Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Nielsen Digital Ad Ratings™-tempo en -rapporten (bèta)

Sommige videofuncties zijn misschien niet geactiveerd voor uw netwerk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Met Nielsen Digital Ad Ratings kunt u rapporteren over doelgroepstatistieken voor campagnes die op alle digitale schermen worden uitgevoerd. Via Video-oplossingen voor Google Ad Manager kunt u vertoningen leveren op basis van Nielsen-gegevens. Daarnaast worden rapporten geleverd voor meer inzicht in de demografie van uw voorraad en campagneprestaties.

Nielsen Digital Ad Ratings rapporteert alleen Amerikaanse gegevens van voorraad voor desktops, mobiel internet, apps en OTT-apparaten.*

Deze gegevens zijn beschikbaar voor uitgevers in de Verenigde Staten, Canada en Japan.

* Hoewel Digital Ad Ratings Roku-verkeer ondersteunt, is certificering door Roku vereist om Roku-rapporten in te vullen. Ad Manager heeft geen controle over deze certificering. Meer informatie over hoe u een certificering krijgt.

Vertoningen bijhouden en leveren op basis van Nielsen-gegevens

Als u een videoregelitem maakt, kunt u Nielsen Digital Ad Ratings selecteren als uw provider voor GRP-tracking. Ad Manager levert dan vertoningen op basis van de door u geselecteerde regelitemtargeting en GRP-doelgroep, inclusief leeftijd en geslacht.

Als u Nielsen Digital Ad Ratings instelt als GRP-provider voor een regelitem, kunt u dit niet ongedaan maken.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een videoregelitem en selecteer Videovoorraad.
  3. Selecteer in Weergave-instellingen Nielsen Digital Ad Ratings als de GRP-provider. Selecteer daarnaast de instellingen voor leeftijd en geslacht die moeten worden gebruikt om de doelgroep te definiëren, zoals gemeten door Nielsen.

Nielsen co-viewing voor OTT-/CTV-apparaten

Standaard meet Nielsen vertoningen voor OTT-/CTV-apparaten met behulp van een co-viewing-methode, om rekening te houden met meerdere kijkers die misschien op hetzelfde CTV-apparaat (verbonden tv) kijken. Met Ad Manager kunt u deze functie per regelitem deactiveren en OTT-/CTV-apparaten uitsluiten van Nielsen-metingen. U kunt in plaats daarvan afgeleide metingen van andere apparaten gebruiken die voor het betreffende regelitem zijn gemeten.*

* De mogelijkheid om co-viewing te deactiveren, is misschien niet geactiveerd voor uw netwerk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

4. Geef aan welk tempo dit regelitem moet hanteren voor OTT-/CTV-vertoningen, relatief aan de Nielsen-methode voor co-viewing:

1. CTV-pings uitsluiten

2. CTV-pings opnemen, gelijk laten lopen met strikte co-viewing (alleen desktop en mobiel)

3. CTV-pings opnemen, gelijk laten lopen met co-viewing

Als u het tempo wilt aanpassen voor apparaten die niet worden gemeten door Nielsen (CTV-apparaten), kunt u per apparaatcategorie rapporteren over het aantal niet-gemeten vertoningen.

5. (Optioneel) Selecteer Echte co-viewing toepassen om het 'Gemiddeld aantal kijkers' van Nielsen toe te passen op het doelpercentage in tempoberekeningen voor CTV-apparaten. Dit is het aantal kijkers dat volgens de gegevens van Nielsen op hetzelfde apparaat kijkt. Dit kan ertoe leiden dat er een percentage binnen het doel van meer dan 100% wordt toegepast.

Gemiddeld aantal kijkers wordt gemeten door Nielsen.
    Voorbeeld
    % binnen doel = CTV-vertoningen / (vertoningen / gemiddeld aantal kijkers)
    % binnen doel = 80 / (100 / 1,5) = 120%

Aanpassingen in tempo en vertoningen

Ad Manager past automatisch vertoningsdoelen aan in een poging uw Digital Ad Ratings-doelen te halen. Als het vertoningsdoel van uw regelitem bijvoorbeeld 1000 vertoningen per dag oplevert en Digital Ad Ratings slechts 500 vertoningen binnen het doel meet op dag 1, op basis van de doelgroep die u heeft geselecteerd (inclusief uw selectie voor co-viewing), en vervolgens hetzelfde aantal op dag 2, kan Ad Manager het dagelijkse doel aanpassen naar meer dan 1000 vertoningen om aan de garantie te voldoen.

Ad Manager-aanpassingen worden één keer per nacht uitgevoerd, zodra de Nielsen-gegevens zijn geüpdatet.

Automatische aanpassingen van de waarde voor 'Geschat totaal aantal vertoningen' die is ingesteld voor uw regelitem, zijn nooit meer dan tien keer de waarde voor 'Vertoningen in GRP-doelgroep' om verspilde vertoningen te voorkomen.

Als het geschatte totale aantal vertoningen niet hoog genoeg is ingesteld en het maximum van tien keer de waarde voor 'Vertoningen in GRP-doelgroep' wordt bereikt, kunt u het geschatte totale aantal vertoningen handmatig verhogen, zodat het regelitem meer mogelijkheden heeft om vertoningen te leveren aan de doelgroep.

Ad Manager gebruikt uw GRP-provider of doelgroepinstellingen niet om de advertentieweergave te beperken of uw targeting/vertoningsdoel te wijzigen. Ad Manager houdt wel rekening met de configuratie door een methodologie voor de beste resultaten toe te passen en het doel automatisch bij te stellen om voldoende volledige vertoningen te leveren en aan het doel te voldoen, zoals gemeten door Nielsen.

Uw campagne controleren om verspilde vertoningen te verminderen

Terwijl Ad Manager aanpassingen doet om ervoor te zorgen dat u uw doel bereikt, moet u de verhouding tussen de geleverde vertoningen van de advertentieserver en de vertoningen van Nielsen controleren. Pas uw demografische targeting vervolgens aan om het aantal verspilde vertoningen te verminderen.

Zo kan Ad Manager een miljoen vertoningen genereren op basis van uw regelitemtargeting, maar is het mogelijk dat de door u gekozen Nielsen-demografie slechts 900.000 in aanmerking komende vertoningen bevatte. In dit geval moet u een rapport uitvoeren om te zien waar verspilde vertoningen zijn geleverd en uw targeting updaten.

Het regelitemoverzicht toont ook het effectieve percentage binnen het doel dat tijdens uw campagne is toegepast en berekent de geschatte weergegeven vertoningen binnen het doel.

Dit is alleen van toepassing op standaard gegarandeerde regelitems die worden verkocht met het vertoningsdoel Vertoningen in GRP-doelgroep.

Een Nielsen Digital Ad Ratings-rapport uitvoeren

Zodra de weergave van uw campagne start, kunt u een rapport uitvoeren om het campagnebereik op basis van gegevens van Nielsen te bekijken. Voeg de totale voorraad aan uw rapport toe om het aantal buiten uw Nielsen-demo geleverde vertoningen te zien en pas uw regelitemtargeting hierop aan.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport.
  4. Klik op Bewerken en selecteer Bereik. Klik daarna op Gereed.
  5. Neem de dimensie Levering en dan Order op.

6. (Optioneel) Voeg een of meer van de volgende dimensies toe:
    • Nielsen Digital Ad Ratings-segment: Doelgroep- en frequentiestatistieken.
    • Nielsen Digital Ad Ratings-aanpassingsdatum: De datum waarop Nielsen de gegevens heeft berekend, als de gegevens opnieuw zijn opgegeven. Als deze kolom leeg is, zijn de oorspronkelijke door Nielsen verstrekte gegevens nooit opnieuw opgegeven.**
    • Nielsen Digital Ad Ratings-apparaatcategorie: Nielsen-apparaatcategorieën: desktop, mobiel en CTV-apparaten.
    • Regelitem en dan Gemiddeld aantal kijkers gemeten door Nielsen: Het door Nielsen geschatte aantal kijkers dat is toegepast op de OTT-/CTV-vertoningen van het regelitem. Dit is een kenmerk van de dimensie Regelitem.
    U kunt eventueel de dimensie Nielsen Digital Ad Ratings-demografie toevoegen. Sommige statistieken voor binnen het doel zijn dan echter niet meer beschikbaar.
  7. Selecteer de gewenste statistieken en klik op Uitvoeren.
Als er geen gegevens worden gerapporteerd, moet u de campagnestatus bevestigen bij Nielsen. Campagnes die langere tijd inactief zijn geweest, kunnen automatisch worden geannuleerd door Nielsen.
** Als Nielsen de gegevens opnieuw moet berekenen en vervangen, is de aanpassingsdatum de datum waarop de herberekening heeft plaatsgevonden.

Nielsen Digital Ad Ratings-statistieken

Sommige statistieken binnen doel zijn mogelijk niet geactiveerd voor uw netwerk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

De volgende statistieken zijn beschikbaar in Ad Manager-rapportage:

Vertoningen
De vertoningen die zijn verzameld vanaf het begin van de periode van de cumulatieve statistiek van deze rij. Als de datumdimensie is inbegrepen, geldt deze statistiek voor alle vertoningen die zijn verzameld vanaf het begin van de periode van de cumulatieve statistiek van deze rij, tot en inclusief de datum van de rij.
Bevolkingsbasis
De totale bevolking van de markt die is gedefinieerd door de leeftijd en het geslacht voor deze rij.
% bevolkingspercentage
Bevolking / totale bevolking (voor demografische groepen)
Unieke doelgroep
Het aantal mensen dat is bereikt door advertenties voor deze campagne vanaf het begin van de periode van de cumulatieve statistiek van deze rij. Als de datumdimensie is inbegrepen, geldt deze statistiek voor het totale bereik dat is verzameld vanaf het begin van de periode van de cumulatieve statistiek van deze rij, tot en inclusief de datum van de rij.
% doelgroeppercentage
Cumulatief bereik / totaal cumulatief bereik (voor demografische groepen)
Doelgroepindex
% bereikpercentage (voor demografische groepen) / % bevolkingspercentage (voor demografische groepen)
% vertoningspercentage
Cumulatieve vertoningen / totaal aantal cumulatieve vertoningen (voor demografische groepen)
Vertoningsindex
% vertoningspercentage (voor demografische groepen) / % bevolkingspercentage (voor demografische groepen)
% doelgroepbereik
Cumulatief bereik / bevolking
Gemiddelde frequentie
Cumulatieve vertoningen / cumulatief bereik
GRP's (Gross Rating Points)
Cumulatieve vertoningen / bevolking * 100

Vertoningen binnen doel
Het totale aantal weergegeven vertoningen die volgens de meting binnen het doel waren.

U kunt de dimensie Nielsen DAR-apparaatcategorie opnemen om deze vertoningen per apparaatcategorie te zien.

% vertoningspercentage binnen doel
Dit wordt momenteel als bètafunctie aangeboden en is mogelijk niet beschikbaar voor uw netwerk. Neem contact op met uw accountteam voor meer informatie.
Niet-meetbare vertoningen binnen doel
Het aantal weergegeven vertoningen waarvoor Nielsen het gender en de leeftijdscategorie niet heeft kunnen meten, maar dat naar verwachting binnen het doel is. U kunt de dimensie Nielsen DAR-apparaatcategorie opnemen om deze vertoningen per apparaatcategorie te zien.
Voorbeeld
Regelitem A heeft 1 miljoen vertoningen: 600.000 gemeten en 400.000 niet-gemeten. Als tussen de 600.000 gemeten vertoningen 50% binnen het doel ligt, zijn niet-meetbare vertoningen binnen het doel 400.000 × 50%, oftewel 200.000.
Processed in-target rate
The adjusted in-target impression share used for pacing and billing, based on the GRP pacing preferences indicated in your line item settings.

This metric requires the "Line item" dimension, and additionally only supports the "Date" and "Order" dimensions. Data is available beginning May 1, 2022 and may lag by several days due to Nielsen reporting delays.