AVG: overzicht en richtlijnen

Vereenvoudigd verificatieproces voor aanbieders van advertentietechnologie

Google zal zich schikken naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In het kader hiervan bieden we uitgevers beheeropties waarmee ze kunnen aangeven welke aanbieders van advertentietechnologie advertenties in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk mogen weergeven en meten, evenals opties ter ondersteuning van advertentieweergave, advertentiemeting en andere functies. Alle aanbieders die worden vermeld in de lijst met aanbieders van advertentietechnologie hebben uitgebreide informatie verstrekt die is vereist voor naleving van de AVG en ons Beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie.

Bedrijven voor advertentietechnologie die zich hebben geregistreerd of van plan zijn zich te registreren als 'Leverancier' binnen het Transparency and Consent Framework (TCF) v2.2 van IAB, maar zich nog niet hebben geregistreerd als aanbieders van advertentietechnologie bij Google, kunnen geen advertenties weergeven via Google-services totdat ze zich hebben geregistreerd. Google scant op domeinniveau naar beleids- en toestemmingsgoedkeuringen. Zonder domeingegevens kan Google deze scans niet uitvoeren en blokkeren we alle 'onbekende' domeinen of niet-herkende leveranciers die niet worden vermeld op de Google-lijst met aanbieders van advertentietechnologie voor de EER en het Verenigd Koninkrijk.

We hebben een nieuw, vereenvoudigd verificatieproces ontwikkeld om deze bedrijven voor advertentietechnologie de mogelijkheid te bieden de minimale hoeveelheid informatie te verstrekken die nodig is om door te gaan met het weergeven en meten van advertenties op de niet-gecertificeerde platforms van Google binnen de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk.

Aangevraagde informatie voor verificatie

Rond het vereenvoudigde verificatieproces af door de volgende informatie over het bedrijf voor advertentietechnologie te verstrekken:

• Officiële naam: Wordt gebruikt om het bedrijf toe te voegen aan de Google-lijst met aanbieders van advertentietechnologie.
  • Contactgegevens: Wordt gebruikt om contact op te nemen met het bedrijf als dit nodig is.
  • De IAB TCF v2.2 GVL-ID van het bedrijf: Wordt gebruikt om te bevestigen dat het bedrijf voor advertentietechnologie op de juiste manier is geregistreerd bij het TCF v2.2 van IAB en dat we het bedrijf kunnen ondersteunen op basis van het specifieke registratietype van het bedrijf.
  • URL van privacybeleid: Voeg de aan de AVG gerelateerde URL toe als deze verschilt van de URL van het privacybeleid.
  • Acceptatie van het Programmabeleid voor platforms: U moet bevestigen dat u akkoord gaat met het Programmabeleid voor platforms. Google hanteert striktere beleidsbeperkingen, zoals het niet toestaan van vingerafdrukken, die verder gaan dan de standaarden van het TCF v2.2 van IAB. Het framework van het Programmabeleid voor platforms vertegenwoordigt de lichtste vorm voor beleidsregels die is vereist om met Google te werken. We erkennen dat het Programmabeleid voor platforms mogelijk niet op gepaste wijze van toepassing is op bepaalde aanbieders van advertentietechnologie, afhankelijk van het doel en de functionaliteit van de betreffende technologie.
  • Hoofdzakelijke functionaliteit van technologie: Een uitleg over hoe de advertentietechnologie van het bedrijf werkt en het beoogde doel van deze functionaliteit. Wordt gebruikt om inzicht te krijgen in hoe het Programmabeleid voor platforms van toepassing is op deze technologie en waarom het bedrijf voor advertentietechnologie in aanmerking moet komen voor het vereenvoudigde verificatieproces, in plaats van het volledige verificatieproces.
  • Domeinen: De domeinen die een bedrijf voor advertentietechnologie gebruikt om de services te bieden. Wordt gebruikt om de status van een bedrijf voor advertentietechnologie te controleren. Moet informatie bevatten over welke domeinen worden gebruikt voor weergave, zodat wij deze kunnen detecteren tijdens scans. Voeg alle domeinen toe die zijn gekoppeld aan het bedrijf voor advertentietechnologie, inclusief subdomeinen. Onbekende leveranciersdomeinen worden afgewezen.

Uw informatie indienen

Vul het formulier 'Google 3rd Party Ad Technology Provider Certification request' (Certificeringsverzoek externe aanbieder van advertentietechnologie voor Google) in en dien dit in om u aan te melden voor certificering via het vereenvoudigde verificatieproces. De verwerking van het formulier kan tot 2 weken in beslag nemen.

Verificatieformulier openen