Hoe werkt bemiddeling?

Meer informatie over de levenscyclus van een bemiddelingsverzoek

Voor elk bemiddelingsverzoek van een mobiele app van een uitgever gebruikt Ad Manager targeting op rendementsgroepen om te bepalen welke advertentienetwerken in aanmerking komen voor concurrentie. Vervolgens wordt er een lijst, of keten, gemaakt van advertentienetwerken die in een bepaalde volgorde het betreffende verzoek ontvangen.

Stappen in de levenscyclus van een bemiddelingsverzoek

1. Mobiele app van uitgever stuurt een advertentieverzoek naar Ad Manager
  2. Ad Manager bepaalt welke regelitems en rendementsgroepen geschikt zijn voor het verzoek
  3. Ad Manager maakt een keten van advertentienetwerken om bemiddeling aan te roepen
  4. Ad Manager vergelijkt het verwachte rendement met andere Ad Manager-regelitems
  5. Ad Manager stuurt de bemiddelingsketen naar de mobiele app van de uitgever
  6. De SDK voor mobiele advertenties van Google stuurt een verzoek naar elk advertentienetwerk totdat een advertentie wordt geretourneerd
  7. De SDK voor mobiele advertenties van Google geeft de geretourneerde advertentie weer

Meer informatie over elke stap

1. Mobiele app van uitgever stuurt een advertentieverzoek naar Ad Manager

Er wordt een advertentieverzoek naar de Ad Manager-advertentieserver gestuurd via de SDK voor mobiele advertenties van Google en speciale externe advertentienetwerkadapters. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met bemiddeling.

2. Ad Manager bepaalt welke regelitems en rendementsgroepen geschikt zijn voor het verzoek

Ad Manager stelt op basis van voorraadtargeting een lijst samen van geschikte regelitems en rendementsgroepen. Meer informatie over hoe u lijsten maakt voor overeenkomende regelitems en rendementsgroepen.

3. Ad Manager maakt een keten van advertentienetwerken om bemiddeling aan te roepen

Als er een of meer rendementsgroepen overeenkomen met het advertentieverzoek, wordt er één opeenvolgende lijst, of keten, met bemiddelingsnetwerken in de geschikte rendementsgroepen samengesteld. Deze lijst wordt aflopend gerangschikt op basis van het verwachte rendement. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de historische prestatiegegevens of de CPM-waarden die de gebruiker heeft opgegeven. Ad Exchange maakt gebruik van realtime winnende biedingen.

Bemiddeling rangschikt de advertentienetwerktags in aflopende volgorde op basis van de CPM. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de geschatte CPM voor elke advertentienetwerktag en de realtime CPM in Ad Exchange.

Voorbeeld

Advertentienetwerk 1 heeft de hoogste CPM en staat daarom bovenaan in de keten.

1. Advertentienetwerk 1: CPM $ 5,75
  2. Ad Exchange: CPM $ 4,00
  3. Advertentienetwerk 2: CPM $ 3,50
  4. Advertentienetwerk 3: CPM $ 3,25
  5. Advertentienetwerk 4: CPM $ 2,00

De geschatte CPM weerspiegelt de standaard-CPM die voor elk bemiddelingsnetwerk is opgegeven, of de dynamische CPM als de functie voor automatische gegevensverzameling is geactiveerd. Als Ad Manager de gegevens automatisch verzamelt, weerspiegelt de geschatte CPM de historische CPM voor die advertentienetwerktag, aangepast voor vertoningsverschillen met door Ad Manager geregistreerde vertoningen.

• Het opvullingspercentage wordt alleen gebruikt om de verwachte waarde van de volledige bemiddelingsketen te berekenen voor concurrentie bij dynamische toewijzing. Het opvullingspercentage wordt niet gebruikt om de geschatte CPM voor een adverentienetwerktag buiten beschouwing te laten.
  • Als het aantal concurrerende netwerktags in een bemiddelingsketen groter is dan de systeemlimiet, gebruikt Ad Manager een opvullingspercentage voor de advertentienetwerktag, de CPM en een berekende volgorde om advertentietags te verwijderen en aan de limiet te voldoen met de grootst mogelijke verwachte waarde.
  • Als Ad Exchange een geschikt bod heeft, wordt het Ad Exchange-advertentiemateriaal aan het einde van de bemiddelingsketen weergegeven.
  • Advertentienetwerktags met een lager dan verwacht rendement dan Ad Exchange worden uitgesloten van de keten.
  • Als de CPM van de Ad Exchange-advertentie hoger is dan alle netwerktags, wordt alleen de Ad Exchange-advertentie geretourneerd.
  • Als er geen geschikte Ad Exchange-biedingen zijn, bevat de bemiddelingsketen alleen tags van advertentienetwerken en kan een reserveringsadvertentie worden toegevoegd aan het einde van de bemiddellingsketen.

Als u reserveadvertenties heeft ingesteld, raden we u aan een overzicht van mobiele reserveadvertenties te lezen voor meer informatie over hoe deze binnen de bemiddelingsketen passen.

4. Ad Manager vergelijkt het verwachte rendement met andere Ad Manager-regelitems

Bemiddelingsketens kunnen ook rekening houden met andere Ad Manager-regelitems op basis van hun dynamische toewijzing.

Als het beste regelitem een resterend regelitem is dat het winnende Ad Exchange-bod overschrijdt, neemt Ad Manager dat regelitem op in de keten naast het Ad Exchange-bod.

Voorbeeld
Verschillende rendementspartners hebben biedingen ingediend met CPM's van verschillende waarden, samen met Ad Exchange- en Ad Manager-aanvulling:
  1. Advertentienetwerk 1: CPM $ 5,75
  2. Ad Exchange: CPM $ 4,00
  3. Advertentienetwerk 2: CPM $ 3,50
  4. Advertentienetwerk 3: CPM $ 3,25
  5. Advertentienetwerk 4: CPM $ 2,00
  6. Ad Manager-prijsprioriteitsregelitem 1: CPM $ 5,00
  7. Ad Manager-prijsprioriteitsregelitem 2: CPM $ 4,00
Omdat het prijsprioriteitsregelitem het Ad Exchange-bod verslaat, retourneert Ad Manager deze bemiddelingsketen:
  1. Advertentienetwerk 1: CPM $ 5,75
  2. Ad Manager-prijsprioriteitsregelitem 1: CPM $ 5,00
  3. Ad Exchange: CPM $ 4,00

Als het winnende regelitem een gegarandeerd regelitem is dat het winnende bod van Ad Exchange overschrijdt, neemt Ad Manager het gegarandeerde regelitem op in plaats van het Ad Exchange-regelitem.

Voorbeeld
Verschillende rendementspartners hebben biedingen ingediend met CPM's van verschillende waarden, samen met Ad Exchange- en Ad Manager-aanvulling:

8. Advertentienetwerk 1: CPM $ 5,75

9. Ad Exchange: CPM $ 4,00

10.Advertentienetwerk 2: CPM $ 3,50

11.Advertentienetwerk 3: CPM $ 3,25

12.Advertentienetwerk 4: CPM $ 2,00

13.Ad Manager-standaardregelitem 1: CPM $ 5,00

14.Ad Manager-regelitem 2: CPM $ 4,00

Omdat het standaarditem het Ad Exchange-bod overschrijdt, retourneert Ad Manager de volgende bemiddelingsketen:

4.Advertentienetwerk 1: CPM $ 5,75

5.Ad Manager-standaardregelitem 1: CPM $ 5,00

Ad Manager-regelitems die het Ad Exchange-bod niet verslaan, worden niet opgenomen in de keten.

5. Ad Manager stuurt de bemiddelingsketen naar de mobiele app van de uitgever

De bemiddelingsketen wordt geretourneerd naar de mobiele app van de uitgever met Ad Exchange of, als Ad Exchange niet in aanmerking komt, een reserveringsadvertentie aan het einde van de keten. Alle regelitems, met uitzondering van sponsoringsregelitems, komen in aanmerking.

6. De SDK voor mobiele advertenties van Google stuurt een verzoek naar elk advertentienetwerk totdat een advertentie wordt geretourneerd

De SDK van de mobiele app kan vervolgens via de geretourneerde bemiddelingsketen de netwerkadapters gebruiken om een verzoek, of callout, te sturen naar elk advertentienetwerk totdat een advertentie wordt geretourneerd.

Als geen van de advertentienetwerken in de bemiddelingsketen het advertentieverzoek kan vullen, wordt het verzoek niet gevuld en wordt er geen automatische passback naar de advertentieserver geactiveerd.

Activeer automatische gegevensverzameling of zorg ervoor dat de CPM van elk bemiddelingsnetwerk periodiek wordt aangepast in overeenstemming met de biedingen die daadwerkelijk door elke partner worden ontvangen.

7. De SDK voor mobiele advertenties van Google geeft de geretourneerde advertentie weer

De SDK voor mobiele advertenties van Google geeft de uiteindelijke geretourneerde advertentie weer in de mobiele app van de uitgever.