Lidmaatschappen voor gebruikersrollen beheren

Gebruikers toewijzen aan een gebruikersrol

Wanneer u een nieuwe gebruiker maakt, wordt u op de pagina waarop u de gebruiker maakt, gevraagd een rol aan de gebruiker toe te wijzen. U kunt deze stappen ook volgen om de rol van een bestaande gebruiker te bekijken of te wijzigen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. (Optioneel) Als u een bestaande gebruiker wilt zoeken, klikt u op Zoeken en voert u de zoektermen in. U kunt ook op Nieuw filter toevoegen klikken en een filter toepassen.
  4. Klik onder Naam op de naam van de gebruiker die u wilt bewerken.
  5. Selecteer onder Rol een rol in het menu.
  6. Klik op Opslaan.

Rechten en gebruikers voor een rol bekijken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Rollen.
  3. (Optioneel) Als u de lijst met rollen wilt filteren, klikt u op Nieuw filter toevoegen en past u een filter toe op Ingebouwd of Status.
    Meer informatie over gebruikersrollen en status
  4. Klik onder Naam op een rol om de bijbehorende rechten te bekijken.
    Rechten met een aangevinkt vakje zijn inbegrepen bij de rol.
  5. Klik op Gebruikers om te zien welke gebruikers zijn toegewezen aan de rol.

De rol van een gebruiker bekijken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. (Optioneel) Voer zoektermen in of pas een filter toe om een gebruiker te vinden.
  4. Bekijk onder Rol de rol die aan de gebruiker is toegewezen.
De rechten van een inactieve gebruikersrol zijn nog steeds van toepassing op alle toegewezen gebruikers.