Regelitems

Targeting inline bewerken

U kunt de targetingcriteria van een regelitem kopiëren, deze offline bewerken en ze vervolgens terugplakken in hetzelfde of een ander regelitem. U kunt ook inline bewerkingen uitvoeren zonder de expressie te kopiëren.

Dit kan handig zijn als u snel een set targetingcriteria, zoals postcodes, wilt toevoegen aan of verwijderen uit een gefilterde set regelitems.

De targetingkolom toevoegen

Voordat u targetingcriteria kunt kopiëren en plakken, moet u ervoor zorgen dat de kolom 'Targeting' wordt weergegeven op de pagina met regelitems. U hoeft dit slechts één keer te doen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Regelitems.
  3. Klik op het icoon Kolommen aanpassen Columns.
  4. Activeer het selectievakje Targeting om deze kolom weer te geven in de tabel Regelitems.

Targeting inline bewerken

1. Zoek en klik in de tabel Regelitems op het regelitem waarvan u de targeting wilt bewerken. Het regelitem kan een bestaand regelitem zijn waarvoor de weergave al is gestart, of een regelitem dat u zojuist heeft gemaakt.
  2. Scroll naar het gedeelte 'Targeting toevoegen'.
  3. Klik op de gewenste targetingoptie om deze te updaten. Als u tekst invoert voor targeting, moet u er rekening mee houden dat u bepaalde tekens moet escapen.
  4. Klik op Opslaan onder aan het scherm. De regelitemtargeting wordt geüpdatet en de criteria worden weergegeven in de kiezer voor targeting.

De geüpdatete targeting wordt onmiddellijk van kracht.

Beperkingen

U kunt veel van de criteria bewerken die in de targetingkiezer zijn gemaakt, maar er zijn enkele niet-ondersteunde criteria:

• Voor door het systeem gedefinieerde criteria (zoals geografie, browser, apparaatcapaciteit) worden alleen Engelse namen herkend. Als u bijvoorbeeld de hoofdstad van Mexico wilt targeten, wordt 'MX/Federal District/Mexico City' ondersteund, maar 'MX/Distrito Federal/Ciudad de Mexico' niet.

Houd er rekening mee dat naar criteria die door een gebruiker zijn gedefinieerd (zoals namen van advertentieblokken en plaatsingen, aangepaste sleutels en sleutel/waarden), wordt verwezen met de exacte naam die is gebruikt om ze te maken. Als bijvoorbeeld een plaatsing die 'Noticias' heet, wordt getarget door een regelitem, moet de naam niet worden vertaald als 'Nieuws'.

• De onderstaande criteria worden niet ondersteund:
    • Targeting op DMA (Designated Market Areas)
    • Targeting op videocontent (zoals pods)
    • Regelitems met Video VAST-voorraadformaten
    • Een ad_unit targeten zonder de onderliggende items te targeten (zoals 'Sport/nieuws (alleen)')
    • Weergave 'Dag en tijd' in het gedeelte 'Weergave aanpassen'
    • Doelgroeptargeting

Als een regelitem is getarget op criteria die niet worden ondersteund voor inline bewerken, wordt het bericht 'Weergave niet ondersteund' weergegeven in de kolom 'Targeting'.

• Het systeemmaximum en de limieten zijn gelijk aan de waarden die zijn opgegeven via de gebruikersinterface.

Houd er rekening mee dat regelitems die zijn getarget op criteria en die niet worden ondersteund door inline bewerking nog steeds geschikt zijn om te leveren aan die criteria. Deze criteria zijn echter niet beschikbaar in het gedeelte 'Targeting toevoegen'.

Definities en voorbeelden van targetingexpressies

• Naam: één targetingitem: 10011 of NFL
  • Pad: volledige weergave van een entiteit. Voorbeelden:
    • Postcodetargeting op postcode: US/10011
    • Voorraadtargeting: Paper1/Sports/NFL
  • Groep: een lijst met paden om op te nemen of uit te sluiten: geo(US/10011, US/Alabama)
  • Expressie: een lijst groepen in een AND-relatie: geo(US/10011) and ad_unit(Paper1/Sports/NFL)

Tekens escapen

De volgende symbolen hebben een speciale betekenis en moeten worden voorzien van escapetekens als ze worden gebruikt als onderdeel van een targetingexpressie: slash (/), komma (,), haakje links ((), haakje rechts ()), dubbel aanhalingsteken ("). De regels voor escaping zijn als volgt:

• Als een naam een slash bevat, gebruikt u een backslash (\) als escapeteken. Resultaat: \/
  • Als een pad een aanhalingsteken bevat, gebruikt u een backslash (\) als escapeteken. Resultaat: \"
  • Als een pad een komma, haakje links of haakje rechts bevat, plaatst u het gehele pad tussen aanhalingstekens.
  • Alle paden kunnen tussen aanhalingstekens worden geplaatst, ook als escaping niet nodig is.

Voorbeelden van escaping

Reden Vóór Na
Slash (/) 24/7workweek 24\/7workweek
Aanhalingsteken (") Billy "The Kid" Billy \"The Kid\"
Komma (,) Bond, James Bond "Bond, James Bond"
Haakjes (( )) MSIE (11.0) "MSIE (11.0)"
Meerdere 24/7workweek(Winter), Part 2 "24\/7workweek(Winter), Part 2"
U mag altijd aanhalingstekens toevoegen Geen escaping nodig "Geen escaping nodig"

Targetingexpressies uitsluiten

Gebruik een uitroepteken (!=) om criteria uit te sluiten in een targetingexpressie.

Met geo=(CA) AND geo!=(CA/British Columbia/Vancouver) wordt bijvoorbeeld Canada als geheel getarget, met uitzondering van Vancouver.

De volgende criteria kunnen zowel worden opgenomen (=) als uitgesloten (!=) in dezelfde tekenreeks voor targeting:

• ad_unit
  • geo
  • device
  • os

De volgende criteria kunnen alleen worden opgenomen (=):

• placement
  • custom

De volgende criteria kunnen worden opgenomen (=) of uitgesloten (!=) in dezelfde tekenreeks, maar niet beide:

• browser
  • browser_language
  • device_capability
  • device_category
  • bandwidth
  • mobile_carrier
  • user_domain