Vastgezette advertenties voor display definiëren

Advertentieblokken implementeren als vastgezette advertenties

Bepaalde uitgevers kiezen ervoor hun advertentieblokken te implementeren als 'vastgezette advertenties' om de zichtbaarheid en advertentieprestaties te vergroten. Een vastgezette advertentie is een persistent/vast advertentieblok dat zichtbaar blijft als de gebruiker door de content op uw pagina scrollt.

Als u vastgezette advertentieblokken voor display gebruikt, moet u regels instellen om het bestaan hiervan aan te geven. Meer informatie over de richtlijnen en beperkingen voor het implementeren van vastgezette advertenties.
De noodzaak om regels in te stellen, is niet van toepassing op ankeradvertenties op webpagina's.
Uitgeversdeclaraties zijn van toepassing op open veilingen, privéveilingen, Eerste overzicht en Open bieden.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Voorraadregels en dan Uitgeversdeclaraties.
  3. Klik op het voorraadtype Display.
  4. Klik op Nieuwe uitgeversdeclaratie voor display.
  5. Geef een naam op voor uw declaratie.
  6. Kies welke voorraad moet worden opgenomen in of uitgesloten van uw targeting.
    • Vouw een van de targetinggedeelten uit, zoals Voorraad.
    • Als u selecties in de targetingcriteria wilt opnemen, plaatst u de muisaanwijzer op het item en klikt u op Opnemen Gereed.
    • Als u selecties in de targetingcriteria wilt uitsluiten, plaatst u de muisaanwijzer op het item en klikt u op Uitsluiten Blokkeren.
    • U ziet de geselecteerde items in de rechterkolom van de targetingtabel.
    • Klik rechts van de selectie op Verwijderen Verwijderen om een selectie te verwijderen.
  7. Vink onder Vastgezette advertenties een selectievakje aan om aan te geven dat de geselecteerde voorraad verticale of horizontale vastgezette advertenties weergeeft.
    1. Verticale vastgezette advertenties zijn advertentieblokken met een staande indeling die aan de zijkanten van de pagina blijven staan.
    2. Horizontale vastgezette advertenties bovenaan zijn advertentieblokken met een liggende indeling die bovenaan de pagina blijven staan.
    3. Horizontale vastgezette advertenties onderaan zijn advertentieblokken met een liggende indeling die onderaan de pagina blijven staan.
  8. Klik op Opslaan.