Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Overzicht van de nieuwe Ad Manager-rapportagefunctionaliteit

We hebben een verbeterde Ad Manager-rapportagefunctionaliteit ontwikkeld, waaronder verschillende updates voor de gebruikersinterface voor rapportage. Sommige elementen hebben een nieuwe naam gekregen, terwijl andere zijn verplaatst om de efficiëntie te verbeteren.

De nieuwe Ad Manager-rapportagefunctionaliteit bevat de volgende updates:

'Zoekopdrachten' worden nu 'rapporten' genoemd

Type wijziging: terminologie

Zoekopdrachten worden nu rapporten genoemd in de Ad Manager-gebruikersinterface. De gegevens in rapporten worden de rapportresultaten genoemd. Naar de Query-tool wordt nu verwezen met de term Ad Manager-rapportage.

Als u uw rapporten wilt bekijken, klikt u op Rapportage en dan Rapporten.

Klik op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport om een nieuw rapport te maken.

De Ad Manager-interface met alle rapporten.

'Systeemquery's' worden nu 'templates' genoemd

Type wijziging: terminologie, locatie in gebruikersinterface

Systeemquery's worden nu templates genoemd en u kunt ze vinden in de Ad Manager-zijbalk.

Als u de beschikbare templates wilt bekijken, klikt u op Rapportage en dan Templates. Klik op Pijl-omlaag om elke template uit te vouwen en de gerelateerde rapportcriteria te bekijken.

Als u een rapport wilt starten op basis van een template, klikt u op Rapportage en dan Templates. Klik op de naam van de template om een rapport te laden met de templatecriteria. Desgewenst kunt u wijzigingen aanbrengen in de rapportcriteria. Klik vervolgens op Uitvoeren om het rapport uit te voeren met deze instellingen of klik op Opslaan om het op te slaan.

De Ad Manager-interface met rapporttemplates.

'Voorkeuren' worden nu 'voorinstellingen voor rapporten' genoemd

Type wijziging: terminologie, locatie in gebruikersinterface

Voorkeuren worden nu voorinstellingen voor rapporten genoemd en ze zijn verplaatst naar de hoofdpagina 'Rapporten'. Gebruik voorinstellingen voor rapporten om de standaardinstellingen te selecteren die voor elk rapporttype moeten worden gebruikt. Deze voorinstellingen zijn alleen van toepassing op rapporten die door u worden gestart.

Als u voorinstellingen voor rapporten wilt bekijken en selecteren, klikt u op Rapportage en dan Rapporten en dan Voorinstellingen voor rapporten.

De Ad Manager-interface met voorinstellingen voor rapporten.

De dimensie 'Advertentieblok' is vereenvoudigd

Type wijziging: terminologie, functionaliteit

De dimensie Advertentieblok bevatte eerder de optie om advertentieblokken op het hoogste niveau of alle advertentieblokken weer te geven. Deze opties zijn opgesplitst in twee verschillende dimensies: 'Advertentieblok (alle niveaus)' en 'Advertentieblok (hoogste niveau)'. U hoeft dus geen optie meer te selecteren. Selecteer in plaats daarvan de advertentieblokdimensie die aan uw behoeften voldoet.

Als u deze dimensies wilt gebruiken, klikt u op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport en selecteert u ze in de lijst met beschikbare dimensies.

Als u een hiërarchisch advertentieblokrapport wilt uitvoeren, selecteert u de 'hiërarchische' tabelstructuur en gebruikt u de dimensie 'Advertentieblok (alle niveaus)'.

Er is nu een einddatum vereist om een rapport te plannen

Type wijziging: functionaliteit

Als u een rapport plant, moet u nu een einddatum opgeven voordat u kunt opslaan.

Als u een rapport wilt plannen, klikt u op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport en selecteert u de rapportcriteria, zoals dimensies, statistieken en filters. Selecteer vervolgens de planningscriteria, waaronder de start- en einddatum en de ontvangers.

Er is een nieuwe aangepaste periodekiezer toegevoegd

Type wijziging: functionaliteit

U kunt de nieuwe optie 'Aangepast' selecteren om een aangepaste periode voor een rapport te definiëren. U kunt verschillende meeteenheden combineren om de ideale periode te maken.

Als u een nieuwe aangepaste periode wilt gebruiken, klikt u op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport en selecteert u de rapportcriteria. Selecteer 'Aangepast' bij Periode. Geef de start- en einddatum op en selecteer de gewenste meeteenheden. De startdatum moet vóór de einddatum liggen.

De Ad Manager-interface met de tool voor het maken van rapporten.