På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

GDPR-inställningar

Hantera GDPR-annonspartner

Från och med oktober 2023 kan du välja upp till 700 annonspartner. Om du för närvarande överskrider denna gräns rekommenderar vi att du uppdaterar dina annonspartner för att säkerställa att samtyckesmeddelanden fungerar som förväntat.
Enligt Googles policy för användares medgivande inom EU måste du identifiera varje annonspartner som tar emot användares personuppgifter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Förenade kungariket och tillhandahålla information om hur uppgifterna används. Annonspartner (inklusive Google och andra annonsnätverk, annonspartner, leverantörer, budgivningssystem och annonskällor) använder data om dina användare, till exempel för att visa dem anpassade annonser eller rapportera konverteringar.

När du använder IAB Europes Transparency and Consent Framework väljer du annonspartner när du konfigurerar GDPR-inställningarna i verktyget Integritet och meddelanden.

Välj annonspartner

Annonspartner kallades tidigare annonsteknikleverantörer på sidan för användares medgivande inom EU.

Vi rekommenderar att du använder dessa kontroller för att skapa en lista över de annonspartner du föredrar att arbeta med, oavsett om du använder Funding Choices som CMP eller inte. Vi har skapat kontroller för att du ska kunna välja vilka annonspartner du vill arbeta med. Det betyder att du själv kan styra över aktiviteten på dina webbplatser och i dina appar.

Om du inte anpassar kontrollerna används uppsättningen annonspartner som oftast används. Denna grupp omfattar annonspartner som representerar de största intäkterna för utgivare från användare i EES och Förenade kungariket från alla programmatiska källor för efterfrågan. Som standard är Google förvalt som annonspartner (som Google Advertising Products) och kan inte avmarkeras. Syftet med detta är att förenkla inställningen av samtyckesmeddelanden för GDPR och förhindra konfigurationsfel som kan påverka annonsvisningen på Googles plattformar.

Vår policy för användares medgivande inom EU kräver att du tydligt identifierar alla parter som du lämnar ut data till. Detta innebär att du måste informera varje användare om vilka annonspartner du använder, oavsett om du använder gruppen med de vanligaste leverantörerna eller en egen lista över leverantörer.

Hur används valda annonspartner?

Listan med annonspartner som du väljer används i följande fall:

• För att skicka annonsförfrågningar som har genererats av användare i EES eller Förenade kungariket till valda annonspartner.
  • Om du använder GDPR-meddelanden via Googles Integritet och meddelanden: För att inhämta samtycke för valda annonspartner och tillhandahålla användare som ser dina meddelanden med en lista över annonspartner. Listan visas på sidan Annonspartner i dina GDPR-meddelanden.

De annonspartner du väljer tillämpas på alla nya GDPR-meddelanden som du skapar. Du kan även lägga till nyligen valda annonspartner i dina publicerade meddelanden.

Annonspartnerlista

* Annonspartner som finns på en lista med partner som används ofta.

Lägga till annonspartner i publicerade GDPR-meddelanden

Du kan behöva lägga till annonspartner efter att du har publicerat ditt samtyckesmeddelande, antingen för att du har lagt till en annonspartner som du inte har begärt samtycke för tidigare, eller för att en annonspartner nyligen har lagts till i IAB:s globala leverantörslista (GVL) eller Googles ATP-lista och du nu vill använda dem för sina tjänster.

När du lägger till annonspartners i publicerade meddelanden måste du bestämma, i båda fallen, om du ska be användare som har gett sitt samtycke till den tidigare uppsättningen annonspartners att ge sitt samtycke till den nya uppsättningen annonspartners eller inte.

Så här lägger du till annonspartners i dina publicerade GDPR-meddelanden:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden.
  3. Klicka på GDPR.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Välj Anpassade annonser i avsnittet Välj vilken typ av annonser du vill visa.
  6. Klicka på Redigera i avsnittet Välj annonspartners.
  7. Välj annonspartners från listan Dina annonspartners om du vill lägga till dem i dina samtyckesmeddelanden. Välj mellan följande alternativ:
    • Annonspartners som används ofta: Använd en förvald lista med annonspartners.
    • Anpassade annonspartners: Välj de annonspartners som du vill använda individuellt. Listan med annonspartners som ofta används väljs automatiskt när du väljer detta alternativ, men du kan avmarkera dem individuellt från listan.
      Obs! Du kan välja upp till 700 annonspartner. Om du överskrider den här gränsen sparas inte ändringarna i GDPR-inställningarna.
  8.  Klicka på Spara. De uppdaterade inställningarna används för alla GDPR-meddelanden som visas för förstagångsbesökare.
  9. Klicka på Fråga på nytt i dialogrutan som visas om du vill be besökare som tidigare har givit samtycke att göra nya val baserat på de uppdaterade inställningarna. Om du väljer att inte fråga återkommande besökare på nytt används deras tidigare val.

Ta bort annonspartner från publicerade GDPR-meddelanden

Så här tar du bort annonspartner från dina publicerade GDPR-meddelanden:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden.
  3. Klicka på GDPR.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Avmarkera annonspartner om du vill ta bort dem från GDPR-meddelandet.
  6. Klicka på Spara. Ändringarna syns i alla meddelanden som publiceras för appen eller webbplatsen.
Om våra annonspartner tas bort från ditt samtyckesmeddelande, antingen för att du har avmarkerat dem från listan Dina annonspartner eller för att de inte längre finns med på IAB:s globala leverantörslista (GVL), behöver du inte göra något mer eftersom du inte behöver inhämta samtycke från dina användare igen.

Lägga till GDPR-certifierade medlingspartners

Ibland GDPR-certifieras nya medlingspartners av Google och kan läggas till i samtyckesmeddelanden som visas för att uppfylla EU-förordningar. När nya GDPR-certifierade medlingspartners blir tillgängliga visas en avisering om att listan har uppdaterats på sidan Dina annonspartners i ditt konto. Klicka på Lägg till i aviseringen för att välja nya medlingspartners och lägga till dem på listan över annonspartners i dina samtyckesmeddelanden.

Följande medlingspartners har GDPR-certifierats av Google och kan visas som annonspartners i samtyckesmeddelanden.

Listan uppdaterades senast i februari 2024.

Medlingspartners som har GDPR-certifierats av Google

• Ad Generation
  • AdColony
  • AdFalcon
  • AppLovin
  • Chartboost
  • Chocolate Platform
  • Custom Event
  • Facebook
  • Fluct
  • Flurry
  • Fyber
  • Fyber Marketplace
  • i-mobile
  • Improve Digital
  • Index Exchange
  • InMobi
  • ironSource
  • Leadbolt
  • LG U+AD
  • Media.net
  • Mintegral
  • MobFox
  • MoPub
  • myTarget
  • nend
  • ONE by AOL (Nexage)
  • OneTag Exchange
  • OpenX
  • Pangle
  • PubMatic
  • Rubicon
  • Sharethrough
  • SK planet/T ad
  • Smaato
  • Snap
  • Sonobi
  • Tapjoy
  • Tencent GDT
  • TripleLift
  • Unity
  • UnrulyX
  • Verizon Media
  • Vpon
  • Vungle
  • Yahoo
  • Yieldmo
  • Zucks