Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Implementatietypen van de DAI-speler vergelijken

Een implementatietype kiezen op basis van functie-, platform- en apparaatondersteuning

De IMA-SDK moet altijd worden gebruikt voor grote platforms. Waar niet beschikbaar, biedt de DAI-API (Bèta)  vergelijkbare functionaliteit met door de klant gegenereerde advertentiestatistiekrapportage en ondersteuning voor lineair (live) en video on demand (VOD). Voor een aantal toepassingen kan ook SSB (Server-Side Beacon) worden gebruikt.

In deze tabel worden de functies vergeleken die worden ondersteund voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) die de IMA-SDK, SSB en de DAI-API (momenteel in bèta) gebruiken.

Functie IMA-SDK DAI-API
 (Bèta)
SSB Opmerkingen
Rapportage van videoadvertentiestatistieken Ondersteund Ondersteund Beperkte support Bij SSB houdt de advertentieserver vertoningen van videoadvertenties bij maar er is geen ondersteuning op VOD-streams voor VAST-kwartielgebeurtenissen of het bijhouden van gebruikersinteractie.
Inkomsten genereren via Ad Exchange Ondersteund Beperkte support Beperkte support Inkomsten genereren met Ad Exchange zonder IMA wordt ondersteund via de Programmatic Access Library (PAL).
Klikbare advertenties Ondersteund Ondersteund Niet ondersteund Er is IMA-SDK-ondersteuning voor klikbare DAI-advertenties voor html5, iOS en Android.

De DAI-API ondersteunt klikbare advertenties, maar moet door de uitgever worden geïmplementeerd.

Begeleidende advertenties Ondersteund Ondersteund Niet ondersteund Er is alleen IMA-SDK- en DAI API-ondersteuning voor begeleidende advertenties op het html5-platform met de Ads API.
Videospelerbediening

(aftellen, ondertiteling, bookmarks, snapback, scrubbing, weergavepuntgegevens)

Ondersteund Ondersteund Niet ondersteund De DAI-API biedt metadata die spelerbedieningselementen ondersteunen, maar deze moeten door de uitgever worden geïmplementeerd.
VOD-

midrolls en postrolls

Ondersteund Ondersteund Niet ondersteund
VOD-

prerolls

Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Live of lineaire stream:

advertentie-onderbrekingen

Ondersteund Ondersteund Ondersteund

DAI-implementatietypen

IMA-SDK

Als de IMA-SDK wordt gebruikt voor dynamische advertentie-invoeging (DAI), kan de speler een video on demand-stream (VOD) of lineaire (live) stream aanvragen en signalen naar Ad Manager sturen voor rapportage. Gebeurtenissen bijhouden met de SDK is nauwkeuriger dan Server-Side Beaconing (SSB).

Meer informatie over dit type

SSB (Server-Side Beaconing)

Met SSB kan een HLS-speler een rechtstreeks HTTP-verzoek indienen bij het systeem voor dynamische advertentie-invoeging (DAI), waar Ad Manager de statistieken van videostreams bijhoudt en rapporteert op basis van schattingen. Elke speler moet een SSB-stream kunnen afspelen, maar functieondersteuning is beperkt.

Meer informatie over dit type

DAI-API  (Bèta)

De API voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) biedt toegang tot streams waarmee inkomsten worden gegenereerd en waarvoor de IMA-SDK niet wordt ondersteund (bijvoorbeeld smart-tv's). De IMA is vereist op platforms waar deze beschikbaar is. De API ondersteunt alle bestaande DAI-functies, maar moet door de uitgever worden geïmplementeerd.

Meer informatie over dit type

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.