Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Problemen met zichtbaarheidsrapporten oplossen

Meer informatie over hoe u problemen met zichtbaarheid van Actieve weergave kunt oplossen en de zichtbaarheid kunt verbeteren

Met de rapportage over Actieve weergave in Google Ad Manager wordt de zichtbaarheid van weergegeven advertenties bijgehouden. Hieronder vindt u tips om de zichtbaarheidsprestaties van uw voorraad te verbeteren en een handleiding om rapporten van derden te vergelijken met Ad Manager-rapporten.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

De prestaties voor Actieve weergave verbeteren

Hier volgen tips om Actieve weergave-statistieken te optimaliseren en problemen op te lossen met lage geschiktheid, meetbaarheid of zichtbaarheid in rapporten voor Actieve weergave. Meer informatie over hoe Actieve weergave de zichtbaarheid meet.

Geschiktheid verbeteren

• Controleer of de verzoeken niet afkomstig zijn van Tagless Requests van GPT. Deze zijn niet aangezet voor Actieve weergave.
  • Gebruik tools voor Chrome-ontwikkelaars om de pingbacks van Actieve weergave te bekijken en de parameter &id= te checken. Als de parameter ontbreekt, is de GPT-implementatie misschien aangepast op een manier die niet wordt ondersteund.
  • Advertentieverzoeken van meer dan 15.360 tekens lang worden ingekort. Als de parameters &adk= en &adks= niet aanwezig zijn, is het verzoek of de vertoning niet geschikt voor Actieve weergave.

Meetbaarheid verbeteren

• Controleer op iframes voor verschillende domeinen, advertentiemateriaal buiten het iframe of weergegeven trackingpixels. De parameter &bs= van de Actieve weergave-pingback is in dit scenario een negatief getal. Zorg ervoor dat het advertentiemateriaal binnen het door GPT gemaakte iframe wordt weergegeven. Meetbaarheid is niet verzekerd voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven buiten het door GPT gemaakte iframe.
  • Zorg ervoor dat de DOM meetbare formaten voor advertentieobjecten specificeert. Voor middelen die zijn verborgen wanneer de pagina wordt geladen en voor sommige aangepaste interstitials kan de DOM aangeven dat het advertentiemateriaal 0 x 0, 0 x ? of ? x 0 is. Deze grootten zijn niet meetbaar, aangezien er in dat geval geen meetbare pixels zijn. U kunt de parameter &p= van de Actieve weergave-pingback controleren om te bekijken hoe de DOM de grootte van het advertentiemateriaal ziet.
    Zelfs als u advertentiemateriaal op het scherm ziet, kan de DOM een grootte van nul pixels rapporteren vanwege rich media of advertentiemateriaal voor betrokkenheid. Werk samen met uw ontwikkelingsteam(s) om dit probleem op te lossen.
  • Advertentiemateriaal dat uitvouwbaar, een achtergrond of een andere aangepaste implementatie is, kan vaak niet worden gemeten vanwege de manier waarop dit wordt weergegeven in de JavaScript DOM. Bepaal het formaat van dit materiaal met de parameter &p=.
  • Css-stijlen zoals display:none; kunnen ervoor zorgen dat de DOM een niet-meetbare grootte rapporteert wanneer een pagina wordt geladen. Als u een pagina wilt verbergen die tijdens het laden wordt geopend, genereert u de pagina buiten het kijkvenster en maakt u deze vervolgens op de gewenste tijd in het kijkvenster zichtbaar.

Zichtbaarheid verbeteren

• Genereer alle aangevraagde regelitems wanneer u GPT SRA gebruikt.
  • Splits uw rapport uit op basis van positietargeting. Als u materiaal van 728 x 90 boven- en onderaan de pagina heeft, kan de onderste ruimte ervoor zorgen dat het algehele gemiddelde lager uitvalt.
  • Overweeg de plaatsing van advertentiemateriaal en de gewoonten van gebruikers. Advertentiemateriaal dat bovenaan een pagina wordt weergegeven, heeft doorgaans een lagere zichtbaarheid dan advertentiemateriaal net boven de vouw. Gebruikers scrollen vaak meteen naar beneden wanneer een pagina wordt geladen, waardoor materiaal bovenaan de pagina al binnen 1 seconde uit het zicht is verdwenen.
  • Zorg ervoor dat u '% zichtbare vertoningen voor Actieve weergave' weergeeft en niet 'Zichtbare vertoningen' met 'Totaal aantal vertoningen' vergelijkt.
  • Lazy loading kan de zichtbaarheid beïnvloeden. Probeer GPT-ruimtes zo snel mogelijk te laden, zodat de zichtbaarheidsmeting klaar is wanneer de ruimte zichtbaar wordt in het kijkvenster van de gebruiker. Gebruikers scrollen vaak snel door een pagina. Als de ruimte alleen wordt geladen als deze in beeld komt, is het waarschijnlijk te laat.
  • Zwevende elementen op de pagina met css (bijvoorbeeld float:) kunnen de zichtbaarheidsmeting onderbreken, omdat de JavaScript DOM misschien de voor u zichtbare positionering niet weerspiegelt.
  • Een functie voor automatisch vernieuwen op uw pagina kan meetbare, maar niet zichtbare vertoningen verzamelen als een gebruiker uw pagina gedurende lange tijd open laat staan in een tabblad van de browser.

Inzicht in percentages en beperkingen

Percentages voor Actieve weergave worden berekend op basis van onafhankelijke gebeurtenissen. Vanwege technische beperkingen kunnen gebeurtenissen verloren gaan tijdens de overdracht en kunnen de percentages die voor een klein aantal vertoningen worden berekend, buiten het verwachte bereik van 0% tot 100% liggen. In de SLA voor Actieve weergave staat het volgende:
  • Alle percentagestatistieken liggen tussen 0 en 100%
  • Alle telstatistieken zijn positief

Dit wordt gehandhaafd voor al het verkeer met minimaal 100 dagelijkse vertoningen indien geaggregeerd op campagne-, advertentiemateriaal- of klantniveau. Fouten onder dit niveau kunnen moeilijk te reproduceren of te isoleren zijn in productie.

Actieve weergave monitort beleidsschendingen en probeert rapportageproblemen op te lossen. Neem contact op met support als u rapporten ziet met waarden voor % meetbaar of % zichtbaar buiten het bereik van 0 - 100% voor verkeer boven de drempel van 100 dagelijkse vertoningen.

Zichtbaarheidsrapporten van derden vergelijken

Hieronder staan de meest voorkomende redenen waarom Ad Manager-rapporten verschillen van het rapport van een derde partij.

Veel verschillen zijn specifiek voor één formaat of één advertentiepositie
Wanneer u rapporten vergelijkt, moet u ervoor zorgen dat beide rapporten zijn onderverdeeld op basis van het formaat van het advertentiemateriaal. Indien beschikbaar kan positietargeting ook erg nuttig zijn.
  • Verschillende waarden voor het totaal aantal gemeten vertoningen gebruikt om de statistiek voor het zichtbaarheidspercentage te berekenen
    Actieve weergave is rechtstreeks ingebouwd in de advertentieserver, waardoor deze oplossing doorgaans een groter aantal vertoningen kan meten dan andere, niet-ingebouwde zichtbaarheidsoplossingen. Vergelijk altijd de onbewerkte gemeten vertoningstotalen van de derde partij met het totale aantal meetbare vertoningen van Actieve weergave. Vergelijk geen percentages.
  • Vertraging in de weergave van advertentiemateriaal van derden
    Actieve weergave begint te meten zodra de advertentieruimte wordt geladen en er advertentiemateriaal via Ad Manager wordt geretourneerd. Derden kunnen meestal pas een meting uitvoeren nadat het laatste bestand voor het advertentiemateriaal is weergegeven, wat aanzienlijk later kan zijn. Hierdoor is het mogelijk dat het totaal voor Meetbare vertoningen van Actieve weergave hoger is dan door een derde partij wordt gerapporteerd wanneer gebruikers in de tijd tussen het laden van de advertentieruimte en de weergave van het advertentiemateriaal naar een andere pagina navigeren.
  • Nuances in de css-stijl
    Actieve weergave bepaalt de meetbaarheid wanneer de pagina wordt geladen. Als u elementen met css verbergt wanneer de pagina wordt geladen, is het mogelijk dat de meting met Actieve weergave wordt geblokkeerd, waardoor u het totale aantal meetbare vertoningen voor Actieve weergave kunstmatig verlaagt.
  • Advertentieverzoeken en advertentiemateriaal weergeven
    Voor advertentiemateriaal buiten de pagina is de macro voor weergegeven vertoningen (bijvoorbeeld %%VIEW_URL_ESC%%) vereist om een vertraagde vertoning te registreren. Een onjuiste implementatie leidt tot lagere totalen voor Geschikt voor Actieve weergave en Meetbare vertoningen.
  • MRC-flexibiliteit voor het meten van groot advertentiemateriaal
    Voor groot display-advertentiemateriaal van 970 x 250 of groter, zoals de indeling 'Rising Stars' van het IAB, biedt de MRC zichtbaarheidsleveranciers enige mate van flexibiliteit, zolang de leveranciers hun klanten via de gedocumenteerde methodologie maar op transparante wijze informeren over de gebruikte definitie. Het is acceptabel om de vertoning van groot display-advertentiemateriaal als zichtbaar te markeren wanneer 50% of 30% van de pixels van het advertentiemateriaal in beeld wordt weergegeven.

Actieve weergave voert een meting uit wanneer 50% in beeld wordt weergegeven (of 30% in beeld voor advertentiemateriaal van 242.500 pixels (970 x 250) of meer). Als een derde partij een meting uitvoert wanneer 30% van groot advertentiemateriaal in beeld wordt weergegeven, is het totale aantal zichtbare vertoningen voor deze formaten mogelijk lager in Actieve weergave-rapporten in vergelijking met rapporten van derden. Raadpleeg uw derde partij om te zien of groot advertentiemateriaal op unieke wijze wordt gemeten.