Inzicht in VAST-foutcodes

In dit artikel worden de oorzaken van VAST-foutcodes beschreven en wordt uitgelegd waar u VAST-videoadvertenties kunt testen en problemen ermee kunt oplossen. VAST-fouten kunnen worden veroorzaakt door problemen met het advertentieverzoek, de advertentiereactie, de videospeler of de URL zelf.

U kunt meer informatie lezen over de VAST-specificatie of ontdekken hoe u een VAST-foutenrapport maakt in Google Ad Manager.
Meer informatie over hoe u VAST-videoadvertenties test

Als uw site een display-advertentie weergeeft, geeft uw browser deze weer met HTML, JavaScript en css. Met video is het iets ingewikkelder. De VAST XML is een verzameling gegevens die een advertentie beschrijft. Een videospeler ontvangt en leest de VAST XML om te bepalen welk mediabestand wordt afgespeeld. De speler stuurt berichten terug naar de advertentieserver om te rapporteren of gebruikers een advertentie bekeken, en hoelang.

Met Video Suite Inspector kunt u uw eigen advertentietags testen in een voorbeeldvideospeler, die getest is en gegarandeerd werkt.

U ziet ook geteste voorbeelden van VAST-tags die u kunt testen met uw eigen speler.

Als u videoadvertenties test, kunt u Tools voor ontwikkelaars in Chrome of software van derden gebruiken om netwerkverzoeken en -reacties te bekijken om informatie over uw advertenties te krijgen.

Filter netwerkverzoeken met env=vp om alleen de videoverzoeken te bekijken die naar de Ad Manager-videoadvertentieserver zijn gestuurd.

In het verzoek kunt u onder andere het volgende bekijken:

• De parameter iu: de Ad Manager-netwerkcode
  • De parameter size: het gevraagde advertentieformaat

Als u iets onverwachts ziet in het advertentieverzoek, neemt u contact op met de ontwikkelaar van uw videospeler om problemen op te lossen.

Videoadvertentiereacties moeten VAST XML-bestanden zijn. Er zijn twee verschillende typen VAST XML-bestanden: inline en omleiding. U kunt het type zien in de XML. In inline XML-bestanden (voorbeeld hier) wordt het werkelijke advertentiemateriaal vermeld. Omleidings-XML-bestanden (voorbeeld hier) bevatten een VAST-advertentietag-URI, die kan leiden tot een extra omleiding of uiteindelijk naar de URL van de inline versie.

Advertentiemateriaal en mediabestanden

In een VAST XML-bestand is een element <Creatives> beschikbaar. Het moet verschillende <MediaFiles> bevatten die de speler kan kiezen. Als uw speler geen van de beschikbare mediabestanden kan afspelen, kan deze de advertentie niet laten zien aan de gebruiker. In deze gevallen neemt u contact op met de trafficker of de persoon die het advertentiemateriaal heeft geleverd. Vraag om een mediabestand dat uw speler kan afspelen.

Gebeurtenissen bijhouden

Zorg er bij het oplossen van problemen voor dat de gebeurtenissen die u wilt bijhouden, duidelijk zijn gedefinieerd in uw VAST XML. Ad Manager weet bijvoorbeeld niet of een gebruiker interactie heeft met een advertentie, tenzij hun speler berichten naar Ad Manager stuurt met gebeurtenissen die in de XML zijn gedefinieerd. Als er geen 'voltooide' trackinggebeurtenis is gedefinieerd in de XML, kan Ad Manager niet bijhouden of de gebruiker de advertentie heeft bekeken.

Lege VAST XML

Als uw reactie een lege VAST-tag is, is dit meestal een indicatie dat er geen advertentiemateriaal beschikbaar was op uw advertentieserver om te voldoen aan het advertentieverzoek of dat er geen advertenties waren getarget op dit type verzoek. Als uw speler lege VAST XML's terugkrijgt, moet u het advertentieverzoek dat uw speler stuurt, controleren om er zeker van te zijn dat de juiste sleutel/waarden, het juiste advertentieblok en de juiste formaten worden aangevraagd. U kunt ook de targeting in Ad Manager checken om te bevestigen dat de regelitems die u wilt tonen, overeenkomen met het verzoek.

Weergavepercentage voor advertentiemateriaal

Als u een verschil van meer dan 25% ziet tussen uw totale aantal codeweergaven en totale aantal vertoningen, komt dit waarschijnlijk door het weergavepercentage voor advertentiemateriaal. Dit kan worden veroorzaakt door wachttijd of crashes aan de kant van de gebruiker, de site of de speler, gebruikers die de pagina verlaten voordat de speler de advertentie heeft kunnen afspelen of prefetching-verzoeken.

Als ze het gevolg van prefetching zijn, is dit verwacht en hoeft u geen actie te ondernemen. Problemen met spelers en sites moeten worden onderzocht als mogelijke oplossing.

Ernstniveaus voor videofouten

Een videospeler kan bepaalde fouten activeren, maar de advertentie in dat geval toch afspelen. Deze fouten worden beschouwd als 'potentieel niet-fatale' fouten. Andere 'fatale' fouten zorgen er vaak voor dat de videospeler het verzoek voor de mislukte advertentie stopt en een andere advertentie aanvraagt of het afspelen van de videocontent hervat. Het gedrag verschilt per spelerimplementatie.

fout Bij fatale fouten is het advertentieverzoek waarschijnlijk gestopt.
Waarschuwing Bij potentieel niet-fatale fouten kan het afspelen van de advertentie zijn voortgezet.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

VAST-fouten

fout    100     VAST XML-parseerfout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 100-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer de reactie van de koper onjuist is opgemaakt of een ongeldig XML-document bevat, of als een omleidende VAST-URL niet juist wordt verwerkt.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST XML juist is opgemaakt en alle vereiste elementen en kenmerken bevat. U vindt meer informatie in de VAST-specificatie van het IAB.
fout    101     Validatiefout VAST-schema

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 101-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer er in de reactie van de koper bepaalde vereiste elementen of kenmerken van de XML ontbreken, of als deze reactie niet-herkende elementen bevat, in overeenstemming met de IAB-norm.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST XML juist is opgemaakt en alle vereiste elementen en kenmerken bevat. U vindt meer informatie in de VAST-specificatie van het IAB.
fout    102     Versie van VAST-reactie wordt niet ondersteund

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 102-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een videospeler geen ondersteuning biedt voor de VAST-versie die is opgegeven in het biedingsverzoek.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat uitsluitend ondersteunde VAST-versies worden verstuurd in een reactie.
Waarschuwing    200    Ander advertentietype verwacht door videospeler

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 200-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als een videospeler geen advertentietype verwacht of ondersteunt dat in een biedingsverzoek is aangevraagd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een advertentie die kan worden overgeslagen wordt gestuurd wanneer een speler alleen is geconfigureerd voor lineaire advertenties of als een verschuiving voor overslaan langer is dan verwacht.

Aanbevolen actie

Uitgever Controleer op traffickingfouten of breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat uitsluitend de opgegeven advertentietypen worden verzonden in een reactie en dat lineair advertentiemateriaal dat kan worden overgeslagen rekening houdt met de verschuiving voor overslaan.
Waarschuwing    201     Andere lineariteit verwacht door videospeler

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 201-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden wanneer de lineariteit in de reactie van de koper niet overeenkomt met het verzoek van de videospeler. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een niet-lineaire advertentie is gestuurd in een reactie wanneer een lineaire advertentie is opgegeven in het verzoek.*

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de juiste lineariteit is opgegeven in het advertentieverzoek.
Koper Zorg ervoor dat de reactie uitsluitend de lineariteit bevat die in het verzoek is opgegeven.

* Authorized buyers RTB ondersteunt alleen lineaire advertenties.

Waarschuwing    202     Andere duur verwacht door videospeler

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 202-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als het geretourneerde advertentiemateriaal een andere duur heeft dan is opgegeven. Dit gebeurt bijvoorbeeld als advertentiemateriaal met een duur van 30 seconden wordt geretourneerd, maar de daadwerkelijke duur van het mediabestand 60 seconden is.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de duur van het advertentiemateriaal correct is ingesteld in Ad Manager.
Koper Zorg ervoor dat de reactie voldoet aan de maximale duur die is opgegeven in het verzoek.
Waarschuwing    203     Ander formaat verwacht door videospeler

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 203-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als de geretourneerde mediabestanden van een koper niet geschikt zijn voor het apparaat waarop het biedingsverzoek is verzonden. Dit gebeurt vaak wanneer advertentiemateriaal met een hoge bitsnelheid wordt geretourneerd naar mobiele apparaten.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat de reactie mediabestanden omvat die geschikt zijn voor verschillende technologieën en apparaten, inclusief bitsnelheden.
fout    300     Wrapper-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 300-fout

Deze fatale fout is een algemene wrapper-fout waarvoor geen actie kan worden uitgevoerd.

fout    301     Time-out voor VAST-omleiding bereikt

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 301-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een VAST-omleidingstag geen reactie retourneert binnen de time-out (standaard 5 seconden) die is opgegeven in een wrapper-element. Dit omvat verzoekfouten zoals een ongeldige URI, onbereikbare URI of time-out voor een URI-verzoek, beveiligingsuitzonderingen of andere uitzonderingen met betrekking tot VAST-URI-verzoeken. Deze fout kan ook optreden vanwege een verbinding met lange wachttijd (zoals 3G) of gewoon een langzame reactie van een koper.

Aanbevolen actie

Uitgever Verhoog de time-outlimiet van de speler via de SDK.
Koper Zorg ervoor dat de VAST-omleidings-URI bereikbaar is en dat er geen protocolproblemen aanwezig zijn (zoals reacties die worden gehost op HTTP en worden doorgestuurd naar een HTTPS-site).
fout    302     Wrapper-limiet bereikt

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 302-fout

Deze fatale fout kan optreden als de door de videospeler gedefinieerde wrapper-limiet is bereikt. Er worden te veel wrapper-reacties ontvangen zonder een inline reactie, er is sprake van een circulaire lus van daisy chaining (één netwerk bouncet naar een ander netwerk en dat netwerk bouncet weer naar een ander netwerk, enzovoort) of er zijn te veel lege VAST-reacties via videofallback.

Aanbevolen actie

Uitgever Verhoog de wrapper-limiet van de speler via de SDK.
Koper Check of VAST-omleidingen niet opnieuw omleiden naar een ander netwerk. Als er te veel omleidingen van een videospeler worden opgevraagd voordat er een geldig mediabestand is geretourneerd, kan de speler het advertentieverzoek annuleren.
fout    303     Lege VAST-reactie geretourneerd

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 303-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer er geen advertenties na één of meer wrappers worden geretourneerd in een VAST-reactie. Dit omvat tevens lege VAST-reacties van videofallback.

In netwerken van derden kan het opvullingspercentage lager dan 100% zijn. Is dat het geval, dan is dit een verwachte fout. Als de derde partij bijvoorbeeld verwacht 60% van de gevallen te vullen, kunt u 40% fouten verwachten.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat het foutpercentage overeenkomt met het opvullingspercentage van het externe netwerk. Videofallback kan nuttig zijn om het verlies van vertoningen te voorkomen.
Koper Zorg ervoor dat biedingen niet worden geretourneerd met een lege VAST-reactie en dat lege reacties niet worden geretourneerd door de adverteerder of het bureau dat het advertentiemateriaal host.
fout    400     Algemene lineaire fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 400-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een videospeler de lineaire advertentie niet kan weergeven. Dit kan gebeuren wanneer het mediabestand geen geldig videobestand van de opgegeven indeling is, omdat de browser automatisch afspelen met geluid heeft beperkt of om een andere onbekende reden.

Aanbevolen actie

Uitgever Check op problemen met de speler, sta toe dat de speler beperkingen voor automatisch afspelen achterhaalt of breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST-reactie geldig advertentiemateriaal retourneert.
fout    401     Mediabestand niet gevonden

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 401-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een bestand niet kan worden gevonden op een mediabestand-URI.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat alle mediabestand-URI's in de VAST-reactie geldig videoadvertentiemateriaal retourneren.
fout    402     Time-out voor mediabestand-URI of deze URI kan niet worden gedownload

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 402-fout

Deze fatale fout kan optreden vanwege een probleem met het ophalen of afspelen van het mediabestand. Dit kan het volgende omvatten:

• De loadVideoTimeout is te laag ingesteld in de IMA-SDK. De standaardinstelling is 8 seconden.
  • Lage bandbreedte of slechte website-implementatie met concurrerende verzoeken waardoor het laden van het mediabestand wordt vertraagd.
  • Er wordt een video automatisch afgespeeld in een mobiele omgeving, terwijl deze 'click-to-play' zou moeten zijn (er zijn bepaalde uitzonderingen).
  • Weergave van videoadvertenties in een omgeving voor automatisch afspelen (zoals een afspeellijst), terwijl het venster niet op de voorgrond staat (er is een ander tabblad geselecteerd of het venster is geminimaliseerd).*

Voor spelers die de IMA-SDK gebruiken, kan videofallback nuttig zijn om verlies van vertoningen te voorkomen.

Aanbevolen actie

Uitgever Verhoog de time-outlimiet van de speler via de SDK.
Koper Zorg ervoor dat door CDN gehost advertentiemateriaal binnen de opgegeven time-out voor media wordt geretourneerd.

* Gebeurt alleen in de Chrome-browser.

fout    403     VAST-reactie geeft aan dat er niet-ondersteunde MIME-typen aanwezig zijn voor alle mediabestanden

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 403-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een VAST-reactie aangeeft dat er niet-ondersteunde MIME-typen aanwezig zijn voor alle beschikbare mediabestanden (zoals Flash op mobiel of WebM op iOS). Dit kan erop duiden dat er is geprobeerd het verkeerde type advertentiemateriaal af te spelen.

Dit fouttype komt vaker voor op mobiele apparaten.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de opgevraagde indeling van het advertentiemateriaal of de technologie wordt ondersteund door het apparaat en platform van de videospeler. VPAID-advertentiemateriaal moet bijvoorbeeld niet worden aangevraagd via mobiele apps.
Koper Zorg ervoor dat al het geretourneerde advertentiemateriaal overeenkomt met de video-indeling in het biedingsverzoek.
fout    405     Mediabestand-weergavefout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 405-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer er foutief advertentiemateriaal wordt geretourneerd. Advertentiemateriaal kan een fout veroorzaken vanwege een foutieve koppeling tussen het MIME-type en het bestandstype van de video, een CORS-configuratie op het CDN van het advertentiemateriaal of andere aan transcodering gerelateerde redenen.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat alle MIME-typen en CDN-configuraties van het advertentiemateriaal juist zijn.
fout    406     Vereist mezzanine-bestand ontbreekt

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 406-fout

Deze fatale fout kan optreden als een VAST-reactie wordt geretourneerd zonder een vereist mezzanine-bestand. Uitgevers met advertentie-implementaties aan de serverzijde vereisen vaak mezzanine-bestanden (onbewerkte videobestanden van hoge kwaliteit) om advertenties samen te voegen of videobestanden van gepaste kwaliteit te genereren.*

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat een mezzanine-bestand is opgenomen in de reactie wanneer de uitgever dit vereist.

* Dit is een functie van VAST 4

fout    407     Mezzanine-bestand voor het eerst gedownload

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 407-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer het mezzanine-bestand voor het eerst wordt gedownload en er dus geen advertentie is weergegeven. Dit kan ook gebeuren als een advertentie-invoeging ontbreekt omdat het advertentiemateriaal wordt getranscodeerd. Dit blijft zich voordoen totdat het advertentiemateriaal beschikbaar is voor invoeging.*

Aanbevolen actie

Dit is een verwacht resultaat als de video wordt getranscodeerd. Er is geen actie vereist.

* Dit is een functie van VAST 4

fout    408     Afgekeurde advertentie in VAST-reactie

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 408-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer de in de VAST-reactie geretourneerde advertentie wordt afgekeurd.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat uitsluitend goedgekeurd advertentiemateriaal wordt geretourneerd in de VAST-reactie, of dat adverteerders of bureaus die het advertentiemateriaal hosten op de hoogte zijn van afkeuringen.
fout    409     In het InteractiveCreativeFile-knooppunt gedefinieerd advertentiemateriaal is niet uitgevoerd

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 409-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer in het InteractiveCreativeFile-knooppunt gedefinieerd advertentiemateriaal niet wordt uitgevoerd.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat al het interactieve advertentiemateriaal dat wordt geretourneerd in de VAST-reactie correct wordt afgespeeld wanneer dit wordt opgevraagd.
fout    410     De code waarnaar in het Verification-knooppunt wordt verwezen, is niet uitgevoerd

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 410-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer de code waarnaar in het AdVerification-knooppunt wordt verwezen niet wordt uitgevoerd.*

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat de verificatiecode waarnaar wordt verwezen in de reactie correct is geïmplementeerd in overeenstemming met de verificatieleverancier.

* Dit is een functie van VAST 4.

fout    500     Algemene NonLinearAds-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 500-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een videospeler een niet-lineaire advertentie niet kan weergeven vanwege een onbekende reden.

Aanbevolen actie

Uitgever Controleer of er problemen zijn met de videospeler of breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST-reactie geldig advertentiemateriaal retourneert.
fout    501     Afmetingen van niet-lineair advertentiemateriaal komen niet overeen met weergavegebied van advertentiemateriaal

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 501-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer een niet-lineaire advertentie niet kan worden afgespeeld, omdat de afmetingen van het advertentiemateriaal niet overeenkomen met het weergavegebied van het advertentiemateriaal (de afmeting van het advertentiemateriaal is te groot). Dit kan gebeuren als u css-stijlen gebruikt om de breedte en hoogte van het videocontentelement in te stellen.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de ingestelde breedte en hoogte overeenkomen met het weergavegebied. Als u de breedte en hoogte van het videocontentelement instelt met css-stijlen, stelt u deze in plaats daarvan in met html-kenmerken.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.
fout    502     NonLinearAds/NonLinear-bron kan niet worden opgehaald

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 502-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer de reactie van de koper een niet-lineaire advertentie retourneert waarmee geen geldig advertentiemateriaal wordt geretourneerd.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat er geldig advertentiemateriaal wordt geretourneerd in de reactie van de niet-lineaire advertentie.
fout    503     Geen NonLinear-bron met ondersteund type gevonden

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 503-fout

Deze fatale fout kan optreden wanneer de uitgever een formaat van advertentiemateriaal die groter is dan het formaat van de videospeler of een ongeldig mediatype aanvraagt.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de aangevraagde formaten van advertentiemateriaal en mediatypen geschikt zijn voor de videospeler.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.
Waarschuwing    600     Algemene CompanionAds-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 600-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als een uitgever een begeleidende advertentie niet kan weergeven vanwege een onbekende reden.

Aanbevolen actie

Uitgever Controleer of er problemen zijn met advertentieweergave of breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST-reactie geldig advertentiemateriaal retourneert.
Waarschuwing    601     Afmetingen van begeleidend advertentiemateriaal komen niet overeen met weergavegebied van begeleidende advertentie

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 601-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als de afmetingen van het begeleidende advertentiemateriaal niet binnen het weergavegebied van de begeleidende advertentie passen.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat het aangevraagde formaat van de begeleidende advertentie binnen de afmetingen past van het advertentieblok van waaruit het verzoek is ingediend.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.
Waarschuwing    602     Vereiste begeleidende advertentie kan niet worden weergegeven

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 602-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden wanneer de uitgever het begeleidende advertentiemateriaal dat is geretourneerd in de VAST-reactie niet kan genereren.

Aanbevolen actie

Uitgever Controleer of er problemen zijn met advertentieweergave of breng de koper op de hoogte.
Koper Controleer of de VAST-reactie geldig advertentiemateriaal retourneert.
Waarschuwing    603     CompanionAds/Companion-bron kan niet worden opgehaald

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 603-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden wanneer de reactie van de koper een begeleidende advertentie retourneert waarmee geen geldig advertentiemateriaal wordt geretourneerd.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.
Koper Zorg ervoor dat er geldig advertentiemateriaal wordt geretourneerd in de reactie van de begeleidende advertentie.
Waarschuwing    604     Geen Companion-bron met ondersteund type gevonden

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 604-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden als een uitgever een niet-ondersteund type advertentiemateriaal aanvraagt voor de begeleidende advertentieruimte.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat opgegeven typen advertentiemateriaal worden ondersteund voor de begeleidende advertentieruimte.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.
Waarschuwing    900     VAST 2-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 900-fout

Deze potentieel niet-fatale fout kan optreden wanneer er een VAST 2-fout optreedt, zelfs als VAST 3 is aangevraagd of als de netwerkstandaard is ingesteld op VAST 3.

Aanbevolen actie

Uitgever Begin met het aanvragen van VAST 3 of activeer VAST 3 voor uw netwerk. *
Koper Werk samen met de uitgever om het exacte probleem te achterhalen en te verhelpen of reageer met VAST 3.**

* Rapporten geven een totaal van 900-fouten weer. Dit type 900-fout komt veel vaker voor dan een Niet-gedefinieerde VAST 3-fout (900).
** Dit type 900-fout wordt niet gerapporteerd via RTB-uitsplitsing, omdat het vrijwel altijd om een niet-fatale waarschuwing gaat.
     Raadpleeg 900 Niet-gedefinieerde VAST 3-fout voor 900-fouten die worden gerapporteerd in RTB-uitsplitsing.

fout    900     Niet-gedefinieerde VAST 3-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 900-fout

Deze fatale fout is het resultaat van een onbekende VAST 3-fout waardoor het advertentieverzoek mogelijk is gestopt.

Aanbevolen actie

Uitgever Breng de koper op de hoogte.*
Koper Werk samen met de uitgever om het exacte probleem te achterhalen en te verhelpen.**

* Rapporten geven een totaal van 900-fouten weer. Dit type 900-fout komt veel minder vaak voor dan een VAST 2-fout (900).
** Van de twee typen VAST 900-fouten is dit het enige type dat wordt gerapporteerd in RTB-uitsplitsing.

fout    901     Algemene VPAID-fout

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 901-fout

Deze fatale fout kan optreden vanwege een VPAID-fout, zoals:

• Er wordt niets gekocht via een SSP VPAID-wrapper
  • Time-out van een SSP VPAID-wrapper
  • Voor VPAID-advertentiemateriaal is een onveilige modus vereist
  • Een IMA-adapter-tag van Authorized buyers wordt gebruikt met de IMA-SDK en er wordt een VPAID-advertentie geretourneerd (de Direct SDK-tag moet in dit geval worden gebruikt)

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat verzoeken voor VPAID-advertentiemateriaal worden ondersteund voor apparaten en spelers. U kunt profielen voor videoadvertentiemateriaal gebruiken om te bepalen welk advertentiemateriaal geschikt is voor weergave.
Koper Zorg ervoor dat VAST-reacties die html5 VPAID-wrappers via IAS/DV/MOAT retourneren een mp4-item bevatten en dat de wrapper de afspeelfunctionaliteit niet annuleert. Zorg er daarnaast voor dat u niet biedt op vertoningen zonder een vastgestelde adverteerder of koper, of probeert een wederverkoop aan de klantzijde te starten.
fout 1009   Het VAST-reactiedocument is leeg

Waarschijnlijke oorzaak van een VAST 1009-fout

VAST 1009-fouten worden gerapporteerd als er geen videobestanden of trackinggebeurtenissen zijn opgenomen in een geretourneerde VAST-reactie. Deze fout is waarschijnlijk het gevolg van de uitgeversinstellingen van het advertentieblok of een traffickingfout met de order of het regelitem.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat de start- of einddatum van de order of het regelitem geen fouten bevat en dat alle getargete sleutel/waarden geldig zijn. Zorg er ook voor dat de juiste advertentieblokken worden getarget en dat het formaat dat in het regelitem is ingesteld, overeenkomt met het formaat van de getargete advertentieblokken.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.

Bekijk meer informatie over hoe u VAST-videoadvertenties test.

IMA-SDK-fouten

Deze fouten maken geen deel uit van de VAST-specificatie.

fout  1005     URL met onjuiste notatie

Waarschijnlijke oorzaak van een 1005-fout voor de IMA-SDK

Deze fatale fout kan optreden wanneer de codering of decodering van een URL is mislukt.

Aanbevolen actie

Uitgever Zorg ervoor dat speciale tekens in URL-tekenreeksen op de juiste wijze zijn gecodeerd.
Koper Breng de uitgever op de hoogte.