Via het homepage-dashboard 'Advertentiesnelheid'

De factoren bekijken die van invloed kunnen zijn op de advertentieweergavesnelheid in uw netwerk

Uw homepage-dashboards vormen een aanvulling op rapporten. Ze brengen nieuwe mogelijkheden aan het licht en bieden u inzicht in welke van uw strategieën het effectiefst zijn.

Het homepage-dashboard 'Advertentiesnelheid' biedt een momentopname van de advertentieweergavesnelheid in uw netwerk gedurende de afgelopen 30 dagen. Aan de hand hiervan kunt u de factoren identificeren die bijdragen aan een snelle of langzame laadtijd en manieren vinden om de wachttijd in uw netwerk te verkorten.

Zo bekijkt u het homepage-dashboard Advertentiesnelheid:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik naast Homepage: Overzicht op het dashboardmenu Expand en selecteer Advertentiesnelheid.

De weergave van video- en mobiele-app-advertenties is niet opgenomen op het homepage-dashboard Advertentiesnelheid.

Op het homepage-dashboard Advertentiesnelheid worden de seconden laadtijd gemeten tussen de verschillende fasen van de levenscyclus van advertentiemateriaal. Aan de hand van deze gegevens kunt u informatie krijgen over de factoren die bijdragen aan de snelheid van advertentiebelevingen in uw voorraad.

Een voorbeeld van het laadproces van een statische GPT voor de advertentiesnelheid

1. Paginanavigatie tot tag geladen

Een voorbeeld van een statische eerste verzoek voor advertentiesnelheid

2. Tag geladen tot eerste advertentieverzoek

Een voorbeeld van statisch advertentiemateriaal voor advertentiesnelheid

3. Laadtijd voor advertentiemateriaal

Statistieken in het overzicht 'Advertentiesnelheid'

Voor elke statistiek op de overzichtskaart 'Advertentiesnelheid' wordt aan uw netwerk een cijfer toegekend op basis van de tijd die nodig was om tags te laden, advertentieverzoeken te ontvangen en advertentiemateriaal weer te geven. Dit cijfer is een gemiddelde (gewogen op basis van verkeer) voor voorraadtypen. Het cijfer wordt berekend aan de hand van benchmarkvergelijkingen tussen uw netwerk en het 80e percentiel van laadtijden van een groep met technische netwerken die vergelijkbaar zijn met uw eigen netwerk.

U kunt de muisaanwijzer op de cijfers plaatsen om de specifieke waarden te bekijken. De mogelijke cijfers zijn:

• Slecht (0% - 45%): De laadtijd is langzaam in vergelijking met benchmarks. Er kan een zeer merkbare wachttijd optreden voor gebruikers.
  • Redelijk (45% - 70%): De laadtijd is langzaam in vergelijking met benchmarks. Voor sommige gebruikers kan een merkbare wachttijd optreden.
  • Goed (70% - 100%): De laadtijd is snel in vergelijking met benchmarks. Minimale merkbare wachttijd voor gebruikers.

De volgende statistieken zijn opgenomen op de overzichtskaart Advertentiesnelheid:

• Paginanavigatie tot tag geladen: De verstreken tijd vanaf het moment dat de pagina is begonnen met laden totdat de advertentietagbibliotheek is geladen. U kunt deze statistiek rechtstreeks beïnvloeden door tags eerder in de levenscyclus van het advertentiemateriaal te laden om de voor gebruikers zichtbare wachttijd te verminderen.

• Laden van tag tot tijd eerste advertentieverzoek: De verstreken tijd vanaf het moment dat de advertentiebibliotheek is geladen totdat het eerste advertentieverzoek is verzonden. U kunt deze statistiek rechtstreeks beïnvloeden door advertentieverzoeken eerder in de levenscyclus van het advertentiemateriaal in te dienen om de voor gebruikers zichtbare wachttijd te verminderen.

• Laadtijd voor advertentiemateriaal: De verstreken tijd vanaf het moment dat het advertentiemateriaal is begonnen met laden totdat het laden is afgerond (zoals bepaald door de onLoad-gebeurtenis van de advertentie). U kunt deze score mogelijk verbeteren als u het relevante advertentiemateriaal voor de adverteerder heeft gemaakt.

U kunt de kaartgegevens als volgt bekijken:

• Klik op de statistieken boven het diagram om de gegevens van de afgelopen 30 dagen te bekijken. U kunt gegevens voor één statistiek tegelijk bekijken. Plaats de muisaanwijzer op de lijn in het diagram om meer informatie over dat punt weer te geven.
  • Als u een gedetailleerder overzicht van de gegevens in het overzicht Advertentiesnelheid wilt bekijken, klikt u op Details tonen en dan op Uitvouwen om een statistiek uit te vouwen.
  • Klik op Bekijken in rapportage om een rapport voor de weergegeven statistiek te openen.

Ad Manager-interface met een overzicht van de advertentiesnelheid

Laadtijd van advertentiemateriaal per adverteerder

In dit diagram worden gegevens weergegeven voor geclassificeerde adverteerders die het meest hebben bijgedragen aan de voor gebruikers zichtbare wachttijd voor advertentiemateriaal op uw pagina's.

Geclassificeerde adverteerders worden weergegeven op onze lijst met adverteerders die prijsregels kunnen instellen. Aan deze adverteerders gekoppelde merken worden ook beschouwd als geclassificeerd. Geclassificeerde adverteerders zijn alleen beschikbaar voor programmatic (niet op tags gebaseerde) vraag en aanvulling.

Laadtijd van advertentiemateriaal per adverteerder.

Deze adverteerders worden gesorteerd op basis van hun totale bijdrage aan de voor gebruikers zichtbare wachttijd (een combinatie van weergegeven vertoningen en laadtijden voor advertentiemateriaal). Groene balken geven doorgaans snellere laadtijden aan, terwijl oranje of rode balken over het algemeen een langere laadtijd aangeven. Plaats de muisaanwijzer op een van de balken in het diagram voor meer informatie over de verdeling ervan.

De gegevens zijn gebaseerd op historische gegevens van Ad Manager.

Problemen met de advertentiesnelheid oplossen

Als uw advertentiesnelheid Slecht of Redelijk is of de vertragingskosten hoog zijn, kunt u Publisher Ads Audits for Lighthouse uitvoeren om de kwaliteit te verbeteren.

Publisher Ads Audits for Lighthouse biedt aanbevelingen voor het verbeteren van de advertentiesnelheid en de algehele kwaliteit door middel van een reeks automatische controles. Controleer de documentatie van Publisher Ads Audits for Lighthouse.