Over sleutel/waarden

Sleutel/waarden toevoegen

Meer informatie over hoe u sleutel/waarden kunt maken voor uw netwerk

Met sleutel/waarden kunt u aangepaste targeting definiëren. Ze zijn opgenomen in advertentietags en worden gebruikt in regelitemtargeting en meer. Meer informatie over sleutel/waarden. Als u stapsgewijs wilt weten hoe u een sleutel/waarde toevoegt, gaat u naar Sleutels en waarden toevoegen.

Namen versus weergavenamen

Voordat u sleutel/waarden maakt, moet u weten wat het verschil is tussen een naam en een weergavenaam. Beide moeten worden opgegeven als u een sleutel/waarde maakt.

De naam is tekst die in advertentietags wordt gebruikt. De opgegeven naam kan worden weergegeven in een URL voor een advertentieverzoek, die mogelijk zichtbaar is voor mensen die uw website of app bezoeken als ze het advertentieverzoek controleren. De weergavenaam is wat traffickers zien in de kiezer voor targeting als ze aangepaste targeting, regelitems, voorgestelde regelitems of andere items toevoegen aan Ad Manager.

De meeste uitgevers vinden het een goede gewoonte om kortere namen te gebruiken voor sleutel/waarden. Kortere namen verbeteren de prestaties van de advertentieweergave omdat er minder bytes moeten worden verwerkt voor een advertentieverzoek en er kunnen bepaalde tekenlimieten in het advertentieverzoek van toepassing zijn. Er gelden ook bepaalde limieten voor targeting op sleutel/waarden in de kiezer voor targeting zelf.

Een naam voor een sleutel kan bijvoorbeeld als volgt worden opgegeven:

a

Deze tekst wordt gebruikt in advertentietags en doorgegeven in advertentieverzoeken. Een naam kan worden gebruikt voor een weergavenaam, zoals:

age

De weergavenaam 'age' is wat traffickers zien in de kiezer voor targeting. Hetzelfde principe is van toepassing als u waarden toevoegt. U moet eerst de naam van de waarde opgeven voordat u de weergavenaam kunt invoeren. Dus voor de sleutel in ons voorbeeld kunt u het volgende invoeren:

y
a
m
s

Zodra u de waarden heeft opgeslagen in de sleutel, kunt u de weergavenamen definiëren. In dit voorbeeld kunt u de volgende weergavenamen opgeven voor elk van de bovenstaande namen:

Young (18-32)
Adult (33-42)
Middle-aged (43-55)
Senior (56-plus)

Met weergavenamen kunt u gemakkelijker begrijpen wat er wordt getarget. In een advertentieverzoek zien bezoekers van uw webpagina echter alleen de naam die u heeft opgegeven als de URL van het advertentieverzoek wordt geïnspecteerd. Ze zien in ons voorbeeld mogelijk alleen het volgende:

a=m

In rapporten ziet u zowel de naam als de weergavenaam.

Geldige sleutel/waarde-invoer

Er gelden enkele beperkingen voor de invoer van sleutelnamen en -waarden.

Geldige sleutelnamen

• Zijn niet hoofdlettergevoelig
  • Kan niet beginnen met een getal
  • Mogen geen spaties bevatten

Sleutels die worden gebruikt in de macro voor patroonovereenkomst en de macro voor videometadata ondersteunen uitsluitend alfanumerieke tekens en underscores (_).

Een aangepaste sleutel binnen een doelgroepsegment ondersteunt uitsluitend alfanumerieke tekens en underscores (_). Aangepaste sleutels in doelgroepsegmenten moeten beginnen met een niet-numeriek teken. abc123 is bijvoorbeeld toegestaan, 123abc niet. Meer informatie over doelgroepsegmenten.

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Geldige waardenamen

• Zijn niet hoofdlettergevoelig
  • Mogen wel beginnen met een getal, uitsluitend getallen bevatten of een combinatie van getallen en letters zijn
  • Mogen wel spaties bevatten

Hoewel waardenamen spaties kunnen bevatten, is dit bij sleutelnamen niet mogelijk. Dit sleutel/waarde-paar is bijvoorbeeld niet geldig, omdat de sleutelnaam spaties bevat:

sport auto=aston-martin-db5

Dit sleutel/waarde-paar is wel geldig, omdat waardenamen spaties mogen bevatten:

auto="aston martin db5"

Spaties in waardenamen moeten uit dubbele aanhalingstekens bestaan

Als waardenamen spaties bevatten, moeten deze worden aangegeven met dubbele aanhalingstekens als ze worden opgenomen in een advertentietag of als u de functie Geavanceerde expressietargeting gebruikt.

Waarden worden behandeld als tekenreeksen, zelfs als het om getallen gaat. Dat betekent dat getallen niet kunnen worden geëvalueerd of berekend. Het volgende is bijvoorbeeld geen geldige expressie en levert geen resultaten op voor gebruikers die ouder zijn dan 18 jaar en jonger dan 32 jaar:

age >= 18 AND age <= 32

In plaats daarvan moet u de leeftijdscategorie als tekst vastleggen in één sleutel/waarde-paar:

age=18-32

Niet-toegestane tekens in sleutels en waarden

De volgende tekens zijn gereserveerd en niet toegestaan in sleutelnamen of -waarden. Sommige van deze tekens mogen wel worden gebruikt voor de functie Geavanceerde expressietargeting.

Teken Beschrijving Teken Beschrijving
" Dubbele aanhalingstekens ; Puntkomma
' Enkele aanhalingstekens of apostrof ^ Dakje
= Isgelijkteken () Haakjes
! Uitroepteken < > Punthaken
+ Plusteken [ ] Vierkante haakjes
# Hekje , Komma
* Asterisk & En-teken
~ Tilde

Sleutels en waarden toevoegen

Nadat u sleutel/waarden heeft gemaakt, moet u of iemand anders die bekend is met het taggen van webpagina's en apps deze opnemen in Google-uitgeverstags (GPT). Vervolgens kunt u sleutel/waarden targeten in regelitems, voorgestelde regelitems en andere items.

Sleutels toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Voorraad en dan Sleutel/waarden.
  3. Klik op Nieuwe sleutel/waarde.
  4. Geef een naam (voor gebruik in het advertentieverzoek) en een weergavenaam (voor traffickers) op. Meer informatie over namen versus weergavenamen.
  5. Selecteer een Type waarde.
    • Dynamisch: Gebruikers voeren targetingwaarden in als ze regelitems maken of de voorraad controleren.
    • Vooraf gedefinieerd: Gebruikers maken een selectie uit vooraf gedefinieerde targetingwaarden.

Meer informatie over vooraf gedefinieerde en dynamische sleutel/waarden.

6. Selecteer onder 'Waarden rapporteren' hoe en of deze sleutel/waarde in rapporten moet worden weergegeven.
  7. Voeg waarden toe. De toevoeging van waarden is optioneel voordat u opslaat. Meer informatie over waarden toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Waarden toevoegen

U kunt een sleutel opslaan zonder waarden toe te voegen. Een sleutel kan echter pas worden gebruikt nadat u waarden heeft gedefinieerd.

U moet eerst de waardenaam (die wordt weergegeven in de URL van een advertentieverzoek) opgeven voordat u de weergavenaam kunt opgeven. Meer informatie over namen versus weergavenamen.

1. Ga naar Voorraad en dan Sleutel/waarden.
  2. Zoek de sleutel waaraan u waarden wilt toevoegen en ga naar de bijbehorende detailpagina.
  3. Klik op Nieuwe waarden.
  4. Voer een of meer waarden in.

U hoeft niet op te slaan als u waarden invoert. Klik op het potloodicoon in de lijst met waarden om de weergavenaam te bewerken.