Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Retningslinjer

Om bekreftede klikk

Bekreftede klikk er en funksjon i Google Ads som legger inn bekreftelse i annonseplasseringer som kan generere utilsiktede klikk. Når brukere klikker på en annonse der funksjonen for bekreftede klikk er slått på, må de bekrefte at de faktisk ønsker å besøke annonsørens side. Dette gjør de ved å klikke på en knapp, for eksempel «Besøk nettstedet» eller «Last ned».

Klikk for å se et eksempel på bekreftede klikk

Eksempel på bekreftet klikk.

Hvorfor brukes bekreftede klikk?

Bekreftede klikk blir brukt når et Google Ads-system registrerer at annonseplasseringen din genererer utilsiktede klikk. Dette kan bidra til at brukeropplevelsen blir dårlig, ettersom brukere kan havne på landingssiden til en annonsør når de egentlig ønsket å gå til annet innhold. AdMob viser klikkbekreftelsen som Google Ads-etterspørselen utløser. Bekreftede klikk påvirker ikke tredjeparts kildeplattformer.

Takket være bekreftelse med to klikk kan brukerne bekrefte at de faktisk ønsker å besøke annonsørens side. Brukere som mente å klikke på annonsen, klikker seg vanligvis videre for å se annonsen.

Hvordan kan du fjerne bekreftede klikk fra annonser?

Bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads ikke lenger registrerer utilsiktede klikk. Men det skjer ikke umiddelbart. Bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads registrerer at klikkene på annonsen i innholdet ditt over tid er av høyere kvalitet.

Hvordan kan du forhindre utilsiktede klikk?

Følg anbefalingene for annonseimplementering for å unngå utilsiktede klikk. Husk at du må være svært presis når du plasserer linker, avspillings- og navigasjonsknapper (f.eks. «Forrige» og «Neste»), spillvinduer, videospillere, nedoverpiler, eller programmer i nærheten av annonser, ettersom disse elementene kan føre til utilsiktede klikk.

Her er noen eksempler på ting du bør unngå:

• annonser i nærheten av navigasjonselementer
  • navigasjonselementer oppå bannerannonser
  • knapper plassert oppå eller like ved annonser
  • appinnhold plassert oppå eller like ved annonser
  • brudd på retningslinjene for annonseplassering

Anbefalte implementeringer

Finn ut hvilke annonseenheter som bidrar til en dårlig brukeropplevelse. Her kan du lese mer om hvilke implementeringer vi anbefaler, og hvilke som ikke er tillatt:

Fokuser på å heve kvaliteten på annonseenhetene og få opp hastigheten på sideinnlastingen, slik at du kan minimere antallet utilsiktede klikk.

Vis alle  Skjul alle

Vanlige spørsmål

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål om bekreftede klikk.

Hvor brukes bekreftede klikk?
Bekreftede klikk blir bare lagt til hvis vi finner annonseplasser som fører til utilsiktede klikk fra brukerne. Med denne endringen blir den totale brukeropplevelsen i appen din bedre samtidig som du kan minimere antallet utilsiktede klikk. Når alt kommer til alt, fører færre utilsiktede klikk til mer fornøyde brukere og bedre annonseresultater.
Hvordan finner jeg ut om bekreftede klikk er lagt til i appen min?
Gå til retningslinjesenteret i kontoen din, og sjekk «Status»-kolonnen. I retningslinjesenteret kan du se alle problemene som kan ha innvirkning på annonseleveringen i appen din, deriblant bekreftede klikk.
Hvordan løser jeg problemer med utilsiktede klikk på annonseenhetene mine?

Finn ut hvilke annonseenheter som bidrar til en dårlig brukeropplevelse. Her kan du lese mer om hvilke implementeringer vi anbefaler, og hvilke som ikke er tillatt:

Fokuser på å heve kvaliteten på annonseenhetene og få opp hastigheten på sideinnlastingen, slik at du kan minimere antallet utilsiktede klikk.

Hvordan kan jeg anke avgjørelser om å innføre bekreftede klikk?
Ved tegn på at annonseplasseringer genererer utilsiktede klikk, tar Google Ads i bruk bekreftede klikk automatisk. Det er ikke nødvendig å anke, for bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads ikke lenger registrerer utilsiktede klikk.
Hvorfor oppnår jeg lavere CTR, inntekter eller eCPM?
Annonseresultatene avhenger av en rekke faktorer, deriblant visninger, CTR for visninger, klikk og eCPM. Lavere CTR innebærer ikke at du får lavere inntekter på lang sikt. Med bekreftede klikk kan du oppnå en bedre brukeropplevelse i appen din, samtidig som antallet utilsiktede klikk begrenses. Det er i alles interesse at det forekommer mest mulig aktivitet etter klikket.
Hvorfor ble bekreftede klikk aktivert i enkelte apper, men ikke i andre?
Google Ads måler klikkvalitet basert på mange faktorer. Noen typer innhold, layouter og plasseringer kan føre til utilsiktede klikk. Google Ads identifiserer disse scenarioene og aktiverer bekreftede klikk for at kvaliteten skal bli bedre.
Jeg har gjennomgått hele appen min og satt i verk tiltak for de berørte annonseenhetene. Hvorfor er bekreftede klikk fortsatt aktivert for annonseenhetene mine?
Google Ads ser på data som dekker annonselevering over flere dager. Når systemet registrerer at klikkvaliteten blir bedre over tid, fjernes bekreftede klikk fra de aktuelle annonseenhetene.
Påvirker bekreftede klikk annonser fra tredjeparts kildeplattformer?
Nei. Bekreftede klikk påvirker ikke tredjeparts kildeplattformer. Bekreftede klikk brukes bare i annonser fra Google Ads-etterspørsel.