Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt/app-ads.txt

ads.txt/app-ads.txt maken in Ad Manager

Geautoriseerde verkopers definiëren voor uw mobiele app of website

In dit artikel wordt beschreven hoe u ads.txt- en app-ads.txt-bestanden maakt en beheert met Google Ad Manager. In een ads.txt-bestand wordt aangegeven welke verkopers zijn geautoriseerd om advertentievoorraad voor een website te verkopen, terwijl een app-ads.txt-bestand hetzelfde doet voor apps.

U kunt ads.txt-/app-ads.txt-bestanden maken voor uw netwerk in Ad Manager. Ad Manager genereert content voor het bestand op basis van verkopersinformatie voor uw netwerk, biedt validatie van de bestandssyntaxis en geeft u de mogelijkheid om te bekijken welke verkopers uw voorraad mogen verkopen.

Als u een ads.txt-bestand wilt maken voor een website, gaat u naar Stap 1: Maak uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand. Mocht u echter een app-ads.txt-bestand willen maken, dan gaat u verder met de vereiste om een ontwikkelaarswebsite te maken.

Vereiste voor een app-ads.txt-bestand: een ontwikkelaarswebsite maken

Op een ontwikkelaarswebsite kunnen uw gebruikers meer te weten komen over uw apps en andere content. Het is ook de manier waarop de app-ads.txt-standaard bepaalt wie de eigenaar van een app is. Uw ontwikkelaarswebsite moet zijn gekoppeld in uw winkelvermeldingen in Google Play of de App Store voordat Ad Manager en andere advertentieplatforms het eigendom van uw app kunnen vaststellen.

U hoeft niet de volledige app-ads.txt-URL op te geven in de winkelvermelding van de app.

Als u een ontwikkelaarswebsite toevoegt of updatet in een winkelvermelding, duurt het enige tijd voordat Ad Manager deze wijzigingen detecteert:

Winkel Detectievertraging
Google Play Maximaal 24 uur
Apple App Store Maximaal 7 dagen

Uw ontwikkelaarswebsite toevoegen aan de winkelvermelding van uw app:

Google Play Store

De website-URL toevoegen aan de contactgegevens van uw app-vermelding:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store en dan op Winkelinstellingen.
  4. Scroll naar Contactgegevens voor winkelvermelding.
  5. Voeg de URL van uw ontwikkelaarswebsite toe.

Apple App Store

Voeg uw ontwikkelaarswebsite toe aan het marketing-URL-veld van uw winkelvermelding.

Appstores voor verbonden tv's

Voor sommige appstores voor verbonden tv (CTV) kunt u uw app-ads.txt misschien niet koppelen aan een app via de ontwikkelaarsportal van de appstore omdat de appstore mogelijk niet beschikbaar is in bepaalde regio's. Zo bevatten Samsung TV-appstores momenteel alleen Amerikaanse apps en bevatten ze geen CTV-apps in Europa. Ad Manager werkt samen met kopers om ervoor te zorgen dat ze de app-ads.txt-autorisatiestatus niet afdwingen voor CTV-platforms die deze workflow momenteel niet ondersteunen.

Stap 1: Maak uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand in Ad Manager

Als u dezelfde app-vermelding heeft voor zowel de mobiele Android-app als Android TV, is uw app-ads.txt-bestand van toepassing op beide platforms. Update uw app-ads.txt-bestand op basis hiervan.
  1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan op Ads.txt-beheer.

Als u deze pagina wilt bekijken, moet uw Ad Manager-netwerk over ten minste één gekoppeld Ad Exchange-account beschikken en moet uw gebruiker een rol hebben waarvoor het recht Ads.txt-beheer aanstaat.

3. Bepaal of u een bestand wilt maken voor internet of apps.
    • Een ads.txt-bestand voor internet maken: Klik op het tabblad Web ads.txt en dan op Een ads.txt-bestand maken.
    • Een app-ads.txt-bestand voor apps maken: Klik op het tabblad Web ads.txt, klik op Een ads.txt-bestand maken en wijzig de naam van het bestand van ads.txt in app-ads.txt.
  4. Check in het dialoogvenster de automatisch gegenereerde tekst die Google levert.

Elke rij staat voor een afzonderlijk verkopersaccount dat kan worden geautoriseerd om uw voorraad te verkopen. Als u een verkoper en de bijbehorende autorisatie wilt verwijderen, verwijdert u de rij met de bijbehorende informatie uit het dialoogvenster.
    Meer informatie over de validatie van de ads.txt-/app-ads.txt-syntaxis.
    Onze generator voor ads.txt/app-ads.txt kan alleen informatie leveren voor Google-verkopersaccounts. Als u met andere SSP's/uitwisselingen werkt, bent u verantwoordelijk voor het toevoegen van informatie uit verkopersaccounts op die uitwisselingen om ervoor te zorgen dat query's op die domeinen zijn geautoriseerd.

Standaard kunnen automatisch gegenereerde rijen de waarde DIRECT bevatten in veld 3, wat aangeeft dat er een directe relatie met het verkopersaccount is. Als u het domein niet bezit en beheert, wijzigt u deze waarde in RESELLER.

Stap 2: Publiceer uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand op uw website

1. Klik op een van de volgende knoppen:
    • Tekst kopiëren naar klembord om de tekst te kopiëren en in uw eigen ads.txt-/app-ads.txt-bestand te plakken.
    • ads.txt-bestand downloaden om het te downloaden als nieuw tekstbestand (.txt).
  2. Stuur het bestand naar uw webmaster en laat de webmaster het bestand uploaden naar uw rootdomein (bijvoorbeeld https://example.com/ads.txt of https://example.com/app-ads.txt).

Stap 3: Ga na of uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand is geverifieerd

1. Na 24 uur gaat u na of het ads.txt-/app-ads.txt-bestand kan worden gecrawld.
  2. Check regelmatig de autorisatiestatus van uw domeinen.

U bent ervoor verantwoordelijk dat uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand correct en up-to-date is. We bieden syntaxisvalidatie, maar kunnen niet voorkomen dat u een bestand uploadt dat onjuist is opgemaakt of niet-gekoppelde accounts bevat.

De app-ads.txt-bestanden zijn openbaar beschikbaar en kunnen worden gecrawld door exchanges, supply-side platforms (SSP's) en andere kopers en externe leveranciers.