Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Segmenten delen met Doelgroepextensie

Uw doelgroepsegmenten beschikbaar maken in Authorized Buyers of Display & Video 360

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Doelgroepoplossingen is een Google Ad Manager 360-functie die mogelijk niet is ingeschakeld in uw netwerk.

Als u gebruikmaakt van Doelgroepextensie, kunt u extra vertoningen op basis van uw first-party doelgroepsegmenten kopen via Display & Video 360. Hiervoor moet u uw Ad Manager-netwerk koppelen aan uw Display & Video 360-account.

U kunt ook doelgroepsegmenten delen met een gekoppeld Ad Manager-account voor targeting in privéveilingen.

Aanvullende verplichtingen en vereisten

Het gebruik van Doelgroepextensie voor het delen van segmenten met DV360 omvat aanvullende verplichtingen en vereisten wat betreft gepersonaliseerde advertenties voor uw netwerk. Bekijk het Programmabeleid voor platforms om er zeker van te zijn dat u aan het beleid voldoet.

Voordat u koppelt

• Zorg ervoor dat het Ad Manager-gebruikersaccount dat u voor de koppeling gebruikt, actief is en is gekoppeld aan de beheerdersrol of een rol met vergelijkbare rechten om de stappen in dit artikel uit te voeren.
  • Zorg ervoor dat dit Ad Manager-gebruikersaccount is gekoppeld aan een e-mailadres dat ook is gekoppeld aan een actief gebruikersaccount in Display & Video 360.
  • Werk samen met uw salesmedewerker om het juiste Display & Video 360-account voor Doelgroepextensie te bepalen.
  • Werk samen met uw contact bij de Ad Manager-support om Doelgroepextensie in te schakelen voor uw Ad Manager-netwerk. Zodra deze instelling is ingeschakeld, kan uw Authorized Buyers- of Display & Video 360-account aan uw Ad Manager-netwerk worden gekoppeld.

Accounts koppelen

U kunt Ad Manager 360-doelgroepen delen met een DV360-account door accounts te koppelen.

First-party doelgroepsegmenten pushen vanuit uw Ad Manager 360-account voor targeting in uw Display & Video 360-account:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Beheerder en dan Gekoppelde accounts en dan Doelgroepextensie.
  3. Klik op Nieuwe doelgroepextensie-link.
  4. Geef de account-ID op die in de URL wordt weergegeven als u uw DV360-account opent.
  5. Selecteer Adverteerdertype: Display & Video 360
  • U moet het hele Display & Video 360-account toevoegen, niet alleen een afzonderlijke adverteerder.
  • Zodra uw Ad Manager-account aan uw Display & Video 360-account is gekoppeld, zijn in Ad Manager gemaakte segmenten beschikbaar voor gebruik in deze producten. Het kan ongeveer 24 uur duren voordat de segmenten in Display & Video 360 worden weergegeven.
  • U kunt maar één DV360-account instellen om een doelgroepextensie-koppeling te maken. Als u uw Ad Manager 360-account aan een ander DV360-account wilt koppelen, moet u in de bestaande koppelingsconfiguratie op Verwijderen klikken.