Rapportageverschillen onderzoeken

Waarom Ad Manager-rapporten kunnen verschillen van andere rapporten

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

Rapportageverschillen zijn normaal en te verwachten als meerdere systemen de weergave van regelitems meten.

Voor de beste resultaten onderzoekt u verschillen terwijl een regelitem wordt uitgevoerd. Er zijn minder stappen voor probleemoplossing beschikbaar nadat een campagne is beëindigd.

Voordat u begint met onderzoeken

Controleer het volgende voor beide rapporten:

• Ze omvatten dezelfde periode en gebruiken dezelfde tijdzone.
  • Ze bevatten dezelfde regelitems of advertenties.
  • Niet-gevulde vertoningen zijn uitgesloten, omdat deze de Ad Manager-cijfers kunnen verhogen.

Waarom rapporten van derden (zoals van Freewheel of Google Analytics) kunnen verschillen

Wanneer een advertentieserver regelitems weergeeft die worden gehost door derden, treden er rapportageverschillen tussen de 2 systemen op en is het normaal om campagneverschillen tot wel 20 procent te zien.

Verschillen in rapporten van derden onderzoeken

De volgende lijst bevat veelvoorkomende oorzaken voor verschillen in rapporten van derden.

• Onjuiste instelling van Ad Manager-advertentiemateriaal: Kliktrackers en andere macro's moeten correct zijn geïmplementeerd om gebeurtenissen nauwkeurig bij te houden. Neem contact op met de ontwikkelaar van uw advertentiemateriaal, de adverteerder of de derde partij voor hulp.
  • Verschillen in de telling van vertoningen: Advertentieservers gebruiken verschillende methoden om vertoningen te tellen en ongeldige vertoningen te filteren. Meer informatie over hoe Ad Manager vertoningen telt.
  • Verschillende geografische definities: Verschillende advertentieservers brengen locatiegegevens op basis van IP-adres verschillend in kaart, wat kan leiden tot aanzienlijke verschillen.
  • Wachttijd: Vertraging tussen een eerste regelitemverzoek en de weergave van de advertentie kan leiden tot verschillen in tellingen. Vaak verlaat een gebruiker bijvoorbeeld een pagina nadat de browser het Ad Manager-regelitemverzoek heeft ontvangen, maar voordat de derde partij het gevraagde regelitem terugstuurt. Of een gebruiker klikt op een link, maar gaat ergens anders naartoe voordat de bestemmingspagina is geladen.
  • Netwerkverbinding en serverbetrouwbaarheid: Een advertentieserver van derden kan korte tijd vastlopen of een probleem tegenkomen waardoor er geen vertoning wordt geregistreerd.
  • Advertentieblokkering: Software voor advertentieblokkering kan voorkomen dat het regelitem wordt weergegeven door de derde partij nadat Ad Manager al een vertoning heeft geteld.
  • Lage vertoningsdoelen: Een klein numeriek verschil kan een groot percentageverschil veroorzaken als het regelitem weinig vertoningen in totaal heeft gegenereerd. Als u bijvoorbeeld een campagne heeft die 100 vertoningen per dag genereert, leidt een verschil van 30 vertoningen voor één dag tot een verschil van 30 procent voor één dag, zelfs als het daadwerkelijke aantal gemiste vertoningen laag is.
  • Passbacks en aanroepen aan andere servers van derden: Elke advertentieserver van derden kan leiden tot campagneverschillen tot 20 procent. Als één advertentieserver van derden verwijst naar een andere advertentieserver van derden, wordt het verwachte verschil alleen maar groter.
  • Targeting op dag of tijd door derden: Targeting op dag of tijd op de advertentieserver van derden kan ertoe leiden dat Ad Manager een vertoning telt wanneer de derde partij geen advertentiemateriaal retourneert.
  • Frequentielimieten van derden: Een frequentielimiet van derden kan voorkomen dat een advertentieverzoek wordt gevuld, zelfs als Ad Manager een vertoning heeft geteld.
  • Advertentiemateriaal dat meerdere keren wordt gebruikt: Heeft de derde ervoor gezorgd dat geen andere uitgevers dezelfde tags hebben ontvangen?

Meer informatie over verschillen tussen Google Analytics en Ad Manager.

Waarom Campaign Manager 360-rapporten kunnen verschillen

Als u werkt met Campaign Manager 360-advertentiemateriaal, zorgt u ervoor dat u het advertentiemateriaaltype Campaign Manager 360-tag gebruikt. Met dit type advertentiemateriaal coördineert Ad Manager het tellen van vertoningen om verschillen te beperken tot minder dan 2 procent.

Als u een Campaign Manager 360-advertentiemateriaaltag distribueert met een ander type advertentiemateriaal, zoals 'Aangepast' of 'Derden', kunt u verschillen tot 20% verwachten. Zie Waarom rapporten van derden verschillen hierboven om problemen op te lossen.

Verschillen in Campaign Manager 360-rapporten onderzoeken
Er zijn 3 veelvoorkomende redenen voor verschillen in Campaign Manager 360-rapporten:
  • Opnieuw toegewezen advertentiemateriaal: Heeft u of de adverteerder wijzigingen aangebracht tijdens de betreffende tijd (zoals advertentiemateriaal opnieuw toewijzen of aanpassen)?
  • Problemen met code voor advertentiemateriaal: Wordt de code van de adverteerder correct geladen? Voer live tests uit op webpagina's waar het regelitem moet worden weergegeven om te controleren of de juiste advertentietagaanroepen worden gedaan.
  • Verschillen in methodologieën en gegevensbeschikbaarheid: De cijfers voor bereikrapportage kunnen aanzienlijk verschillen tussen Ad Manager en Campaign Manager als gevolg van verschillen in methodologieën en gegevensbeschikbaarheid. Ad Manager gebruikt bijvoorbeeld first-party cookies van uitgevers om het bereik te schatten. Die zijn niet toegankelijk voor Campaign Manager.