På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Policyer

Om Bekräftat klick

Med funktionen Bekräftat klick i Google Ads läggs det till en bekräftelse i annonsplaceringar som bedöms kunna generera oavsiktliga klick. När en användare klickar på en annons där funktionen Bekräftat klick är aktiverad blir hen uppmanad att bekräfta sin avsikt att besöka annonsörssidan genom att klicka på en knapp, till exempel Besök webbplatsen eller Ladda ned.

Klicka för att se ett exempel på Bekräftat klick

Exempel på Bekräftat klick.

Vad är Bekräftat klick?

Bekräftat klick tillämpas när ett Google Ads-system fastställer att din annonsplacering genererar oavsiktliga klick. Detta kan ge en dålig användarupplevelse, eftersom användaren hamnar på annonsörens målsida i stället för på sidan med innehåll som hen egentligen ville se. AdMob visar den klickbekräftelse som efterfrågan från Google Ads utlöser. Bekräftat klick påverkar inte tredjepartskällor för efterfrågan.

Med en andra klickbekräftelse kan användaren bekräfta sin avsikt att besöka den annonserade sidan. Användare som avsåg att klicka på annonsen klickar vanligtvis vidare för att titta på annonsen ändå.

Hur kan du ta bort Bekräftat klick från dina annonser?

Bekräftat klick tas bort automatiskt när Google Ads inte längre påträffar upprepade oavsiktliga klick. Detta sker dock inte omedelbart. Bekräftat klick tas bort automatiskt när Google Ads identifierar en längre tids förbättring av klickkvaliteten bland användare som interagerar med annonsen i ditt innehåll.

Hur kan du förhindra oavsiktliga klick?

Du kan undvika oavsiktliga klick genom att följa rekommendationerna för annonsimplementering. Tänk dig för när du placerar länkar, uppspelningsknappar, nedladdningsknappar, navigeringsknappar (till exempel Föregående och Nästa), spelfönster, videospelare, nedåtknappar eller appar nära annonser, eftersom de kan leda till oavsiktliga klick.

Exempel på implementeringar att vara uppmärksam på:

• annonser nära navigeringselement
  • navigeringselement som visas överlagrade ovanpå displayannonser
  • knappar ovanpå eller nära annonser
  • appinnehåll ovanpå eller nära annonser
  • överträdelser av policyerna för annonsplacering

Rekommenderade implementeringar

Läs igenom listan över otillåtna och rekommenderade implementeringar för att ta reda på vilka annonsenheter som ger en dålig användarupplevelse:

Fokusera på att förbättra annonsenhetens implementering och sidhämtningshastighet för att minimera oavsiktliga klick.

Utöka alla  Komprimera alla

Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om Bekräftat klick.

Var tillämpas Bekräftat klick?
Bekräftat klick tillämpas bara om vi hittar annonsplatser som orsakar oavsiktliga klick för användarna. Ändringen förbättrar användarupplevelsen i din app och minimerar antalet oavsiktliga klick. Färre oavsiktliga klick leder i slutänden till nöjdare användare och bättre annonsresultat.
Hur tar jag reda på om Bekräftat klick har lagts till i min app?
Gå till policycentret i ditt konto och kontrollera kolumnen Status. I policycentret visas alla problem som kan påverka annonsvisningen i din app, däribland Bekräftat klick.
Hur åtgärdar jag oavsiktliga klick på mina annonsenheter?

Läs igenom listan över otillåtna och rekommenderade implementeringar för att ta reda på vilka annonsenheter som ger en dålig användarupplevelse:

Fokusera på att förbättra annonsenhetens implementering och sidhämtningshastighet för att minimera oavsiktliga klick.

Hur kan jag överklaga Bekräftat klick?
Bekräftat klick tillämpas automatiskt i Google Ads när annonsplaceringar visar tecken på att generera oavsiktliga klick. Du behöver inte överklaga. Bekräftat klick tas bort automatiskt när Google Ads inte längre påträffar upprepade oavsiktliga klick.
Varför har min klickfrekvens/intäkt/eCPM minskat?
Annonsresultatet påverkas av många faktorer, som exponeringar, exponerings-CTR, klick, eCPM och annat. Lägre CTR betyder inte lägre långsiktiga intäkter. Bekräftat klick syftar till att förbättra den övergripande användarupplevelsen i din app och minska antalet oavsiktliga klick. Att maximera efterklicksaktiviteten gynnar alla parter.
Varför ändrades detta beteende i vissa appar och inte i andra?
Google Ads mäter klickkvaliteten utifrån många faktorer. Vissa typer av innehåll, layouter och placeringar kan leda till oavsiktliga klick. Google Ads identifierar dessa scenarier och tillämpar Bekräftat klick för att förbättra kvaliteten.
Jag har granskat hela min app och åtgärdat annonsenheter som inte följer riktlinjerna. Varför tillämpas Bekräftat klick fortfarande på mina annonsenheter?
Google Ads tar hänsyn till data från flera dagars annonsvisning. När det upptäcker en kontinuerlig förbättring av klickkvaliteten inaktiveras Bekräftat klick för de berörda annonsenheterna.
Påverkar Bekräftat klick annonser från tredjepartskällor för efterfrågan?
Nej, Bekräftat klick påverkar inte tredjepartskällor för efterfrågan. Bekräftat klick tillämpas bara på annonser från efterfrågan på Google Ads.