Build Google Publisher Tags

Problemen met GPT oplossen

Probleem: U weet niet zeker of de Google-uitgeverstag gaat werken

Als u nieuw bent bij Google Ad Manager en niet zeker weet hoe GPT werkt, kunt u dit testen met een tag op uw website.

Oplossing: Maak een testpagina

Voordat u nieuwe advertentietags implementeert op een live website, maakt u een testpagina om de functionaliteit van de tags te checken.

Als u vóór de implementatie een testpagina maakt, kunt u de tags isoleren en bevestigen dat ze correct zijn geïmplementeerd, los van de andere elementen op uw website.

De documentatie voor GPT-ontwikkelaars lezen

Probleem: Niet-weergegeven advertenties in Single Request Architecture (SRA)

Als GPT wordt gebruikt in Single Request Architecture, is een veelvoorkomende valkuil meer advertentieruimten op uw pagina definiëren dan daadwerkelijk worden weergegeven.

• U ziet de volgende waarschuwing in de Google Publisher Console:

[ad slot name] : googletag.defineSlot was called without a matching display call

• Als u een display-aanroep weglaat, wordt de weergave van een advertentie voorkomen. Hierdoor loopt u de kans mis om vertoningen weer te geven en inkomsten te genereren.

• Aangezien Ad Manager niet meer dan 30 ruimten per SRA-verzoek accepteert, kunnen ruimten die u definieert maar niet weergeeft, ervoor zorgen dat u deze limiet overschrijdt. Als gevolg hiervan worden aanvullende advertentieruimten niet gevuld.

Problemen oplossen

Controleer uw pagina's met de Google Publisher Console en zorg dat u geen waarschuwingen van het volgende type ziet op het tabblad Paginaverzoek van de console:

[ad slot name] : googletag.defineSlot was called without a matching display call

Voor correcte implementaties wordt De tags op de pagina zijn correct weergegeven.

Als u dergelijke waarschuwingen aantreft, gaat u na of er daadwerkelijk een display()-aanroep ontbrak en voegt u deze zo nodig toe. Anders verwijdert u de aanroep defineSlot() voor de niet-gebruikte advertentieruimte.

Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat u, als u display() voor een advertentieruimte alleen aanroept onder bepaalde omstandigheden, defineSlot alleen aanroept in dezelfde gevallen waarin u ook display() gebruikt. Als u bijvoorbeeld een responsieve site heeft, zorgt u ervoor dat alle verschillende indelingen van uw site consistent blijven bij het definiëren en weergeven van advertentieruimten.

Probleem: U gebruikt een oudere of lokaal opgeslagen versie van GPT

Geef geen in het cachegeheugen opgeslagen versies van gpt.js of pubads_impl_XX.js weer via uw eigen server.

Een lokaal opgeslagen versie van het JavaScript werkt misschien niet altijd in nieuwere versies van browsers of besturingssystemen en wordt wellicht niet geüpdatet met nieuwe functies en verbeteringen. Oudere versies van de GPT-bibliotheek kunnen op elk moment worden beëindigd, wat kan leiden tot verlies van advertentieopbrengst als er geen advertenties meer worden weergegeven voor uw tags.

Oplossing: Gebruik de nieuwste versie van de GPT API

Vertrouw alleen op de gepubliceerde GPT API en niet op interne implementatiegegevens van de tag. De JavaScript-implementatie en de DOM-manipulaties van GPT die worden gebruikt voor advertentieweergave, kunnen worden gewijzigd als we nieuwe functies met onze tags introduceren. Als u dus afhankelijk bent van de exacte gegevens, kan er onverwacht gedrag op uw site optreden.

Bekijk de gedetailleerde implementatie-instructies in de API-referentiehandleiding voor de Google-uitgeverstag.