Problemen met plaatsingsrapporten van Ad Manager oplossen

Ontdek waarom plaatsingsrapporten onverwachte gegevens kunnen bevatten (voorheen DFP-plaatsingsrapporten)

Wanneer u rapporten voor plaatsingen uitvoert, moet u rekening houden met de volgende belangrijke concepten:

Werk samen met een betrouwbare expert
Focus op wat u als geen ander kunt en laat een van de Certified Publishing Partners van Google de configuratie, de optimalisatie en het onderhoud regelen.

Hetzelfde advertentieblok kan zich in meerdere plaatsingen bevinden

Aangezien plaatsingen kunnen overlappen, kunnen de totale waarden voor een groep plaatsingen hoger zijn dan de totale waarden voor de advertentieblokken die in de groep zijn opgenomen. Als plaatsing A bijvoorbeeld advertentieblok 1 en advertentieblok 2 bevat en plaatsing B advertentieblok 2 en advertentieblok 3 bevat, omvat een rapport over plaatsing A en plaatsing B twee keer gegevens voor advertentieblok 2, aangezien het blok in beide plaatsingen voorkomt.

Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat rapporttotalen twee keer worden geteld.

Plaatsingsrapporten reflecteren de huidige advertentieblokkoppelingen

De rapportstatistiektotalen voor de dimensie Plaatsingen reflecteren de advertentieblokken die momenteel aan de plaatsing zijn gekoppeld. Als u een advertentieblok verwijdert, wordt het verwijderde advertentieblok uitgesloten voor rapporten die na die tijd worden uitgevoerd, zelfs voor datums voordat het advertentieblok uit de plaatsing werd verwijderd.

Aangezien rapporten de huidige advertentieblokkoppelingen weerspiegelen, kunt u over plaatsingen rapporteren voor datums voordat u de plaatsing heeft gemaakt.

Is er iets veranderd?
Ja. Vóór 26 maart 2018 weerspiegelden plaatsingrapporten de historische advertentieblokkoppelingen met een plaatsing. Vóór deze wijziging waren er alleen rapportstatistieken beschikbaar voor de periode na de aanmaakdatum van de plaatsing.