Systeemlimieten voor sleutel/waarden beheren

Voor effectieve en tijdige rapportage vereist het systeem dat uitgevers zich aan strikte limieten houden. Als u de limieten van uw netwerk in Ad Manager wilt controleren, klikt u op Beheerder en dan op Algemene instellingen en dan op Limieten.

Item Sleutellimiet Waardenlimiet
Rapporteerbare sleutel/waarden

200

U heeft misschien maar 200 sleutels.

30.000

Berekend door de waarden van alle sleutels bij elkaar op te tellen. Voorbeeld:

• Sleutel A heeft 10 waarden, sleutel B 15 en sleutel C 20
  • De waarde voor de limiet is 45, of 10+15+20
Aangepaste dimensies

10

U heeft misschien in totaal maar 10 aangepaste dimensies gedefinieerd. Zorg dat u uw aangepaste dimensies zorgvuldig plant.

20.000 (Google Ad Manager 360)

5000 (Google Ad Manager)

Berekend door het aantal waarden in elke aangepaste dimensiesleutel te vermenigvuldigen. Voorbeeld:

• Sleutel A heeft 10 waarden, sleutel B 15 en sleutel C 20
  • De waarde voor de limiet is 3000 of 10 x 15 x 20
  • U krijgt een foutmelding als de limieten voor sleutels of waarden voor zowel sleutel/waarden als aangepaste dimensies zijn overschreden. Tot u onder de limiet valt, is het volgende niet mogelijk:

• Nieuwe rapporteerbare sleutels/aangepaste dimensies toevoegen
    • Waarden toevoegen aan bestaande rapporteerbare sleutels/aangepaste dimensies
    • Dynamische waarden toevoegen aan targeting wanneer u een regelitem maakt
  • Als u sleutel/waarden of aangepaste dimensies op een later tijdstip verwijdert, kan dit een negatieve invloed hebben op uw netwerk, bijvoorbeeld dat u geen targetingsignalen meer kunt gebruiken of geen geavanceerde rapporten meer kunt krijgen.

Sleutels uit rapporten verwijderen om onder de limiet te komen

Als u de limiet voor rapporteerbare sleutel/waarden of aangepaste dimensies overschrijdt, kunt u het makkelijkst onder de limiet komen door sleutels uit rapportage te verwijderen. Als u een sleutel/waarde als rapporteerbaar of een aangepaste dimensie verwijdert, worden de sleutel en alle waarden uit de limiet voor sleutels en alle waarden uit de limiet voor waarden verwijderd.

1. Klik in Ad Manager op Voorraad en dan op Sleutel/waarden.

2. Vink de selectievakjes aan naast de sleutels die u wilt verwijderen. Sleutels die momenteel worden gerapporteerd, hebben in de kolom Rapporteerbaar de waarde Aan of Aangepaste dimensie.

3. Klik op Uitsluiten van rapportage.

Alle waarden die zijn opgenomen in rapporten voordat u een sleutel verwijdert, blijven aanwezig in historische rapporten voor de tijd waarin deze actief zijn geweest. Als u een sleutel verwijdert en later opnieuw activeert, bevatten rapporten geen waarden voor de tijd waarin de sleutel was gedeactiveerd.

Als u een targetingsleutel deactiveert, wordt deze ook verwijderd uit de rapportage.