Regelitems

De voortgang van de weergave van een regelitem controleren

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

Als u de voortgang van uw regelitems wilt controleren, klikt u op Levering en dan Orders en klikt u op de order met het betreffende regelitem. De voortgang, vertoningen en klikken worden ongeveer elke 15 minuten geüpdatet.

De weergave van uw regelitem controleren
Kijk bij een regelitem op het tabblad Problemen oplossen om redenen te bekijken waarom uw regelitem niet wordt getoond. Aan de hand hiervan kunt u bepalen of uw weergave-instellingen moeten worden aangepast om de opbrengst te optimaliseren.

Hulp bij oplossing van problemen met weergave

Regelitems met een absoluut doel (x aantal vertoningen)

De voortgang wordt berekend als het weergegeven percentage van het vertoningsdoel gedeeld door het percentage verstreken tijd:

voortgang = (% weergegeven vertoningsdoel) / (% verstreken tijd)

Voor de voortgang van weergave wordt uitgegaan van een gelijkmatige distributie van vertoningen. Een regelitem dat 50% van het vertoningsdoel op 50% van de campagne heeft weergegeven, heeft bijvoorbeeld een voortgang van 100%. Een regelitem dat echter 50% van het vertoningsdoel heeft geleverd aan het einde van dag 3 voor een campagne van 4 dagen, heeft een voortgang van:

50 / 75 = 66%

Het percentage wordt naar beneden afgerond. Zo wordt 66,67% weergegeven als 66%.

Ad Manager houdt alleen rekening met verkeerspatronen als Verwachte verkeersvorm is geactiveerd.

Het tempo van regelitems wordt bepaald op basis van de weergave-instelling. Weergave-instellingen zoals Zo snel mogelijk of Beginversnelling hebben geen invloed op het gedrag van de voortgangsbalk. De nauwkeurigste methode om vast te stellen of een regelitem het ingestelde vertoningsdoel haalt, is daarom de beschikbaarheidsprognose, die u kunt vinden op het tabblad Levering voor een regelitem.

Gebruik de beschikbaarheidsprognose om te controleren of er nog genoeg vertoningen voor uw regelitem zijn zodat dit het geplande doel kan bereiken voor de einddatum.

Controleer de waarde onder Voortgang:

• Als de waarde 100% is, is het percentage weergegeven vertoningen momenteel evenredig aan de verstreken tijd in de campagne.

• Als de waarde groter dan 100% is, is het percentage weergegeven vertoningen momenteel hoger dan de verstreken tijd in de campagne.

• Als de waarde kleiner dan 100% is, is het percentage weergegeven vertoningen momenteel lager dan de verstreken tijd in de campagne.

• Als de waarde n.v.t. is, bevat het regelitem geen doelen voor het aantal vertoningen of zijn er onvoldoende gegevens beschikbaar.

Regelitems met een percentagedoel (sponsorschappen) of een onbeperkte eindtijd

In de kolom wordt in een staafdiagram het aantal vertoningen over de afgelopen week weergegeven. Ook wordt hierin het aantal weergegeven vertoningen op de meest actieve dag van die week weergegeven. Als voor een sponsoringsregelitem een minimum hoeveelheid is gedefinieerd, wordt de voortgang berekend op dezelfde manier als bij regelitems met een absoluut doel (waarbij de minimum hoeveelheid vertoningen het doel is).

Overige bronnen

Als u GPT-advertentietags gebruikt op uw website, kunt u het foutopsporingsprogramma Google Publisher Console op het scherm gebruiken om problemen met uw advertentietags op te lossen.

Bekijk de whitepaper over het selecteren van advertenties voor gedetailleerde informatie.