Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Voorkomen dat rapporttotalen dubbel worden geteld

Bepaalde dimensies kunnen gebeurtenissen vaker dan één keer weergeven in rapporten

Eén vertoning of klikgebeurtenis kan worden gekoppeld aan meerdere plaatsingen, sleutel/waarden, targetingelementen of rendementsgroepen vanwege overlappende targeting of tagging. In dergelijke gevallen kunnen vertoningen, klikken, opbrengst en andere statistieken meerdere keren worden weergegeven in rapporten die de dimensies Plaatsing, Sleutel/waarden, Targeting of Rendementsgroep bevatten.

Als u duplicatie wilt voorkomen, moet u de statistiekkolommen niet optellen of een andere dimensie gebruiken. Omdat de statistiekkolommen niet nauwkeurig kunnen worden opgeteld, wordt er geen rij Totalen weergegeven voor rapporten met deze dimensies.

• De dimensie Plaatsing
    Statistieken kunnen elkaar overlappen wanneer hetzelfde advertentieblok is opgenomen in meerdere plaatsingen. Gebruik de dimensie Advertentieblok voor een nauwkeurigere uitsplitsing van de weergave.
  • De dimensie Sleutel/waarden
    Statistieken kunnen elkaar overlappen wanneer een advertentieverzoek meerdere sleutel/waarden bevat. Gebruik Gegevensoverdracht-rapporten voor een nauwkeurigere uitsplitsing van sleutel/waarde-distributie.
  • De dimensie Targeting
    Statistieken kunnen elkaar overlappen omdat deze dimensie meerdere targetingelementen (zoals de browser en het besturingssysteem) weergeeft die van toepassing kunnen zijn op één gebeurtenis. Filter uw rapport op basis van een van deze elementen (bijvoorbeeld 'Browser=') voor een nauwkeurigere uitsplitsing van de weergave.
  • De dimensie Rendementsgroep
    Statistieken kunnen elkaar overlappen wanneer dezelfde opbrengstpartner en targeting bestaan voor meerdere rendementsgroepen. Gebruik de dimensies Aanvraagkanaal en Rendementspartner voor een nauwkeurigere uitsplitsing van de weergave.
    Rapportstatistieken voor gebeurtenissen van vóór 20 februari 2018 overlappen elkaar niet. Vóór deze datum werden vertoningen en opbrengst in rapporten toegeschreven aan slechts één van de in aanmerking komende rendementsgroepen.

Voorbeeld van plaatsing

Als een plaatsing Sport en een plaatsing Evenementen beide het advertentieblok Honkbal bevatten, kunnen vertoningen in het advertentieblok Honkbal worden toegeschreven aan beide plaatsingen. Als er 100 vertoningen worden weergegeven in het advertentieblok Honkbal, wordt 100 weergegeven voor beide rijen in het plaatsingsrapport. Als u de waarden gewoon optelt, neemt u vertoningen twee keer op en denkt u dat er 200 vertoningen zijn weergegeven, wat niet klopt. Er zijn slechts 100 vertoningen weergegeven.

Plaatsing Advertentieblok Totaal aantal vertoningen
Sport Honkbal 100
Evenementen Honkbal 100

Voorbeeld van sleutel/waarden

Wanneer een Google-uitgeverstag meerdere sleutel/waarden bevat (zoals 'color=blue' en 'shape=circle'), wordt elke unieke sleutel/waarde weergegeven in een eigen rapportrij. Als de onderstaande voorbeeldtag 250 vertoningen heeft weergegeven, zijn er drie rijen in uw rapport met sleutel/waarden die deze vertoningen vertegenwoordigen. Als u de waarden gewoon optelt, neemt u vertoningen drie keer op en denkt u dat er 750 vertoningen zijn weergegeven, wat niet klopt. Er zijn slechts 250 vertoningen weergegeven.

googletag.defineSlot("/123456/hobbies/painting", [728, 90], "div-gpt-ad-123456789-0")
  .addService(googletag.pubads())
  .setTargeting("color", "blue")
  .setTargeting("shape", ["circle","square"]);

Sleutel/waarde Advertentieblok Totaal aantal vertoningen
color=blue Schilderen en schilderijen 250
shape=circle Schilderen en schilderijen 250
shape=square Schilderen en schilderijen 250

Voorbeeld van opbrengstgroep

Als een rendementsgroep Jurkenvoorraad en een rendementsgroep Pakkenvoorraad beide de exchange Modeadvertenties bevatten en het advertentieblok Bruiloftsmagazine targeten, kunnen vertoningen die in dat advertentieblok worden weergegeven en door de exchange Modeadvertenties worden gevuld, worden toegeschreven aan beide rendementsgroepen en twee keer worden weergegeven voor de rapportdimensie Rendementsgroep.

Als er 15.000 vertoningen zijn weergegeven, wordt 15.000 weergegeven in elk van de rapportrijen voor rendementsgroepen, samen met de bijbehorende opbrengst. U kunt de statistiekkolommen dus niet gewoon optellen zonder dubbele statistiekgegevens op te nemen.

Rendementsgroep Rendementspartners Advertentieblok Totaal aantal vertoningen Geschatte opbrengst voor rendementsgroep
Jurkenvoorraad Modeadvertenties Bruiloftsmagazine 15.000 € 60,00
Pakkenvoorraad Modeadvertenties Bruiloftsmagazine 15.000 € 60,00