Best practices voor het ontwerpen van native advertenties

Voor goed presterende native advertenties moet u kunnen plannen, testen en uitvoeren. Gebruik dit artikel als richtlijn wanneer u native advertenties instelt.

Effectieve native stijlen maken

Via native stijlen kunt u bepalen hoe native advertenties worden weergegeven in verschillende voorraadsegmenten op internet en in apps. U kunt de HTML, het JavaScript en de css van uw stijlen in Ad Manager beheren om aan te geven hoe uw native advertenties er in verschillende situaties uitzien en de prestaties te maximaliseren.

Native playbook

Raadpleeg voordat u native stijlen maakt eerst het Native playbook voor de basisbeginselen voor het ontwerp van een effectieve native advertentie in feeds. U vindt hierin informatie over lay-out, typografie, labels, behoud van adverteerdersmiddelen en meer.

A/B-experimenten uitvoeren voor native stijlen

We bieden een framework voor A/B-tests om u te helpen native advertenties met zeer goede prestaties te genereren. U kunt verschillende native stijlen testen via native experimenten. Test lettertypen, kleurindelingen en andere updates in een nieuwe stijl in vergelijking met een bestaande stijl om te zien welke stijl beter presteert voordat u een wijziging aanbrengt.

Experimenteer met deze opties en andere om te achterhalen welke stijlen het beste presteren op uw website of in uw app:

• Lettertypen en lettergrootten
  • Achtergrond- en tekstkleuren
  • Verschillende indelingen en regelafstanden
  • Advertentieformaat
  • Afbeeldingsformaat
  • Logo als secundaire afbeelding

Aanvullende bronnen

• Native advertenties in actie: Visualiseer hoe native advertenties eruit kunnen zien met Google Marketing Platform. Zie hoe uw native advertentie aansluit op de vormgeving en functies van de rest van de content op de schermen van mobiele telefoons, tablets en computers. Er zijn ook voorbeelden van native advertenties beschikbaar als u zelf nog niet over advertentiemateriaal beschikt.
  • Material design: Ontdek hoe u de klassieke principes van goed ontwerp kunt combineren met de innovatie en mogelijkheden van technologie en wetenschap. Op de site wordt één onderliggend systeem beschreven waarmee uniforme content op verschillende platforms en apparaatformaten mogelijk is.