Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Aanbieders van advertentietechnologie definiëren voor advertentiemateriaal in Ad Manager-reserveringscampagnes voor de LGPD

De Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) is een nieuwe Braziliaanse privacywet die van kracht wordt op 16 augustus 2020. Deze wet is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens (die online ID's kunnen omvatten) van gebruikers in Brazilië. We willen adverteerders, uitgevers en andere partners ondersteunen bij hun naleving van de LGPD. We werken met ze samen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie over de Braziliaanse Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD)

Alleen aanbieders van advertentietechnologie die een link met Google hebben gedeeld om hun gegevensgebruik uit te leggen, bepaalde informatie hebben verstrekt en ermee akkoord zijn gegaan om te voldoen aan ons beleid voor gegevensgebruik, mogen advertenties weergeven en meten voor Braziliaans verkeer. Als aanbieders van advertentietechnologie waarmee u samenwerkt aan reserveringscampagnes, niet op de lijst met goedgekeurde aanbieders van advertentietechnologie staan, kunt u ze op netwerkniveau goedkeuren via de instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie. Google dwingt de weergave van reserveringen vervolgens af op basis van de lijst met aanbieders van advertentietechnologie voor de LGPD in combinatie met de zelf gedefinieerde URL-lijst.

LGPD-instellingen op netwerkniveau opgeven voor reserveringsadvertentiemateriaal

Definieer aanbieders van advertentietechnologie waarmee u samenwerkt aan reserveringsadvertentiemateriaal. Reserveringsadvertentiemateriaal is gekoppeld aan niet-programmatic regelitems, waaronder gegarandeerde regelitems (sponsoring en standaard) en niet-gegarandeerde regelitems (netwerk, bulk, prijsprioriteit en eigen advertenties).

Google checkt op aanbieders van advertentietechnologie die u definieert als wordt vastgesteld of reserveringsadvertentiemateriaal in aanmerking komt voor weergave.

De pagina voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie wordt over het algemeen gebruikt om verzoeken te beheren die onder de AVG vallen. De instellingen in de gedeelten 'Aanbieders van advertentietechnologie definiëren voor reserveringsadvertentiemateriaal' en 'Een eigen advertentietechnologie toevoegen' zijn ook van toepassing op verzoeken die onder de LGPD vallen.

Voer de volgende stappen uit om aanbieders van advertentietechnologie te definiëren voor reserveringen voor uw hele netwerk:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  3. Geef de URL van eventuele eigen advertentietechnologie op. Als u advertentietechnologie die eigendom van u of uw bedrijf is, gebruikt op uw site of in uw app (zoals een content delivery network), geeft u de URL op om ervoor te zorgen dat de advertentietechnologie niet wordt geblokkeerd in reserveringsverzoeken. Het is uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het gebruik van de URL's die u opgeeft, voldoet aan de relevante privacywetgeving.
  4. Klik op Opslaan.

Definitiestatus van aanbieders van advertentietechnologie

Google scant al het advertentiemateriaal om de gedefinieerde aanbieders van advertentietechnologie te detecteren. Deze scan detecteert ook aanbieders van advertentietechnologie die niet zijn gedefinieerd en geeft deze weer, zodat u de definities in de instellingen voor toestemming van gebruikers kunt updaten.

Mogelijke statussen zijn:

• Vereist aandacht: Ten minste één gedetecteerde aanbieder van advertentietechnologie is niet gedefinieerd op netwerkniveau.
  • Voltooid: Alle gedetecteerde aanbieders van advertentietechnologie zijn gedefinieerd op netwerkniveau.