Veelgestelde vragen over betalingsafstemming

Het volgende is uitsluitend van toepassing op klanten die over gefactureerde factureringsaccounts beschikken.

Als uw accountoverzicht van Google niet overeenkomt met uw eigen administratie, kunt u een verzoek voor betalingsafstemming indienen.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Wat is een betalingsafstemming?
Een betalingsafstemming is mogelijk als een klant van mening is dat het accountoverzicht van Google niet overeenkomt met de eigen administratie. De klant kan in dat geval een betalingsafstemming aanvragen bij Google om eerdere factuurbetalingen over te zetten.
Hoe dien ik een verzoek voor betalingsafstemming in?

Als u een verzoek voor betalingsafstemming wilt indienen, stuurt u een e-mail naar het adres op uw factuur en vermeldt u de volgende gegevens:

• Voor de betreffende betaling:
    • Betaalmethode (zoals per overboeking, Equens, cheque)
    • Betalingsdatum
    • Betalingsvaluta
    • Te betalen bedrag
    • Betalingsreferentie, indien van toepassing (zoals chequenummer enzovoort)
  • Voor de Google-facturen waarop de betaling betrekking heeft, volgens uw crediteurenadministratie:
    • Factuurnummer
    • Factuurdatum
    • Factuurvaluta
    • Oorspronkelijk factuurbedrag
    • Factuurbedrag van de betaling
    • Openstaand factuurbedrag
Is er een deadline voor deze verzoeken?
Accounts worden in batches overgezet naar het nieuwe factureringssysteem. Dit betekent dat de deadline voor verzoeken voor betalingsafstemming per account kan verschillen. Het is dan ook raadzaam uw verzoek zo snel mogelijk te versturen. De kans is dan groter dat we uw verzoek nog kunnen verwerken.
Wat gebeurt er als Google mijn verzoek niet meer kan verwerken?
Op het moment dat uw account is overgezet naar het nieuwe factureringssysteem, is het door beperkingen van het systeem niet meer mogelijk uw verzoek nog in behandeling te nemen. Wij kunnen uw betaling verrekenen met een van uw openstaande facturen.
Ik heb nog vragen. Met wie kan ik contact opnemen?
Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.