Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Viestien muokkaaminen ja muotoileminen

Voit muuttaa viestien tekstiä ja muotoilua viestien luomisen yhteydessä tai milloin tahansa sen jälkeen. Muokkaa viestien muotoilua siten, että ne vastaavat sovellustesi ulkoasua.

Viestin tekstin muokkaaminen

Viestin oletusteksti vaihtelee pääasiassa sovelluksen nimen mukaan. Suurin osa tekstistä on muokattavissa.

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa GDPR.
  4. In the list of messages, click the name of the message you want to edit.
  5. Valitse sen viestin valintaikkuna, jota haluat muokata.
  6. Valitse muokattava kieli avattavasta Kieli-valikosta.
    Viestin kielen muuttaminen Ad Managerin osiossa Tietosuoja ja viestit
  7. Klikkaa muokattavaa elementtiä (kuten leipätekstiä tai painikkeen tekstiä) ja tee haluamasi muutokset.
  8. Valitse käyttäjälle näkyvät suostumusvaihtoehdot. Kun käyttäjä näkee viestisi, hän voi valita jonkin näistä vaihtoehdoista. Voit valita jommankumman seuraavista:
    1. Anna suostumus tai Muuta valintoja
    2. Anna suostumus, Älä anna suostumusta tai Muuta valintoja
  9. (Valinnainen) Valitse Sulje (Älä anna suostumusta) ‐ruutu, jos haluat lisätä viestiin sulkemiskuvakkeen. Kuvaketta klikkaamalla käyttäjät voivat sulkea viestin ja kieltäytyä antamasta suostumusta mainoskumppaneillesi ja kumppaniesi käyttötarkoituksiin.
  10. Klikkaa Julkaise tai Tallenna luonnos. Jos klikkaat Julkaise, näkyviin tulevassa varoituksessa sinua muistetaan siitä, että muutokset julkaistaan pian tallentamisen jälkeen.

Viestielementtien muotoileminen

Kun muutat elementin muotoilua, kyseinen elementti muuttuu kaikissa soveltuvissa valintaikkunoissa. Jos esimerkiksi muutat Suostumuspyyntö-valintaikkunan leipätekstin vihreäksi, Vaihtoehtoinen suostumus ‑valintaikkunan leipäteksti muuttuu myös vihreäksi.

Muuta viestielementin muotoilua näin:

1.  Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa GDPR.
  4. In the list of messages, click the name of the message you want to edit.
  5. Valitse viestin valintaikkunasta tai oikealla olevasta valikosta muotoiltava elementti (kuten Leipäteksti). Muuta muotoilua muokkaamalla valikossa olevia asetuksia.
  6. Klikkaa Julkaise tai Tallenna luonnos. Jos klikkaat Julkaise, näkyviin tulevassa varoituksessa sinua muistetaan siitä, että muutokset julkaistaan pian tallentamisen jälkeen.

Muotoiluvaihtoehdot

Muotoiltavan viestielementin mukaan käytettävissä on vähintään yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Tekstiosa: Fonttiperhe.
  • Tyyli: Lihavointi, kursivointi tai alleviivaus.
  • Tasaus: Vasen, oikea, keskikohta.
  • Fonttikoko: Fonttikoko ilmaistaan em-yksikköinä, jolloin teksti skaalautuu käyttäjän näytön koon tai selainasetusten mukaan.
  • Fontin väri: Lisää väri heksadesimaali- tai RGB-arvona ja klikkaa Tallenna-kuvaketta.

Global-elementti

• Pääväri: Käytetään seuraavissa viestielementeissä:
    • ensisijaisen viestipainikkeen tausta
    • kolmannen viestipainikkeen fontti (jos viestissä on kyseinen painike)
    • kuvakkeiden taustat
    • päälle/pois-painikkeet
    • palveluntarjoaja-asetusten linkin fontti
    • viestistä avattavan ohjevalintaikkunan sulkupainike.
  • Toissijainen väri: Käytetään viestissä olevan toissijaisen painikkeen taustassa.

Button-elementti

• Pääväri: Käytetään ensisijaisen viestipainikkeen fontissa.
  • Toissijainen väri: Käytetään toissijaisen viestipainikkeen fontissa.

Viesteissä olevat painikkeet eivät saa olla näkymättömiä, lukukelvottomia tai vaikuttaa olevan poissa käytöstä. Painikkeiden ei tarvitse olla identtisiä, mutta näkyvyyden varmistamiseksi niissä on käytettävä samaa tekstityyliä (fonttia, fonttikokoa ja fonttityyliä) ja jokaisen tekstin kontrastisuhteen tulee olla vähintään 5:1.

Käytäntöjen mukaan viesteissä näkyvien painikkeiden taustavärin ja fontin värin on oltava riittävän erilaiset, jotta viestit ovat helposti luettavissa. Valittuasi painikkeiden taustavärin ja fontin värin tarkistamme, onko värien välillä riittävästi kontrastia, ja kerromme, jos valittuja värejä täytyy muokata.

Viestikohdistuksen valitseminen

Valitse maantieteellisen kohdistuksen avulla, ketkä sovelluksen kävijät näkevät eurooppalaisia asetuksia koskevan viestisi. Voit valita, että viesti näkyy kaikille kävijöille tai vain Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä oleville.

Näin voit valita eurooppalaisia asetuksia koskevan viestin maantieteellisen kohdistuksen:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa GDPR.
  4. Klikkaa viestilistasta muokattavan viestin nimeä.
  5. Klikkaa Targeting ja valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
    1. GDPR-maat (ETA ja Yhdistynyt kuningaskunta): Eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti näkyy Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä oleville kävijöille.
    2. Kaikkialla: Eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti näkyy kaikille kävijöille.
Jos vaihdat Kaikkialla-asetuksen tilalle "GDPR-maat (ETA ja Yhdistynyt kuningaskunta)", kaikki ETA-alueen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin ulkopuolella olevien kävijöiden aiemmin tekemät päätökset pysyvät voimassa siihen asti, että TC-merkkijono katsotaan ei-hyväksyttäväksi (esimerkiksi vanhenemisen vuoksi).