Programmabeleid van AdMob en AdSense

Over bevestigde klikken

'Bevestigde klik' is een productfunctie waarmee een bevestiging wordt toegevoegd aan advertentieplaatsingen die onbedoelde klikken kunnen genereren. Als een gebruiker op een advertentie met een bevestigde klik klikt, wordt de gebruiker gevraagd te bevestigen dat hij de pagina van de adverteerder bezoekt door op een knop te klikken, zoals 'Naar de site' of 'Downloaden'.

Klik om een voorbeeld te bekijken van een bevestigde klik

Waarom is het mechanisme voor bevestigde klikken ingevoerd?

Bevestigde klikken worden toegepast als onze systemen vaststellen dat uw advertentieplaatsing onbedoelde klikken genereert. Dat kan leiden tot een slechte gebruikerservaring omdat de gebruiker verrast kan zijn omdat hij is terechtgekomen op de bestemmingspagina van een adverteerder en niet bij de bedoelde content.

Door bevestiging met een tweede klik te introduceren, kan de gebruiker bevestigen dat hij de geadverteerde pagina wil bezoeken.

Hoe kunt u onbedoelde klikken voorkomen?

Als u onbedoelde klikken wilt voorkomen, volgt u de aanbevelingen voor advertentie-implementatie. Lees de volgende artikelen voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over bevestigde klikken.

Waar worden bevestigde klikken toegepast?

Bevestigde klikken worden toegepast op banner- en native-advertentieblokken die onbedoelde klikken genereren voor gebruikers.

Wat kan ik doen als mijn advertentieblokken onbedoelde klikken genereren?

Identificeer welke advertentieblokken een slechte gebruikerservaring opleveren door de niet-toegestane en aanbevolen implementaties te bekijken:

Focus op verbetering van de implementatie van advertentieblokken om het aantal onbedoelde klikken te minimaliseren.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de toepassing van bevestigde klikken?

De systemen voor advertentieweergave van Google passen automatisch bevestigde klikken toe als de advertentieplaatsingen tekenen vertonen van onbedoelde klikken. U hoeft hiervoor geen bezwaar in te dienen. De bevestigde klik wordt automatisch opgeheven als de systemen voor advertentieweergave geen onbedoelde klikken meer detecteren.

Waarom is mijn CTR/opbrengst/eCPM gedaald?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de prestaties van een advertentie, zoals vertoningen, de vertonings-CTR, klikken, eCPM en andere. Een lagere CTR betekent geen lagere opbrengst op de lange termijn. Bevestigde klikken zijn bedoeld om de algehele gebruikerservaring van uw app te verbeteren en tegelijkertijd het aantal onbedoelde klikken te minimaliseren. Iedereen heeft er baat bij de activiteit na een klik te maximaliseren.

Waarom is dit gedrag veranderd in sommige apps en niet in andere?

Ons systeem meet de klikkwaliteit op basis van verschillende factoren. Bepaalde content, vormgeving en plaatsingen kunnen leiden tot onbedoelde klikken. Het systeem identificeert die scenario's en past bevestigde klikken toe om de kwaliteit te verbeteren.

Ik heb mijn hele app gecontroleerd en heb actie ondernomen voor de betrokken advertentieblokken. Waarom worden er nog steeds bevestigde klikken gebruikt voor mijn advertentieblokken?

Het systeem houdt rekening met gegevens van meerdere dagen van advertenties weergeven. Als het systeem een gestage verbetering in de klikkwaliteit detecteert, worden bevestigde klikken uitgeschakeld voor de betrokken advertentieblokken.