Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Hoe statistieken van Actieve weergave worden berekend

De basisprincipes van meting van Actieve weergave

Statistieken van Actieve weergave worden berekend door te bepalen welk percentage van het totale aantal weergegeven vertoningen daadwerkelijk uit zichtbare vertoningen bestaat:

• Van het totale aantal weergegeven vertoningen is een bepaald percentage geschikte vertoningen.
  • Van die geschikte vertoningen is een bepaald percentage meetbare vertoningen.
  • Van die meetbare vertoningen is een bepaald percentage zichtbare vertoningen.

Four different colored boxes, each nested in a larger box, that describe how Active View is measured

Technologie voor de meting van Actieve weergave

• Geschikte vertoningen: Vertoningen die zijn gekoppeld aan een advertentietag met Actieve weergave die met servers van Google hebben gecommuniceerd.
  • Meetbare vertoningen: Vertoningen die daadwerkelijk kunnen worden gemeten met technologie voor Actieve weergave. Dit is een subset van alle geschikte vertoningen.
  • Zichtbare vertoningen: Vertoningen die als zichtbaar worden beschouwd op basis van de MRC-normen. Een subset van meetbare vertoningen.

Meer informatie over rapportage over Actieve weergave
Meer informatie over zichtbaarheid en Actieve weergave
Meer informatie over praktische tips voor zichtbaarheid

Voorbeeld

Example of how Active View is measured

Meetbaar %

Van de in totaal 1.000.000 weergegeven vertoningen komen 900.000 in aanmerking voor Actieve weergave.
Van de 900.000 geschikte vertoningen zijn maar 800.000 meetbaar. De volgende formule wordt gebruikt om Meetbaar % te berekenen:

• Meetbare vertoningen (800.000) / geschikte vertoningen (900.000) = 88,88%

Dit betekent dat bijna 89% van uw geschikte vertoningen kan worden gemeten door Actieve weergave.

Zichtbaar %

Van deze 800.000 meetbare vertoningen zijn maar 350.000 zichtbaar. De volgende formule wordt gebruikt om Zichtbaar % te berekenen:

• Zichtbare vertoningen (350.000) / meetbare vertoningen (800.000) = 43,75%

Dit betekent dat bijna 44% van uw meetbare vertoningen zichtbaar is. De vertoningen zijn weergegeven in de browser van gebruikers en konden worden gezien.

Het aantal vertoningen voor de zichtbaarheid van AMP-pagina's kan verschillen van de zichtbaarheid van GPT. Meer informatie over hoe AMP-zichtbaarheid wordt gemeten