Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Praktische tips voor rapporten

Algemeen

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

• Gebruik filters om snel gegevens te vinden. Genereer bijvoorbeeld een rapport voor één order of een groep van orders om het rapport sneller uit te voeren. Dit is vooral handig wanneer de uitgever over een groot aantal orders beschikt.
  • Gebruik waar mogelijk kortere perioden.
    De periode van uw rapporten beperken
    Als u een lange periode selecteert, zoals de dynamische periode 'Afgelopen 3 jaar', kan dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van uw rapport. We raden u ten zeerste aan waar mogelijk een specifieke periode te kiezen.
  • Elk opgeslagen, gepland of API-rapport dat langer dan één uur wordt uitgevoerd, wordt automatisch beëindigd. We raden u aan meerdere kleinere rapporten uit te voeren om deze beperking te voorkomen.
  • Er worden maximaal 100 rijen weergegeven op de pagina met rapportresultaten. Als uw resultaten meer dan 100 rijen bevatten, kunt u de gegevens het beste exporteren.
  • Rapporten met veel rijen die grote aantallen dimensies en/of statistieken bevatten, kunnen mogelijk niet worden geëxporteerd in de beschikbare indelingen. Als dit gebeurt, vermindert u de complexiteit van het rapport door minder dimensies en/of statistieken op te nemen of de periode korter te maken. Probeer vervolgens opnieuw te exporteren.
  • Selecteer voor snellere rapporten de Platte weergave als standaardweergave in uw rapportvoorkeuren.
  • U kunt tijd besparen door met de link Nu uitvoeren een rapport rechtstreeks vanaf de pagina met het rapportoverzicht uit te voeren zonder eerst het rapport te laden.
  • Maak en plan rapporten die regelmatig nodig zijn. Hiermee verkort u de configuratietijd en de wachttijd voor de verwerking van rapporten in de gebruikersinterface.

Meer informatie over systeemlimieten voor rapporten

Dimensies en statistieken

• Ad Manager-rapportage biedt een breed scala aan combinaties van dimensies en statistieken. De rapporten bieden echter niet elke combinatie. Als sommige velden grijs worden weergegeven nadat u een dimensie of statistiek heeft geselecteerd, geeft dit aan dat die statistieken niet kunnen worden gecombineerd.
  • U kunt maximaal 10 dimensies toevoegen aan een rapport. Er geldt geen limiet voor het aantal statistieken dat u aan een rapport kunt toevoegen.

Houd er rekening mee dat de complexiteit van een rapport groter wordt als u meer dimensies en statistieken toevoegt. De kans op vertraging of mislukte uitvoering neemt toe als de complexiteit groter wordt. We raden u daarom ten zeerste aan het aantal rapportcriteria te beperken.
  • Sluit onnodige statistieken uit van uw rapporten om de prestaties te verbeteren.

Historische rapporten

• Totaal aantal vertoningen en niet-gevulde vertoningen: Niet-gevulde vertoningen zijn advertentieverzoeken die geen advertentie hebben geretourneerd. Dit betekent dat er geen regelitem in aanmerking is gekomen voor weergave. Dit kan worden voorkomen door enkele breed getargete advertenties (run-of-network), zoals eigen advertenties, op te nemen of door AdSense of Ad Exchange altijd uit te voeren in uw netwerk. Niet-gevulde vertoningen worden niet meegeteld in het totale aantal vertoningen.

Rapportplanning

• Als u een bestaand rapport dagelijks inplant, ontvangt u de volgende dag in de tijdzone van het netwerk een kopie van het rapport.
  • Wanneer u een rapport uitvoert voor een lange periode (zoals de afgelopen 6 maanden of een kwartaal tot nu), kan het rapport stoppen door de complexiteit van de criteria. De hoeveelheid gegevens wordt na verloop van tijd steeds groter en die hoeveelheid kan de beperkingen van Ad Manager-rapporten overschrijden. U kunt het volgende doen om dit probleem te omzeilen:
    • Voer meerdere rapporten uit voor kortere perioden.
    • Voor geplande rapporten zijn een 'startdatum' en een 'einddatum' vereist.
    • Geplande rapporten moeten binnen 1 jaar na de startdatum worden beëindigd.