Resetbare apparaat-ID's doorgeven voor gebruikerstargeting met in-stream video

De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op in-stream video.

Apparaat-ID's voor mobiele telefoons, gameconsoles en OTT-streaming-apparaten (over-the-top) kunnen worden gebruikt voor geoptimaliseerde advertentieweergave omdat ontwikkelaars en marketeers advertenties kunnen targeten op basis van gebruikersactiviteiten. In niet-browseromgevingen, waar geen cookies beschikbaar zijn, kunnen kopers hiermee ook essentiële functies (zoals frequentielimieten) toepassen waarmee extra vraag mogelijk wordt gemaakt. Dit type gebruikerstargeting is vergelijkbaar met de manier waarop cookies kunnen worden gebruikt met webbrowsers.

We raden u ten zeerste aan gebruikers-ID-gegevens door te geven in advertentieverzoeken om extra koopsignalen aan adverteerders te verstrekken, waardoor de waarde van uw voorraad toeneemt.

Apparaat-ID's worden geleverd door het besturingssysteem van het apparaat en kunnen worden gereset door de gebruiker. De waarde van de ID's is een tekenreeks die 36 tekens bevat (32 alfanumerieke tekens en vier koppelstreepjes). De tekens zijn gegroepeerd in deze vorm: 8-4-4-4-12. Voorbeeld: 123e4567-e89b-12d3-a456-426655440000.

U kunt de macro voor apparaat-ID's gebruiken om de ID door te geven aan een advertentienetwerk van derden.

Beschikbaarheid van apparaat-ID per apparaattype

Bekijk de ondersteunde apparaattypen.

Chromecast heeft geen eigen resetbare apparaat-ID. Het cast-apparaat bepaalt de apparaat-ID, het idtype, en stuurt deze naar de Chromecast. Als het cast-apparaat bijvoorbeeld een Roku is, stuurt het Roku-apparaat de rida naar de Chromecast.

Als u een resetbare apparaat-ID wilt doorgeven wanneer u geen Google Ads-SDK gebruikt, moeten de volgende parameters worden toegevoegd aan de URL van het advertentieverzoek (alle 3 moeten aanwezig zijn):

Parameter Beschrijving Waarde
rdid

Een opnieuw instelbare apparaat-ID die de gebruiker op elk gewenst moment kan updaten.

Bijvoorbeeld een Google AdID, een Apple IDFA, een Amazon AFAI, een Roku RIDA of een Xbox MSAI.

Type: tekenreeks

De UUID (Universally Unique Identifier) doorgeven, in de hierboven beschreven indeling.

Bijvoorbeeld:

123e4567-e89b-12d3-a456-426655440000

is_lat

Een signaal om de ingestelde privacyvoorkeuren van gebruikers voor platformopties aan te geven op basis van het beleid van dat platform.

Het beleid van Google en Google Marketing Platform vereist dat de keuzes van de gebruiker nauwkeurig worden nageleefd als gegevens worden doorgegeven in advertentieverzoeken.

Waarschuwing

Vanaf iOS 14.5 heeft Apple het LAT-signaal beëindigd. Google vertrouwt in plaats daarvan op de aanwezigheid van een IDFA die niet nul is, om aan te geven dat de gebruiker toestemming heeft gegeven voor tracking in versies van iOS die App-trackingtransparantie ondersteunen. Daarom is een geldige UserAgent vereist die de juiste OS-versie aangeeft.

Type: Booleaans

Mogelijke waarden:

Geef een van de volgende waarden door van het platform:

• 0: het platform geeft aan dat Advertentietracking beperken uitstaat.
  • 1: het platform geeft aan dat Advertentietracking beperken aanstaat
idtype Het type apparaat.

Type: tekenreeks

Mogelijke waarden:

Het volgende doorgeven voor elk apparaat waarop dit wordt ondersteund (waarden zijn hoofdlettergevoelig):

• adid: Android
  • afai: Amazon
  • idfa: Apple-telefoons (iOS)
  • lgudid: LG
  • msai: Xbox
  • rida: Roku
  • tifa: Samsung
  • tvOS: AppleTV (tvOS)
  • vaid: VIDAA OS
  • vida: Vizio

Als u Ad Exchange gebruikt, moet u in uw privacybeleid aangeven hoe de advertentie-ID's van gebruikersapparaten worden gebruikt. Meer informatie over het gebruik van advertentie-ID's in Ad Exchange.

Advertentieverzoeken die apparaat-ID's doorgeven, moeten beveiligd zijn (https). Onze SDK's zorgen dat dit het geval is. Als ze niet worden gebruikt en het verzoek dat een apparaat-ID doorgeeft niet beveiligd is (http), wordt de ID niet gedeeld met externe kopers in Ad Exchange.

Sessie-ID voor frequentielimieten

Volgens de IAB-richtlijnen voor advertentie-ID's (Identifier for Advertising, IFA) op OTT-platforms is een sessie-ID een tijdelijke, privacyveilige advertentie-ID die kan worden gebruikt voor frequentielimieten, uitsluitingen voor concurrerende advertenties en opeenvolgende advertentieroulatie binnen één gebruikerssessie. In tegenstelling tot andere advertentie-ID's die in meerdere sessies worden gebruikt, zoals PPID, apparaat-ID's (zoals hierboven beschreven) of webcookies, is de maximale duur dat een sessie-ID mag worden gebruikt in Ad Manager 6 uur.

Sessie-ID's worden ondersteund in CTV-omgevingen en in-stream videovoorraad van mobiele-app-apparaten. Er zijn verschillende gevallen waarin ze waardevol kunnen zijn, zoals:

• Gevallen waarin een gebruiker personalisatie heeft uitgezet op het apparaat (is_lat=1)
  • Als u inkomsten genereert met voorraad op een apparaat dat geen privacyveilige IAB-compatibele IFA-waarde heeft
  • Als u een alternatief voor een IFA- of PPID-waarde nodig heeft om de toegang tot uw first-party doelgroepgegevens te beperken

Deze ID kan worden doorgegeven naast andere ID's die worden ondersteund in Google Ad Manager, zoals cookies, maar de ID mag niet worden gebruikt voor advertentietargeting. De waarde van een sessie-ID mag geen persoonlijke informatie, ID's van derden of apparaat-ID's bevatten. Deze ID wordt gebruikt om frequentielimieten mogelijk te maken voor zowel programmatic verzoeken als reserveringen.

Sessie-ID's worden automatisch opgenomen in advertentieverzoeken van de IMA-SDK en Programmatic Access-bibliotheken, maar uitgevers kunnen zich afmelden door sid=0 in te stellen. Bekijk meer informatie over de parameter sid.

Uitgevers moeten gebruikers proactief informeren over dit gebruik en ze de mogelijkheid bieden geen toestemming te geven als dit wordt vereist door de nationale of lokale wetgeving. Bekijk het programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange voor meer informatie.