Manage Inventory

Herstelscores van subuitgevers controleren

De statussen van MCM-subsubuitgevers zijn gestroomlijnd en opnieuw ingedeeld onder MCM-gereedheid.

Deze wijzigingen zijn gebaseerd op de algemene beschikbaarheid van de nieuwe stappen voor adres- en identiteitsverificatie voor subuitgevers. Deze verificaties zijn van toepassing op alle MCM-subuitgevers die Voorraad beheren gebruiken en na 3 april 2024 zijn toegelaten.

Statussen van subuitgevers zijn nu ingedeeld onder MCM-gereedheid. Subuitgevers hebben verschillende statussen (Klaar, Niet klaar, Inactief), afhankelijk van waar ze zich bevinden in het MCM-uitnodigingsproces of afhankelijk van de status van hun account.

Als een subuitgever alle introductiestappen heeft afgerond en klaar is voor weergave, verandert de status in Klaar.

U kunt de voortgang van uw subuitgevers controleren bij elke introductiestap:

• Uitnodiging voor een MCM-relatie
  • Accountgoedkeuring
  • Identiteitsverificatie
  • Adresverificatie

Example of MCM readiness status as it appears in the Ad Manager UI, described in text on this page.

MCM-gereedheid betekent alleen dat de stappen op accountniveau zijn afgerond. Sitebeoordeling is een afzonderlijk proces. De site kan worden gestart terwijl een subuitgever de MCM-gereedheidsstappen afrondt.

Controleren of een subuitgever MCM-gereed is

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder, Multiple Customer Management (beheer van meerdere klanten) en dan op Subuitgevers.
  3. Controleer onder MCM-gereedheid de status van de subuitgever.
    Standaard worden al uw subuitgevers in de tabel getoond.
  4. Als u subuitgevers wilt bekijken op basis van de MCM-gereedheidsstatus, klikt u op een filter:
    • Klaar: Deze subuitgevers hebben alle vereiste introductiestappen doorlopen en zijn klaar voor weergave.
    • Niet klaar: Deze subuitgevers hebben introductiestappen die ze nog moeten doorlopen. Ze moeten bijvoorbeeld hun identiteit laten verifiëren.
    • Inactief: Deze subuitgevers zijn niet meer actief. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de overeenkomst met de subuitgever heeft beëindigd.
  5. Als u nog een filter wilt toevoegen, klikt u op Nieuw filter toevoegen en selecteert u een optie, zoals Machtigingstype.
  6. Voor subuitgevers met de status Niet klaar of Inactief klikt u op de pijl-omlaag en controleert u de gegevens onder hun naam.
  7. Klik voor meer informatie en opties op de naam van een subuitgever.
    • Onder Logboek voor MCM-gereedheid kunt u controleren welke stappen de subuitgever heeft uitgevoerd.Example of MCM readiness details as it appears in the Ad Manager UI, described in text on this page.
      • MCM-subuitgevers met het machtigingstype kunnen Vrijgesteld tonen bij Adresverificatie.
      • Bij sommige goedkeuringsstatussen wordt mogelijk geen datum van afronding getoond.
    • Onder Overeenkomstdetails kunt u het machtigingstype, het opbrengstenaandeel (voor Account beheren) en beschikbare acties bekijken, zoals een overeenkomst intrekken.
    • Als u een uitnodiging opnieuw wilt sturen, klikt u onderaan op Uitnodiging opnieuw sturen.
      Meer informatie over hoe u MCM-uitnodigingen opvolgt
  8. Als u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.

Over MCM-gereedheidstatussen

Een MCM-subuitgever kan de status Klaar, Niet klaar of Inactief hebben. Raadpleeg de volgende tabellen voor meer informatie over elke gereedheidsstatus.

Klaar

De status Klaar geeft aan dat de subuitgever alle stappen heeft afgerond en klaar is voor weergave. U vindt de volgende gegevens in Ad Manager.
Stap Status van logboek voor gereedheid
Uitnodiging Geaccepteerd
Account Goedgekeurd
Identiteitsverificatie ID geverifieerd
Adresverificatie

Pincode per post geverifieerd

(Toont Vrijgesteld voor uitgevers met actieve accounts die zijn toegelaten vóór de lancering van accountverificaties)

Niet klaar

De status Niet klaar geeft aan dat de subuitgever nog bezig is met introductiestappen. De volgende gegevens kunnen worden getoond:
Stap

Status van logboek voor gereedheid

Beschrijving
Uitnodiging In behandeling

Er is een subuitgever gemaakt en de uitnodiging is verstuurd.

Met de uitnodiging kan de subuitgever zich bij Ad Manager registreren als vertegenwoordigd door een bovenliggende uitgever.

Als u een subuitgever tijdens dit stadium van het goedkeuringsproces terugtrekt, wordt de subuitgever in de tabel weergegeven als Inactief en wordt de uitnodigings-URL ongeldig.

Account Account in behandeling Account is in afwachting van goedkeuring door Google
  Gesloten: beleidsschending Account is gesloten vanwege een beleidsschending, bijvoorbeeld omdat het niet voldoet aan de kwaliteitsvereisten
  Gesloten: ongeldige activiteit Account is gesloten vanwege ongeldige activiteit
  Gesloten door uitgever Account is gesloten door de uitgever
  Gedeactiveerd door Ad Manager Account is gedeactiveerd door Ad Manager
  Afgekeurd: komt niet in aanmerking Account is afgekeurd omdat het niet in aanmerking komt
  Afgekeurd: dubbel account Account is afgekeurd omdat er een dubbel account is gevonden
Identiteitsverificatie
Nog niet begonnen Het proces voor identiteitsverificatie is nog niet gestart
  In behandeling Identiteitsverificatie is in behandeling
  Vrijgesteld Uitgever is vrijgesteld van deze stap
  Verlopen Identiteitsverificatie verlopen
  Mislukt Identiteitsverificatie mislukt
Adresverificatie (pincode per post) Nog niet begonnen De pincode voor adresverificatie kan worden verstuurd nadat de identiteitsverificatie is afgerond.
  In behandeling Pincode is per post verstuurd en in afwachting van verificatie van kind
  Vrijgesteld Uitgever is vrijgesteld van deze stap.
  Verlopen Adresverificatie verlopen
  Mislukt Adresverificatie mislukt

Inactief

De status Inactief betekent dat de relatie niet actief is en de introductiestappen niet meer worden uitgevoerd. Alleen de gegevens voor de uitnodigingsstap kunnen worden getoond:
Stap Status van logboek voor gereedheid
Uitnodiging Uitnodiging op datum geweigerd door subuitgever
  Uitnodiging op datum ingetrokken door bovenliggende uitgever
  Uitnodiging verlopen op datum
  Overeenkomst beëindigd op datum
  Uitnodiging verlopen op datum
Account -
Identiteitsverificatie -
Adresverificatie -

Over verlopen uitnodigingen

Een subuitgever die een uitnodiging krijgt, heeft 90 dagen de tijd om de uitnodiging te accepteren of af te wijzen. Als dit niet wordt gedaan, krijgt de subuitgever de status Verlopen.

Bovenliggende uitgevers kunnen actie ondernemen op uitnodigingen.