Bronnen voor ontwikkelaars

Slimme banner voor apps toevoegen

Support voor slimme banners is beëindigd. U kunt overwegen dynamische banners te gebruiken. Dit is de nieuwste responsieve advertentie-indeling die mogelijk betere prestaties oplevert dan slimme banners.

Met het formaat 'Slimme banner' voor advertentieblokken kunnen uitgevers een banneradvertentie weergeven die de schermbreedte probeert te vullen met een vaste hoogte.Met slimme banners hoeven ontwikkelaars geen vast formaat op te geven voor hun advertentieblok. Ze geven gewoon aan dat het advertentieblok de breedte van het scherm moet vullen.Omdat slimme banners alleen de schermbreedte vullen, zijn ze niet zo flexibel als dynamische banners en presteren ze misschien minder goed.

De SDK voor mobiele advertenties van Google beschikt over ingebouwde ondersteuning voor slimme banners en geeft de advertentie als volgt weer:

• Als de advertenties rechtstreeks afkomstig zijn uit Google Ad Manager, is eventuele extra breedte in de bannerweergave transparant.
  • Als de advertenties worden aangevuld vanuit Ad Exchange, worden zo nodig grijze tegels toegevoegd aan de advertentie om de volledige breedte van de bannerweergave te vullen. Als de advertentieweergave bijvoorbeeld 360 x 50 is, wordt een advertentie van 320 x 50 opgevuld met grijze tegels van 20 pixels breed aan de linker- en rechterkant.

Lees het volgende gedeelte voor informatie over het maken van advertentieblokken met het formaat Slimme banner, hoe de hoogte van de advertentie wordt bepaald, hoe slimme banners werken met aanvulling en meer.

Support voor slimme banners is beëindigd

Slimme banners worden alleen ondersteund voor standaard banneraanroepen en bemiddeling. Het gebruik van slimme banners met andere functies, zoals native-advertenties, wordt niet ondersteund. Het advertentieblokformaat 'Slimme banner' werkt niet met interstitials.
Opmerking: Programmatic direct-campagnes ondersteunen slimme banners.

Een advertentieblok met het formaat 'Slimme banner' maken

1. Maak een advertentieblok zoals gewoonlijk en selecteer Slimme banner in het dropdownmenu Formaatmodus.
  2. Gebruik in de app een van de volgende advertentieformaten voor de advertentieweergave:
    • iOS: kGADAdSizeSmartBannerPortrait of kGADAdSizeSmartBannerLandscape
    • Android: SMART_BANNER
    De Google Ad Manager-taggenerator maakt alleen advertentietags voor mobiele apps voor advertentieblokken met het formaat 'Slimme banner' omdat ze alleen bedoeld zijn voor apps.
  3. Google Ad Manager zoekt alle regelitems die voldoen aan deze twee voorwaarden:
    • Hebben een hoogte die gelijk is aan de gevraagde hoogte.
    • Hebben een breedte die overeenkomt met deze berekening:
      (gevraagde breedte / 2) <= breedte advertentiemateriaal <= gevraagde breedte
      Advertentiemateriaal met een formaat tussen 180 x 50 en 360 x 50 komt bijvoorbeeld in aanmerking voor weergave bij een verzoek voor een slimme banner van 360 x 50.
Gebruik geen vaste formaten met slimme banners, omdat de koper niet op beide biedingsverzoeken kan reageren.

Hoogte van advertentie

De hoogte van uw advertentie wordt gebaseerd op de hoogte van uw apparaat, zoals wordt aangegeven in de volgende tabel:

Hoogte van apparaat Hoogte van advertentie
h < 400 dp 32 dp
400 dp <= h < 720 dp 50 dp
h >= 720 dp 90 dp

De hoogte is afhankelijk van de huidige stand van het apparaat. Over het algemeen ziet u het volgende:

• Hoogte van 50 dp op telefoons in staande stand.
  • Hoogte van 32 dp op telefoons in liggende stand.
  • Hoogte van 90 dp op 10-inch tablets en iPads in beide standen.
  • Hoogte van 90 dp in staande stand op de meeste 7-inch Android-tablets.
  • Hoogte van 50 dp in liggende stand op de meeste 7-inch Android-tablets.

Documentatie voor ontwikkelaarsBekijk meer informatie in de documentatie voor ontwikkelaars van banneradvertenties voor Android en iOS.

Aanvulling voor slimme banners

Ad Manager ondersteunt geen validAdSizes in aanvulling voor slimme banners. Als u meerdere formaatverzoeken instelt, wordt de aanvullingsgrootte waargenomen door de SDK voor mobiele advertenties van Google.

Documentatie voor ontwikkelaarsBekijk meer informatie in de documentatie voor ontwikkelaars van banneradvertenties voor Android en iOS.

Ad Exchange-regelitems kunnen advertentieblokken met het formaat 'Slimme banner' targeten. De regelitems moeten zijn gedefinieerd met vaste formaten die binnen het formaatbereik vallen dat Ad Manager gebruikt om regelitems te koppelen. Regelitems moeten aan beide van de volgende criteria voldoen:

• Hebben een hoogte die gelijk is aan de gevraagde hoogte.
  • Hebben een breedte die overeenkomt met deze berekening:
    (gevraagde breedte / 2) <= breedte advertentiemateriaal <= gevraagde breedte
    Advertentiemateriaal met een formaat tussen 180 x 50 en 360 x 50 komt bijvoorbeeld in aanmerking voor weergave bij een verzoek voor een slimme banner van 360 x 50.

Slimme banners bieden geen ondersteuning voor aanvulling op advertentieblokniveau voor AdSense. Voor dit type aanvulling is een advertentieblok met een vast formaat vereist, dus dit werkt niet met slimme banners. In plaats daarvan kunt u regelitemaanvulling voor AdSense/Ad Exchange gebruiken om een advertentieblok met het formaat 'Slimme banner' te targeten. Kies een vast formaat voor het regelitem om ervoor te zorgen dat in aanmerking komend advertentiemateriaal wordt weergegeven in het advertentieblok met slimme banners. Het aanvullingsadvertentiemateriaal is alleen geschikt als het door u gekozen formaat ten minste 50% van de breedte van de ruimte voor de slimme banner en dezelfde hoogte is.

Als u bijvoorbeeld een advertentieblok instelt met het formaat 'Slimme banner' en deze target met een Ad Exchange-regelitem met een vaste grootte van 320 x 50, komen alleen verzoeken aan dat advertentieblok van apparaten met een hoogte tussen 400 dp en 720 dp in aanmerking om te worden aangevuld met advertenties van 320 x 50. Wanneer de SDK een aangevulde advertentie van 320 x 50 weergeeft, wordt de ruimte tussen de advertentie van 320 dp en de resterende niet-gevulde bannerweergaveruimte (indien van toepassing) automatisch gevuld.

Veelvoorkomende problemen

Hieronder vindt u oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen als u slimme banners gebruikt.

Advertenties van het formaat 'Slimme banner' worden niet weergegeven

Controleer of er actieve regelitems aanwezig zijn die kunnen worden weergegeven en of uw ontwikkelaar het formaat AdSize.SMART_BANNER correct heeft geïmplementeerd met de SDK voor mobiele advertenties van Google. U kunt dit bevestigen door ervoor te zorgen dat de parameters smart_w en smart_h zijn opgenomen in het advertentieverzoek.

Als 'Slimme banner' is geactiveerd voor een bepaalde advertentieruimte, stelt de SDK het formaat van het mobiele apparaat automatisch vast en wordt dat formaat opgenomen in het advertentieverzoek. Alle regelitems en advertentiemateriaal met de volgende formaten kunnen worden weergegeven:

1. Ze moeten een hoogte hebben die overeenkomt met de gevraagde hoogte.
  2. Ze moeten een breedte hebben die groter is dan of gelijk is aan de helft van de gevraagde breedte, en kleiner is dan of gelijk is aan de gevraagde breedte. Advertentiemateriaal met een formaat tussen 180 x 50 en 360 x 50 komt bijvoorbeeld in aanmerking voor weergave bij een verzoek voor een slimme banner van 360 x 50.

Advertenties van het formaat 'Slimme banner' worden niet gecentreerd

Wanneer een beeldadvertentie niet de volledige toegewezen ruimte voor de banner inneemt, wordt de afbeelding gecentreerd. Als uw advertenties niet worden gecentreerd, controleert u of het daadwerkelijke formaat van het advertentiemateriaal overeenkomt met het doelformaat in Google Ad Manager. Als u bijvoorbeeld een formaatoverschrijving van 320 x 50 voor een advertentiemateriaalitem van 360 x 50 heeft geconfigureerd, geeft de SDK een advertentieweergave van 360 x 50 weer voor het advertentiemateriaalitem van 320 x 50. U moet afzonderlijk advertentiemateriaal maken voor elk formaat.