Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Bestandstypen voor Gegevensoverdracht instellen

De bestanden en velden beheren die zijn opgenomen in uw Gegevensoverdracht-rapporten

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Nadat Gegevensoverdracht is aangezet, kunt u de bestandstypen voor uw rapporten instellen.

Als u een beheerder bent, kunt u de weergave-instellingen als volgt updaten:

• Bestandstypen voor uw Gegevensoverdracht-rapporten toevoegen, verwijderen en updaten.
  • Velden in de Gegevensoverdracht-bestanden toevoegen, verwijderen of de volgorde ervan wijzigen.

U kunt elk bestandstype voor Gegevensoverdracht instellen op 'actief' of 'inactief'. Bestandstypen die zijn ingesteld op actief, worden opgenomen in uw rapporten. De facturering is gebaseerd op het aantal actieve bestandstypen. Als u bestandstypen toevoegt of verwijdert, wordt uw facturering automatisch geüpdatet op basis van de wijzigingen.

Voordat u begint

Bestandstypen voor Gegevensoverdracht instellen

Een nieuw bestandstype voor Gegevensoverdracht toevoegen

Nieuwe bestandstypen worden standaard ingesteld op 'actief'. Actieve bestandstypen worden weergegeven in uw Gegevensoverdracht-rapporten. Als u een bestandstype wilt instellen zonder het toe te voegen aan rapportage, kunt u het bestandstype instellen op 'inactief' als u het maakt.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Gegevensoverdrachten dan Nieuwe configuratie.
    Als Nieuwe configuratie niet beschikbaar is, betekent dit dat alle beschikbare bestandstypen zijn toegevoegd.
  3. Als u Gegevensoverdracht-rapportage wilt instellen, klikt u rechtsboven op Expand en selecteert u een optie:
    • Actief: Het bestandstype wordt toegevoegd aan uw Gegevensoverdracht-rapport.
      Deze instelling is de standaardinstelling.
    • Inactief: Het bestandstype wordt verwijderd uit uw Gegevensoverdracht-rapport.
      Kies Inactief als u het bestandstype wilt instellen, maar het nu niet aan uw rapport of facturering wilt toevoegen.
  4. Klik onder Gebeurtenistype op Expand en selecteer een gebeurtenistype.
  5. Als u velden voor Gegevensoverdracht wilt toevoegen, klikt u onder Velden op Typ om te zoeken en selecteert u een of meer velden in de lijst.

Velden worden in het rapport weergegeven in de volgorde waarin u ze heeft toegevoegd.

• Als u een veld wilt verwijderen, haalt u het vinkje weg uit het vakje in de lijst of klikt u bij de veldnaam op Dismiss.
    • Als u de volgorde van velden wilt wijzigen, verwijdert u velden die na of rechts van een veld worden weergegeven en voegt u ze opnieuw toe in de juiste volgorde.
  6. Klik onder Scheidingsteken op Expand en kies het scheidingsteken dat u wilt weergeven tussen de veldwaarden in uw bestanden.

Opmerking: Het standaardscheidingsteken is een komma (,). Als het door u gekozen scheidingsteken wordt weergegeven in de tekst van de veldwaarden in het Gegevensoverdracht-bestand, wordt dit verwijderd.

Als u bijvoorbeeld een komma (,) als scheidingsteken kiest, worden de komma verwijderd uit de veldwaarde 'Jannekes bakkerij, B.V.' en wordt dit weergegeven als 'Jannekes bakkerij B.V.' in het Gegevensoverdracht-bestand.

7. Onder 'Google Storage-pagina met de bestanden' staat de link. Uw bestanden worden daar bezorgd.
    Meer informatie over toegang tot Ad Manager-opslagbuckets.
  8. Klik op Opslaan en dan Opslaan en doorgaan om de activering te bevestigen.
    Nadat u een bestandstype heeft geactiveerd, geldt het volgende:
    • De status kan gedurende 1 uur niet worden gewijzigd, zodat het eerste bestand kan worden gegenereerd.
    • Het bestandstype wordt gefactureerd.
Een bestaand bestandstype van Gegevensoverdracht updaten

U kunt de configuratie van een bestand op elk moment wijzigen, bijvoorbeeld door nieuwe velden toe te voegen. De status van het bestandstype (actief of inactief) kan 1 uur na activering worden gewijzigd.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Gegevensoverdracht en dan de naam van een gebeurtenistype.
  3. Als u Gegevensoverdracht-rapportage wilt instellen, klikt u rechtsboven op Expand en selecteert u een optie:
    • Actief: Het bestandstype wordt toegevoegd aan uw Gegevensoverdracht-rapport.
      Deze instelling is de standaardinstelling.
    • Inactief: Het bestandstype wordt verwijderd uit uw Gegevensoverdracht-rapport.
  4. Als u velden voor Gegevensoverdracht wilt updaten, kiest u onder Velden een optie:
    • Als u een veld wilt toevoegen, klikt u op Typ om te zoeken en vinkt u het vakje voor een veld in de lijst aan.
    • Als u een veld wilt verwijderen, haalt u het vinkje weg voor een veld in de lijst of klikt u op Dismiss bij de veldnaam.
    • Als u de volgorde van velden wilt wijzigen, verwijdert u velden die na of rechts van een veld worden weergegeven en voegt u ze opnieuw toe in de juiste volgorde.
  5. Als u het scheidingsteken wilt wijzigen dat u wilt weergeven tussen veldwaarden in uw bestanden, klikt u onder Scheidingsteken op Expand en selecteert u een optie.

Opmerking: Het standaardscheidingsteken is een komma (,). Als het door u gekozen scheidingsteken wordt weergegeven in de tekst van de veldwaarden in het Gegevensoverdracht-bestand, wordt dit verwijderd.

Als u bijvoorbeeld een komma (,) als scheidingsteken kiest, worden de komma verwijderd uit de veldwaarde 'Jannekes bakkerij, B.V.' en wordt dit weergegeven als 'Jannekes bakkerij B.V.' in het Gegevensoverdracht-bestand.

6. Onder 'Google Storage-pagina met de bestanden' staat de link. Uw bestanden worden daar bezorgd.
    Meer informatie over toegang tot Ad Manager-opslagbuckets.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Als u het bestandstype wilt instellen op Actief, klikt u op Opslaan en doorgaan om te bevestigen.
    Nadat u een bestandstype heeft geactiveerd, geldt het volgende:
    • De status kan gedurende 1 uur niet worden gewijzigd, zodat het eerste bestand kan worden gegenereerd.
    • Het bestandstype wordt gefactureerd.

Hoelang duurt het voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in mijn bestanden?

De opgeslagen wijzigingen zijn meteen zichtbaar in het bestand dat op het daaropvolgende hele uur wordt gemaakt. Als u uw Gegevensoverdracht-instellingen bijvoorbeeld om 10:30 uur updatet, hanteren het bestand van 11:00 uur en alle daaropvolgende bestanden de geüpdatete instellingen. Voor alle tijdstempels voor gegenereerde bestanden wordt de tijdzone Pacific Standard Time (PST) gehanteerd.

Als u een veld verwijdert, worden de gegevens van dat veld niet meer opgenomen in Gegevensoverdracht-bestanden die na dat tijdstip worden gegenereerd en geleverd. U kunt het veld opnieuw toevoegen, maar alle bestanden die zijn geleverd terwijl het veld was verwijderd bevatten geen van de gegevens van dit veld. Gegevens kunnen niet met terugwerkende kracht worden ingevuld in eerder geleverde bestanden.