinnan valittuaan ensin "Muuta valintoja". Ei sisällä tilanteita, joissa käyttäjä on joko antanut tai evännyt kaikkia käyttötarkoituksia ja palveluntarjoajia koskevan suostumuksen.

Eurooppalaiset asetukset: ei suostumusta

Sellaisten eurooppalaisia asetuksia koskevien viestien määrä, joiden yhteydessä käyttäjä on evännyt kaikkia käyttötarkoituksia ja palveluntarjoajia koskevan suostumuksen. Sisältää tilanteet, joissa käyttäjä on valinnut "Älä anna suostumusta" tai hylännyt kaikki räätälöidyt suostumusvaihtoehdot.

Eurooppalaiset asetukset: ei päätöstä

Sellaisten eurooppalaisia asetuksia koskevien viestien määrä, joiden yhteydessä käyttäjä ei ole tehnyt valintaa.

IDFA-viestit

Mittari Kuvaus

Käyttäjille näkyneet viestit

Näin monta kertaa IDFA-viesti on näkynyt käyttäjille. Sisältää sekä IDFA-pohjustusviestit että eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit, jotka ovat näkyneet juuri ennen iOS ATT ‐ilmoitusta. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.

ATT-suostumusprosentti

Niiden IDFA-viestin käynnistämien iOS ATT ‐ilmoitusten prosenttiosuus, joiden yhteydessä käyttäjä on sallinut seurannan. Arvo lasketaan jakamalla IDFA ATT ‐suostumusmittarin arvo niiden kertojen määrällä, joina ATT-ilmoitus on näkynyt. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.

Kaava: (iOS ATT ‑ilmoitukset, joiden yhteydessä käyttäjä on valinnut "Salli seuranta") / (iOS ATT ‑ilmoitukset)

Mainosten personointia koskevat viestit

Mittari Kuvaus

Personoinnista
kieltäytymisten prosenttiosuus

Sellaisten mainosten personointiasetuksia koskevien viestien prosenttiosuus, joiden yhteydessä käyttäjät ovat kieltäytyneet personoinnista. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.

Sisältää katselukerrat, joiden yhteydessä käyttäjät ovat antaneet suostumuksensa räätälöidyn suostumusviestin kaikkiin valintoihin. Ei sisällä katselukertoja, joiden yhteydessä käyttäjä ei ole tehnyt valintaa.

Kaava: (Kieltäytymiset räätälöityjen suostumisviestien yhteydessä) / (kaikki näkyneet mainosten personointia koskevat viestit)

Näkyneet mainosten
personointiasetuksia koskevat viestit

Näin monta kertaa mainosten personointiasetuksia koskeva viesti on näkynyt käyttäjille. Perustuu 30 viime päivän aikana kerättyyn dataan.