Richtlijnen voor interstitial-advertenties voor apps

Met interstitial-advertenties krijgen gebruikers van mobiele apps gedetailleerde, interactieve advertenties. Interstitial-advertenties zijn ontworpen om tussen content te worden geplaatst, dus ze kunnen het beste op natuurlijke overgangspunten in apps worden geplaatst. Ad Exchange-uitgevers moeten interstitial-advertenties daarom met zorg implementeren om een goede gebruikerservaring te leveren en onbedoelde klikken te voorkomen.

Hieronder vindt u enkele implementatierichtlijnen en praktische tips om interstitial-advertenties van Ad Exchange te implementeren. Als u deze richtlijnen niet opvolgt, kan dit leiden tot ongeldige activiteit en kan Google de weergave van advertenties in uw app uitzetten. Ga naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit voor meer informatie.

Informatie op de Google Developers-site

Ga naar de site voor Google Developers (Android of iOS) voor meer informatie over interstitial-advertenties.

Integreer de nieuwste SDK

Het is belangrijk dat u altijd de nieuwste SDK gebruikt (voor Android of iOS), zodat u toegang heeft tot de nieuwste advertentie-indelingen, functies en bugfixes.

Vanaf 23 januari 2018 bieden we geen ondersteuning meer voor lagere Android- en iOS-versies dan 7.0.0 van de SDK voor mobiele advertenties van Google.

Is een interstitial-advertentie de juiste advertentie-indeling voor mijn app?

Interstitial-advertenties zijn het meest geschikt voor apps met lineaire functionaliteit. De app moet een zeer duidelijk begin- en eindpunt hebben. Als u een app heeft die niet aan deze criteria voldoet (bijvoorbeeld hulp-apps zoals zaklamp-apps), kunt u overwegen een andere advertentie-indeling van Ad Exchange te gebruiken, zoals een banneradvertentie.

Denk na over het verloop

Denk goed na waar u uw interstitial-advertenties plaatst in uw mobiele app, zodat de advertenties het natuurlijke verloop van gebruikersengagement aanvullen. De gebruikers verrassen, te veel advertenties aan de gebruikers tonen of hun gebruik van de app belemmeren, kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een toename van het aantal onbedoelde klikken op de advertenties. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat gebruikers en adverteerders uw app niet meer willen gebruiken. Onthoud dat advertenties nooit het primaire doel van de app moeten zijn, dus doe geen concessies aan de gebruikerservaring om interstitial-advertenties in uw app te plaatsen.

Houd er ook rekening mee dat als uw interstitials zijn aangemeld voor video, bij sommige advertenties een vertraging van maximaal 5 seconden kan optreden voordat een optie voor sluiten wordt geboden. Op basis van het beleid wordt bij interstitials die niet zijn aangemeld voor video, meteen een optie voor sluiten geboden. De SDK voor mobiele advertenties van Google gaat dit beleid agressiever afdwingen voor deze releases van de SDK voor mobiele advertenties van Google: 7.21 of hoger voor iOS en 11.4 of hoger voor Android.

Pas op voor ongeldige activiteit

Wanneer u interstitial-advertenties op volledig scherm toont op mobiele apparaten, moet u er rekening mee houden dat mobiele schermen vaak een beperkte grootte hebben in vergelijking met de traditionele computerschermen van desktopcomputers en laptops. Interstitial-advertenties bieden de gebruiker een advertentie op volledig scherm, die kan leiden tot onbedoelde klikken als deze op het verkeerde moment is geplaatst.

Richtlijnen en best practices voor het plaatsen van interstitial-advertenties

Er zijn een aantal vragen die u kunt overwegen wanneer u interstitial-advertenties implementeert:

• Wat is de interactie tussen de gebruiker en mijn app op dat moment?
  • Wordt de gebruiker verrast door de interstitial-advertentie?
  • Is dit het juiste moment voor een interstitial?

Op de volgende pagina's vindt u voorbeelden van implementaties die niet zijn toegestaan en van aanbevolen implementaties wanneer u interstitial-advertenties in uw app plaatst.