Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Actienamen voor video en rich media

Inzicht in actienamen in Ad Manager-gegevensoverdracht

De waarden in het veld ActionName in de bestanden voor video- en rich media-gegevensoverdracht vertegenwoordigen hoe gebruikers acties hebben uitgevoerd met uw video- of rich media-advertentiemateriaal. Meer informatie

Actienamen voor video

Waarde Beschrijving
Creative view In tegenstelling tot een vertoning geeft de gebeurtenis creativeView aan dat een deel van het afzonderlijke advertentiemateriaal van de advertentie is bekeken. Een vertoning geeft aan dat het eerste frame van de advertentie is weergegeven. Een advertentie kan echter uit verschillende advertentiematerialen bestaan of uit advertentiemateriaal dat alleen op bepaalde platforms wordt afgespeeld en niet op andere platforms. De gebeurtenis creativeView maakt het voor advertentieservers mogelijk om bij te houden welk advertentiemateriaal is bekeken, en daardoor welke platforms het meest voorkomen.
Start Deze gebeurtenis wordt gebruikt om aan te geven dat afzonderlijk advertentiemateriaal binnen de advertentie is geladen en het afspelen ervan is begonnen. Net als bij creativeView is deze gebeurtenis een andere manier voor het bijhouden van afspelen van advertentiemateriaal.
First quartile Ten minste 25% van de totale duur van het advertentiemateriaal is afgespeeld.
Midpoint Ten minste 50% van de totale duur van het advertentiemateriaal is afgespeeld.
Third quartile Ten minste 75% van de duur van het advertentiemateriaal is afgespeeld.
Complete Het advertentiemateriaal is op normale snelheid tot het einde afgespeeld.
Mute De gebruiker heeft het bedieningselement voor dempen gebruikt en het advertentiemateriaal gedempt.
Unmute De gebruiker heeft het bedieningselement voor dempen gebruikt en het dempen van het advertentiemateriaal opgeheven.
Pause De gebruiker heeft op het bedieningselement voor onderbreken geklikt en het advertentiemateriaal gestopt.
Rewind De gebruiker heeft het bedieningselement voor terugspoelen gebruikt om naar een eerder punt in de tijdlijn van het advertentiemateriaal te gaan.
Resume De gebruiker heeft het bedieningselement voor hervatten gebruikt nadat het advertentiemateriaal is gestopt of onderbroken.
Full screen De gebruiker heeft een bedieningselement gebruikt om de videospeler naar de randen van het scherm uit te vouwen.
Exit full screen De gebruiker heeft het bedieningselement gebruikt om het formaat van de videospeler terug te brengen naar de oorspronkelijke afmetingen.
Expand De gebruiker heeft het bedieningselement gebruikt om het advertentiemateriaal uit te vouwen.
Collapse De gebruiker heeft het bedieningselement gebruikt om het advertentiemateriaal terug te brengen naar de oorspronkelijke afmetingen.
Accept invitation linear De gebruiker heeft een bedieningselement gebruikt waarmee een aanvullend deel van het advertentiemateriaal is gestart. De naam van deze gebeurtenis onderscheidt zich van de bestaande gebeurtenis 'acceptInvitation', die wordt beschreven in 'IAB Digital Video In-Stream Ad Metrics Definitions' uit 2008, waarin de statistiek 'acceptInvitation' wordt gedefinieerd als alleen van toepassing op niet-lineaire advertenties. De gebeurtenis 'acceptInvitationLinear' breidt de statistiek uit voor gebruik bij lineair advertentiemateriaal.
Accept invitation De gebruiker heeft een bedieningselement gebruik waarmee een aanvullend deel van het niet-lineaire advertentiemateriaal is gestart.
Close linear De gebruiker heeft op de knop voor sluiten geklikt in het advertentiemateriaal. De naam van deze gebeurtenis onderscheidt zich van de bestaande gebeurtenis 'close', die wordt beschreven in 'IAB Digital Video In-Stream Ad Metrics Definitions' uit 2008, waarin de statistiek 'close' wordt gedefinieerd als alleen van toepassing op niet-lineaire advertenties. De gebeurtenis 'closeLinear' breidt de gebeurtenis 'close' uit voor gebruik bij lineair advertentiemateriaal.
Close De gebruiker heeft op de knop voor sluiten geklikt in niet-lineair advertentiemateriaal.
Skip De gebruiker heeft het bedieningselement voor overslaan gebruikt om het advertentiemateriaal over te slaan. Dit is een ander bedieningselement dan het element dat wordt gebruikt om het advertentiemateriaal te sluiten.
Skip shown De knop voor overslaan wordt weergegeven in een advertentie die kan worden overgeslagen.
Progress Het advertentie is voor een bepaalde duur op normale snelheid afgespeeld. Deze duur is gelijk aan of groter dan de waarde die is opgegeven in een aanvullend kenmerk voor verschuiving. Een verschuivingswaarden kan tijd in de indeling UU:MM:SS of UU:MM:SS.mmm zijn of een percentage in de indeling n% zijn. Meerdere voortgangsgebeurtenissen met verschillende waarden kunnen worden gebruikt om meerdere voortgangspunten bij te houden in de tijdlijn voor het lineaire advertentiemateriaal.
Engaged view Een gebruiker heeft een advertentie die kan worden overgeslagen, ten minste 30 seconden bekeken of tot het einde als de advertentie korter dan 30 seconden is.
VAST error [code] Waarbij [code] de VAST-foutcode is. U kunt een lijst bekijken met mogelijke standaard VAST-foutcodes en in sommige gevallen informatie over probleemoplossing.

Actienamen voor rich media

De onderstaande waarden zijn van toepassing op standaardstatistieken. Voor aangepaste statistieken zijn de waarden in het veld ActionName de naam van de aangepaste gebeurtenis, zoals gedefinieerd in Ad Manager.

Waarde Beschrijving
Display time Het aantal seconden dat de rich media-advertentie is vertoond aan gebruikers.
Interaction time De tijd, in seconden, dat gebruikers interactie hebben met een rich media-advertentie. Een interactie betekent elke muisbeweging van meer dan één seconde die een gebruiker op een advertentie uitvoert (bijvoorbeeld: op een advertentie klikken of de muisaanwijzer op een bepaald deel van de advertentie plaatsen).
Interactive impressions

Komt voor wanneer een gebruiker interactie heeft met een rich media-advertentie. Interactieve vertoningen worden vastgelegd wanneer de gebruiker:

• op een link voor afsluiten klikt,
  • de advertentie weergeeft op volledig scherm,
  • de muisaanwijzer ten minste één aaneengesloten seconde op de advertentie plaatst,
  • de advertentie uitvouwt.
Closes Het aantal keren dat een gebruiker handmatig een zwevende advertentie, pop-upadvertentie, uitvouwbare advertentie, in-page-advertentie met pop-up of zwevende in-page-advertentie sluit.
Deze statistiek wordt niet automatisch bijgehouden door Studio. De ontwerper van de advertentie moet de nodige gebeurtenisfunctie toevoegen aan de knop voor sluiten zodat deze statistiek wordt bijgehouden.
Backup images

Het aantal keren dat een reserveafbeelding is weergegeven in plaats van een rich media-advertentie. Een reserveafbeelding kan onder de volgende omstandigheden worden weergegeven:

• De gebruiker gebruikt een niet-ondersteunde browser of een niet-ondersteund besturingssysteem.
  • De Flash-app is niet geïnstalleerd in de browser van de gebruiker.
  • De gepubliceerde versie met Flash is hoger dat de versie die is geïnstalleerd in de browser van de gebruiker.
  • De implementatie van de uitgever van iframe is onjuist of ongeldig.
Expanding time De tijd, in seconden, dat een uitvouwbare advertentie is bekeken in uitgevouwen toestand. Alle uitbreidingstijden die langer dan enkele minuten zijn, worden beperkt. Er kan een langere uitbreidingstijd optreden wanneer een gebruiker een uitvouwbare advertentie opent en vervolgens een uur weggaat zonder de advertentie samen te vouwen of de browser te sluiten. De beperkingsregel voorkomt vertekende resultaten voor de gemiddelde weergavetijd in rapportages.
Full screen impressions Tijd, in seconden, dat een gebruiker een rich media-advertentie bekijkt op volledig scherm.
Plays Het aantal keren dat de video is afgespeeld.
Video view time Tijd, in seconden, dat een video is bekeken per weergave.
Complete De video is helemaal afgespeeld.
Video interactions Een gebruiker klikt op de grafische bediening van een videospeler. Deze statistiek wordt geregistreerd door wijzigingen te meten in de afspeelervaring van de video die anders zijn dan autoplay en automatische aanvulling.
Pause De video is onderbroken.
Mute De video is gedempt.
Replays De video is opnieuw gestart.
Midpoint De helft van de video is afgespeeld.
Stops De video is gestopt.
Unmute Het dempen van de video is opgeheven nadat de video gedempt is gestart.
Deze gebeurtenis wordt alleen geregistreerd voor rich media-video. De gebeurtenis wordt niet geregistreerd voor InStream.