Get started with Google Publisher Tag

Praktische tips voor taggen

Paginavertraging minimaliseren

Houd rekening met verschillende praktische tips als u tags maakt met Ad Manager. Dit artikel is gericht op wat u kunt doen binnen Google Ad Manager.

documentatie voor ontwikkelaarsWe raden ontwikkelaars aan de praktische tips voor Google-uitgeverstags en de praktische tips voor advertenties door te nemen.

AMP gebruiken en advertentiemateriaal weergeven dat is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Implementeer Ad Manager op AMP (Accelerated Mobile Pages) om inkomsten te genereren met snel ladende pagina's. Meer informatie over hoe u AMP-advertentietags genereert

De vertraging van advertentiemateriaal is een van de belangrijkste oorzaken van slechte advertentieprestaties. Vermijd zeer groot advertentiemateriaal. Volg de brancherichtlijnen, zoals op pagina 5-6 van de IAB-richtlijnen voor mobiele advertenties (pdf).

Uw aanvullingsadvertenties optimaliseren

GPT gebruikt de API voor paginazichtbaarheid om te bepalen of de pagina zichtbaar is voor een gebruiker. Een pagina is misschien niet zichtbaar als deze zich op een browsertabblad op de achtergrond bevindt. De browser kan ook geminimaliseerd zijn of het scherm van het apparaat kan uitstaan.

Als GPT vaststelt dat een pagina niet zichtbaar is, worden alleen advertenties boven de vouw aangevraagd en weergegeven. Hiermee wordt voor het volgende gezorgd:

• Advertentieruimten die zichtbaar zijn in de eerste viewport zijn geen lege rechthoeken als/wanneer de pagina zichtbaar wordt.
  • De benodigde signalen voor de telling van paginaweergaven worden nog steeds correct verstuurd.

Als de pagina wordt vernieuwd terwijl deze verborgen is, worden advertenties boven de vouw niet geladen omdat ze niet zichtbaar zijn voor de gebruiker.

Zodra GPT vaststelt dat de pagina zichtbaar is geworden, worden alle advertenties weer normaal weergegeven. Hieronder kan ander gedrag vallen waardoor de weergave van advertentiemateriaal verder wordt vertraagd, zoals lazy loading.

Problemen met de advertentiesnelheid oplossen

Als uw advertentiesnelheid Slecht of Redelijk is, kunt u Publisher Ads Audits for Lighthouse uitvoeren om te proberen de snelheid te verbeteren.

Publisher Ads Audits for Lighthouse biedt aanbevelingen voor het verbeteren van de advertentiesnelheid en de algehele kwaliteit door middel van een reeks automatische controles.

documentatie voor ontwikkelaarsBekijk de documentatie voor Publisher Ads Audits for Lighthouse voor meer informatie.

Gebruik alleen de versie van GPT die wordt geleverd door Google

U moet gpt.js, pubads_impl.js of andere scripts die worden geladen via uw eigen server, niet weergeven of ze laden via een niet-officiële bron.

Het gebruik van een GPT-versie die niet via een officiële bron wordt geleverd, wordt niet ondersteund en werkt daarom mogelijk niet altijd in nieuwere versies van browsers of besturingssystemen, en wordt mogelijk niet geüpdatet met nieuwe functies en verbeteringen. Oudere versies van de GPT-bibliotheek kunnen op elk moment worden beëindigd of hun advertentieverzoeken kunnen worden afgewezen, wat kan leiden tot verlies van advertentieopbrengst.