Native-advertenties maken, distribueren en hierover rapporteren

Als u een native-videoadvertentie maakt, kunt u kiezen uit een video-indeling voor content of app-installatie. Nadat u uw advertentie-instellingen heeft opgegeven, opmaak heeft ingesteld en targeting heeft toegevoegd, kunt u regelitems en advertentiemateriaal instellen.

Native video aanvragen via de SDK

Er kunnen native-videoadvertenties voor in-app worden aangevraagd met de standaard advertentiecode voor display-banners. Meer informatie over de implementatie en beschikbare aanpassingen vindt u in de handleiding voor ontwikkelaars.

Native videostijlen

Native videostijlen bepalen hoe uw native-advertentiemateriaal eruitziet voor een gedeelte van de voorraad.

Wanneer u een native videostijl toevoegt, kunt u deze baseren op een bestaande stijl of een nieuwe stijl maken. Via native-advertentie-indelingen worden de variabelen gedefinieerd die de content van uw advertenties bepalen. Native stijlen geven u de flexibiliteit om uw eigen stijl te definiëren, inclusief video.

Native-videoadvertenties maken met de begeleide ontwerpeditor

De begeleide ontwerpeditor bevat een eenvoudige gebruikersinterface waarmee u door de ontwikkeling en opmaak van een native-advertentie wordt geleid zonder dat u code hoeft te schrijven. U kunt ook de css bewerken om uw advertentie aan te passen. In de ontwerpeditor gemaakt native-advertentiemateriaal kan worden weergegeven als zowel Ad Exchange-veilingsadvertenties als direct verkochte advertenties op internet of in mobiele apps.

Een native-videoadvertentie maken:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Native.
    • Klik op Nieuwe native stijl om een nieuwe advertentie te maken.

• Klik op Selecteren in het vak Begeleide ontwerpeditor.

3. Volg de instructies om native-videoadvertenties te configureren met de ontwerpeditor.

Als u de HTML van een bestaande native stijl bewerkt

De implementatie van de macro %NATIVE_VIDEO_WRAPPER%, waarmee de videospeler wordt geactiveerd, varieert per platform (mobiele app, mobiel internet en desktop) en kan worden gewijzigd. Pas wijzigingen of stijlen niet toe op elementen in deze wrapper om problemen met onverwachte wijzigingen te voorkomen.

Het gedrag van de videospeler in het stijlvoorbeeld komt niet exact overeen met dat van een live advertentie.

Uw regelitem en advertentiemateriaal instellen

U kunt net als voor elk ander advertentiemateriaalitem een order en regelitems maken en native-advertentiemateriaal toevoegen voor native video, de oorspronkelijke native video-indeling targeten en de video in het advertentiemateriaal instellen.

Native videoregelitems worden beschouwd als display-regelitems, niet als video. U kunt andere formaten toevoegen (bijvoorbeeld banners of native display) zodat uw native video kan concurreren met andere indelingen.

U kunt momenteel geen voorbeeld van advertentiemateriaal met native video bekijken. Bekijk een voorbeeld in een live omgeving.

Over native video rapporteren

Native video ondersteunt momenteel de rapportagestatistieken Videokijkerspubliek en Video-interactie op advertentieblokniveau (geen gebruik van native indelingen of stijlen). Niet alle combinaties van dimensies en statistieken zijn momenteel beschikbaar.

U kunt de dimensie Technologie voor advertentiemateriaal toevoegen aan uw rapporten om het type technologie te identificeren dat wordt gebruikt om advertentiemateriaal weer te geven, zoals video.

Ad Manager heeft de manier gewijzigd waarop vertoningen van native-videoadvertenties worden geteld om zo beter aan te sluiten op branchenormen voor video. Voorheen werden deze vertoningen geteld bij de advertentieweergave, zoals het geval is met display-advertenties. Vanaf 15 juli 2019 worden vertoningen van native-videoadvertenties pas geteld nadat de speler de advertentie begint af te spelen.

Vertoningen voor zichtbaarheid en Actieve weergave worden nog steeds 2 seconden na het starten van de video geteld. Ontdek waar de zichtbaarheidsmeting van Actieve weergave wordt ondersteund.