Verkopersinformatie opgeven met Sellers.json

Verkopers en tussenpersonen vinden en verifiëren

Sellers.json is een door het IAB geleverde standaard waarmee kopers de entiteiten kunnen vinden en verifiëren die directe verkopers of tussenpersonen zijn voor de geselecteerde digitale advertentiemogelijkheid die kan worden gekocht. Dit omvat verificatie van de identiteit van uitgevers, waaronder de naam, domeinnaam en verkoper-ID.

Met het bestand sellers.json van Google kunnen kopers op een betrouwbare manier directe voorraad versus resellervoorraad identificeren.

De velden in sellers.json

Het bestand sellers.json, dat door Google wordt gehost, bevat een JSON-object met de volgende velden:

Veld Beschrijving
seller_id Uitgeverscode van 16 cijfers, bijvoorbeeld pub-1234567890123456
is_confidential Als 'true' is ingesteld, worden de velden name en domain weggelaten.
seller_type

De verkoper wordt vermeld als 1 type: PUBLISHER of INTERMEDIARY of BOTH.

• PUBLISHER: Een verkoper die inkomsten genereert met voorraad die eigendom van de verkoper is en die rechtstreeks wordt betaald door Google.
  • INTERMEDIARY: Een verkoper die inkomsten genereert met voorraad die geen eigendom van de verkoper is of die niet rechtstreeks wordt betaald door Google. Bovenliggende MCM-uitgevers zijn bijvoorbeeld tussenpersonen.
  • BOTH: Een verkoper die inkomsten genereert met eigen voorraad en voorraad van derden.
name

Naam van de verkoper.

U vindt deze naam in Betalingen en dan Informatie voor betalingen.

Als u uw bedrijfsnaam wijzigt, wordt de betaling automatisch 2 weken vertraagd.

domain

Domein van de verkoper.

Als u een INTERMEDIARY bent, kunt u uw sellers.json-bestand op dit domein vinden.

Transparantie van uitgevers

Een account met het verkoperstype PUBLISHER verkoopt voorraad rechtstreeks op een site, in een app of op een ander medium en wordt rechtstreeks door Google betaald.

We raden u aan uw informatie transparant en openbaar beschikbaar te maken door toe te staan dat uw informatie in het bestand sellers.json wordt vermeld. Zo kunnen kopers van advertenties uw voorraad zo goed mogelijk verifiëren. Als deze informatie niet transparant wordt gemaakt, kunnen kopers uw bedrijfsnaam of bedrijfsdomein niet zien.

Toestaan dat uw informatie wordt vermeld

Ten eerste moet uw site zijn geverifieerd door Google om deze te kunnen toevoegen aan Sellers.json, tenzij u een subuitgever bent in Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM).

Deze instelling is beschikbaar voor het verkoperstype PUBLISHER. Tussenpersonen worden automatisch ingesteld op transparant.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
  3. Klik op Ad Exchange-accountinstellingen.
  4. Selecteer Aanzetten naast Transparantie van Sellers.json.
  5. Voeg uw zakelijke domein voor sellers.json toe of bewerk dit.
  6. Klik op Opslaan.

Houd er rekening mee dat als u uw bedrijfsnaam wijzigt, automatische betalingen daardoor 2 weken worden vertraagd.

Uw bedrijfsnaam, bedrijfsdomein (indien opgegeven) en uw uitgever-ID worden weergegeven in het sellers.json-bestand van Google. Sommige uitgevers worden mogelijk niet vermeld in sellers.json.

Voorbeeld

De uitgever Example Company Inc. heeft de eigen gegevens zichtbaar gemaakt in het Google-bestand sellers.json. Adverteerders zien het volgende:

"sellerId": "pub-1234567890123456",
"sellerType": "PUBLISHER",
"name": "Example Company Inc."
"domain": "example.com"

Uw bedrijfsdomein

Uw bedrijfsdomein is het domein van uw bedrijfsentiteit, niet noodzakelijkerwijs het domein waar inkomsten worden gegenereerd met de voorraad.

De domeinnaam van uw bedrijf is mogelijk pas zichtbaar in sellers.json nadat we hebben geverifieerd dat u de eigenaar van de URL bent. Uw domein kan ook worden weggelaten als uw account is ingesteld op 'vertrouwelijk' of als u geen website heeft.

Gebruik het rootdomein. Domeinnamen mogen geen 'www' of schema ('https://', 'http://' of 'ftp://') bevatten. Uw domein moet een openbare extensie gebruiken. Topleveldomeinen mogen de voorafgaande punt niet bevatten.

Gebruiksvoorbeeld Voorbeeld
Ondersteund Domeinnaam google.com en google.co.uk
Niet ondersteund Schema https://google.com
Niet ondersteund Voorvoegsel en subdomeinen www.google.com en subdomain.google.com
Niet ondersteund Slash google.com/
Niet ondersteund Niet-ondersteunde domeinextensie google.ltd en google.tech

Meerdere domeinen

Uitgevers die meerdere sites vertegenwoordigen en er inkomsten mee genereren, moeten 1 verkoper-ID (of een bovenliggende uitgever) hebben die die uitgeverentiteit in het bestand sellers.json vertegenwoordigt. De verkoper-ID vertegenwoordigt het bedrijf dat voor hun voorraad wordt betaald, in plaats van elke afzonderlijke site te vertegenwoordigen. Het domein voor deze invoer moet een zakelijk/bedrijfsdomein van de subuitgever zijn, waar advertenties kunnen worden weergegeven, maar niet verplicht zijn.

Transparantie van tussenpersonen

Een account met het verkoperstype INTERMEDIARY verkoopt voorraad in Google Ad Manager die geen eigendom is van het account of niet rechtstreeks door Google wordt betaald. Bovenliggende uitgevers die Multiple Customer Management (beheer van meerdere klanten) gebruiken, worden geclassificeerd als tussenpersoon.

Voor tussenpersonen en accounts met het verkoperstype BOTH wordt is_confidential standaard ingesteld op false.

Uw informatie in het bestand sellers.json van Google

Bekijk het bestand sellers.json van Google op realtimebidding.google.com/sellers.json.

Als u een of meer accounts heeft voor AdSense, AdMob of Ad Manager, wordt u voor elk product weergegeven in het bestand sellers.json. Uw seller_id is uniek voor elk product, maar uw transparantiestatus en domein zijn gelijk voor alle producten. Het is niet mogelijk vertrouwelijk te zijn voor het ene product en transparant voor het andere.

Als u uw bedrijfsinformatie voor sellers.json bewerkt in AdSense, AdMob of Ad Manager, wordt uw informatie geüpdatet voor alle producten. Als u bijvoorbeeld naar uw AdSense-account gaat en Transparantie van sellers.json activeert, wordt transparantie automatisch ook geactiveerd in uw Ad Manager- en AdMob-accounts.

Voorbeeld

Voorbeeldbedrijf BV heeft accounts voor AdMob (pub-9876543210123456), AdSense (pub-1122334455667788) en Ad Manager (pub-1234567890123456).

Voorbeeldbedrijf BV activeert transparantie voor het Ad Manager-account (pub-1234567890123456). De AdMob- en AdSense-accounts van Voorbeeldbedrijf BV worden automatisch geüpdatet en ingesteld op Transparant.

Als Voorbeeldbedrijf BV het bedrijfsdomein updatet naar example.com in AdSense, worden de Ad Manager- en AdMob-accounts automatisch geüpdatet met het bedrijfsdomein example.com.

Uw informatie vinden

1. Download het bestand sellers.json van Google (klik met de rechtermuisknop op de link en klik op Link opslaan als).
  2. Open het gedownloade bestand sellers.json.
  3. Gebruik Ctrl + F (Command ⌘ + F voor Mac) om uw seller_id te vinden.
  4. Controleer de informatie.