De kliktekenreeks van advertenties zoeken

De unieke URL (of kliktekenreeks) vinden om advertentiemateriaal te identificeren

Als u problemen met advertentietrafficking en -weergave probeert op te lossen, is de kliktekenreeks (ook wel de kliktag genoemd) het belangrijkste item om vast te leggen. De kliktekenreeks is de URL waarmee de gebruiker naar de advertentie wordt gebracht.

Een kliktekenreeks vastleggen vanaf een computer

Klik met de rechtermuisknop op de advertentie en kopieer het linkadres. Als u niet met de rechtermuisknop op de advertentie kunt klikken, moet u de internetverbinding van uw computer uitschakelen, op de advertentie klikken en de URL kopiëren die in de adresbalk in uw browser staat.

Er zijn een aantal andere manieren om de kliktekenreeks van een advertentie op uw computer te vinden:

• Met een browserextensie: Mogelijk is er een extensie beschikbaar in uw browser waarmee u deze tekenreeks kunt vinden. Extensies kunnen een kliktekenreeks vastleggen zonder dat u de internetverbinding van uw computer hoeft uit te schakelen.
  • Met Charles-proxy: Mogelijk kunt u de proxy-app van Charles voor foutopsporing op internet gebruiken om kliktekenreeksen en andere informatie over advertenties te registreren. Meer informatie over de Charles-proxy
  • Met Google Chrome: De DevTools van Chrome kunnen al het verkeer registreren en opslaan in een .HAR-bestand, inclusief tussenliggende klikbestemmingen zoals de kliktekenreeks. Het .HAR-bestand in Chrome extraheren:
    1. Klik met de rechtermuisknop in het browservenster of op het tabblad en selecteer Inspecteren.
    2. Klik in het venster dat wordt weergegeven op het tabblad Netwerk.
    3. Vink het selectievakje Logboek opslaan aan.
    4. Klik op de advertentie die u wilt inspecteren.
    5. Klik met de rechtermuisknop op een van de items in de kolom Naam en selecteer Opslaan als .HAR met content.
    6. Geef het bestand een naam en klik op Opslaan. De content voor alle items in de kolom wordt opgeslagen in hetzelfde .HAR-bestand.

Een kliktekenreeks vastleggen vanaf een mobiel apparaat

Druk eerst lang op een advertentie en tik vervolgens op URL kopiëren.

Als dat niet werkt, verbreekt u de verbinding met internet of de mobiele service en klikt of tikt u op de advertentie. Er wordt geprobeerd de advertentie te openen in een browservenster. Aangezien er echter geen service is, wordt de advertentie niet geladen. De kliktekenreeks wordt echter wel weergegeven in de URL. U kunt dit ook op een computer doen.

Als dit niet werkt, bijvoorbeeld als u Safari of Firefox gebruikt, volgt u de onderstaande instructies om een kliktekenreeks te vinden en vast te leggen vanaf een mobiel apparaat.

Mobiel

iOS

1. Activeer een advertentie.
  2. Houd de advertentiekop vast met een vinger en swipe omhoog.
  3. Klik op Kopiëren of Delen.

Android

1. Activeer een advertentie.
  2. Houd de advertentiekop vast met een vinger.
  3. Selecteer Linkadres kopiëren.