Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Käytännöt

Tietoja vahvistetusta klikkauksesta

Vahvistettu klikkaus on Google Adsin tuoteominaisuus, joka lisää vahvistuksen mahdollisesti tahattomia klikkauksia aiheuttaviin mainoksen sijoitteluihin. Kun käyttäjä klikkaa mainosta, jossa on käytössä vahvistettu klikkaus, häntä pyydetään vahvistamaan aikomuksensa käydä mainostajan sivulla klikkaamalla painiketta (esim. "Käy sivustolla" tai "Lataa").

Esimerkki vahvistetusta klikkauksesta

Esimerkki vahvistetusta klikkauksesta.

Miksi vahvistettu klikkaus on käytössä?

Vahvistettua klikkausta käytetään, kun mainoksen sijoittelusi saa Google Ads ‑järjestelmän mukaan tahattomia klikkauksia. Tällaiset klikkaukset huonontavat käyttökokemusta, koska käyttäjä voi päätyä haluamansa sisällön sijasta mainostajan laskeutumissivulle. AdMob pyytää klikkausvahvistusta, jos Google Ads havaitsee toistuvia tahattomia klikkauksia. Vahvistettu klikkaus ei vaikuta kolmannen osapuolen kysynnän lähteisiin.

Kun toisen klikkauksen vahvistus on käytössä, käyttäjä voi vahvistaa, että hän haluaa käydä mainostetulla sivulla. Käyttäjät, joiden tarkoituksena oli klikata mainosta, klikkaavat yleensä myös toisen kerran.

Miten vahvistetun klikkauksen voi poistaa mainoksista?

Vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä automaattisesti, kun Google Ads ei enää havaitse tahattomia klikkauksia. Tämä ei kuitenkaan tapahdu heti. Vahvistettu klikkaus poistuu automaattisesti, kun Google Ads havaitsee jatkuvaa parannusta klikkausten laadussa käyttäjillä, jotka sisältösi yhteydessä näkyvä mainos saa aktivoitumaan.

Miten voin estää tahattomia klikkauksia?

Voit estää tahattomia klikkauksia seuraamalla mainoksen toteutusta koskevia suosituksia. Käytä harkintaa, kun sijoitat linkkejä, toistopainikkeita, latauspainikkeita, navigointipainikkeita (kuten Edellinen tai Seuraava), peli-ikkunoita, videosoittimia, alanuolia tai sovelluksia mainosten lähelle, sillä tällaiset sijoituskohdat voivat aiheuttaa tahattomia klikkauksia.

Tässä on joitakin esimerkkejä, jotka kannattaa tarkistaa:

• Navigointielementtien läheisyydessä olevat mainokset
  • Display-mainosten päällä olevat navigointielementit
  • Painikkeet mainosten päällä tai lähellä
  • Sivuston sisältöä mainosten päällä tai lähellä
  • Mainosten sijoittelukäytäntöjen vastaisuudet

Suositellut toteutustavat

Lue mainosten toteutuksessa vältettävistä ja suositelluista asioista ja selvitä, mitkä mainosyksiköt tarjoavat huonon käyttökokemuksen.

Keskity parantamaan mainosyksiköiden toteutusta ja sivujen latausnopeutta tahattomien klikkausten vähentämiseksi.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Usein kysyttyä

Alla on vastauksia usein kysyttyihin vahvistettua klikkausta koskeviin kysymyksiin.

Milloin vahvistettua klikkausta käytetään?
Vahvistettua klikkausta käytetään vain silloin, jos havaitsemme mainospaikkoja, jotka aiheuttavat tahattomia klikkauksia. Se parantaa sovelluksesi käyttökokemusta ja vähentää tahattomia klikkauksia. Tahattomien klikkausten vähentäminen parantaa käyttäjien tyytyväisyyttä ja mainosten tuloksia.
Mistä tiedän, onko sovellukseeni lisätty vahvistettu klikkaus?
Siirry tilisi Käytäntökeskukseen ja tarkista Tila-sarake. Käytäntökeskuksesta näet kaikki ongelmat (myös vahvistettuun klikkaukseen liittyvät), jotka voivat vaikuttaa mainosten näkymiseen sovelluksessasi.
Miten voin vähentää tahattomia klikkauksia mainosyksiköissäni?

Lue mainosten toteutuksessa vältettävistä ja suositelluista asioista ja selvitä, mitkä mainosyksiköt tarjoavat huonon käyttökokemuksen.

Keskity parantamaan mainosyksiköiden toteutusta ja sivujen latausnopeutta tahattomien klikkausten vähentämiseksi.

Miten voin valittaa vahvistetusta klikkauksesta?
Google Ads ottaa vahvistetun klikkauksen käyttöön automaattisesti, kun Google Adsin mainosten sijoittelut vaikuttavat aiheuttavan tahattomia klikkauksia. Sinun ei tarvitse tehdä valitusta. Vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä automaattisesti, kun Google Ads ei enää havaitse tahattomia klikkauksia.
Miksi klikkausprosentissa, tuloissa tai todellisen tuhannen impression hinnassa on tapahtunut laskua?
Mainoksen tuloksiin vaikuttavat monet tekijät, kuten impressiot, klikkausprosentti, klikkaukset ja todellinen tuhannen impression hinta. Alhaisempi klikkausprosentti ei merkitse tulojen alenemista pitkäaikaisesti. Vahvistetun klikkauksen tarkoituksena on parantaa sovelluksen yleistä käyttökokemusta ja samalla vähentää mahdollisia tahattomia klikkauksia. Klikkauksen jälkeisen toiminnan maksimointi on kaikkien osapuolten eduksi.
Miksi tämä ominaisuus otettiin käyttöön joissakin sovelluksissa mutta ei kaikissa?
Google Ads mittaa klikkausten laatua monien eri tekijöiden perusteella. Tietynlaiset sisällöt, asettelut ja sijoittelut voivat johtaa tahattomiin klikkauksiin. Google Ads tunnistaa tällaiset tapaukset ja ottaa vahvistetun klikkauksen käyttöön laadun parantamiseksi.
Olen tarkistanut koko sovellukseni ja korjannut mainosyksiköt, joissa on ongelmia. Miksi vahvistettu klikkaus on edelleen käytössä mainosyksiköissäni?
Google Ads ottaa huomioon datan useilta päiviltä, jolloin mainokset ovat näkyneet. Kun järjestelmä havaitsee jatkuvaa parannusta klikkausten laadussa, vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä.
Vaikuttaako vahvistettu klikkaus mainoksiin, jotka ovat peräisin kolmannen osapuolen kysynnän lähteistä?
Ei. Vahvistettu klikkaus otetaan käyttöön vain Googlen kysynnän lähteistä peräisin olevissa mainoksissa.