Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Een site of advertentieverzoek taggen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen

Op 1 juli 2013 zijn wijzigingen ingegaan in de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op uw gebruik van Google-producten. COPPA is van toepassing op websites en services die zijn gericht op kinderen in de Verenigde Staten jonger dan dertien jaar en sites en services voor een algemeen publiek met gebruikers in de Verenigde Staten waarvan bekend is dat ze jonger dan dertien jaar zijn. Andere landen definiëren de leeftijd van kinderen in hun wetgeving mogelijk anders of passen mogelijk andere regels toe op minderjarige gebruikers. Als u Google-producten gebruikt om advertenties weer te geven in andere landen, moet u rekening houden met deze vereisten.

Wanneer u Ad Exchange-verzoeken verzendt, gebruikt u GPT om een advertentieverzoek te markeren met een status die aangeeft dat de content is bedoeld voor kinderen.

Een site taggen

Als u gebruikmaakt van de advertentieservices van Google en u wilt dat we uw site of delen van uw site behandelen als content die is bedoeld voor kinderen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken om ons op de hoogte te stellen:

Als u uw site tagt voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen, zorgen wij dat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties voor die content zijn uitgeschakeld. Het kan enige tijd duren voordat deze aanduiding van kracht is.

Een biedingsverzoek voor een site of app taggen

Voor meer controle over hoe uw voorraad wordt behandeld, kunt u een tag instellen om aan te geven of een vertoning moet worden behandeld als content die bedoeld is voor kinderen. Als u een advertentieverzoek tagt als content die is bedoeld voor kinderen, schakelen wij op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties uit voor dat advertentieverzoek. Het opnemen van de tag in een advertentieverzoek heeft voorrang op van toepassing zijnde instellingen op siteniveau.

Stel dat u een site met tv-recensies heeft en u weet dat de actieve gebruiker op de site een kind is. In plaats van uw hele site te taggen als content die is bedoeld voor kinderen, kunt u alleen de advertentieverzoeken die aan het kind worden weergegeven taggen, zodat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties niet worden weergegeven in deze vertoningen.

De onderstaande richtlijnen beschrijven hoe u uw advertentieverzoeken op sites kunt taggen voor behandeling als content die is bedoeld voor kinderen:

Typische advertentiecode (synchroon)

Als u synchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen toevoegt aan uw advertentiecode:

<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-0123456789abcdef";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_child_directed_treatment = 1;
//-->
</script>
<script type="text/javascript" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

De markering als content die is bedoeld voor kinderen wordt van kracht zodra u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en in de html-broncode van uw pagina's heeft geplakt.

Asynchrone advertentiecode

Als u asynchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen, toevoegt aan uw advertentiecode:

<script async
src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-child-directed-treatment="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

De markering als content die is bedoeld voor kinderen wordt van kracht zodra u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en in de html-broncode van uw pagina's heeft geplakt.

Tags voor VAST-video-indelingen

Voor AdExchange VAST-tags voegt u de parameter tfcd=1 toe aan het einde van het verzoek om een advertentie te taggen voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen.

Bijvoorbeeld:

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-video-pub-1234567890&ad_type=video&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com
&max_ad_duration=30000&videoad_start_delay=0&tfcd=1"

Raadpleeg het gedeelte over het instellen van content die bedoeld is voor kinderen op de ontwikkelaarssite voor de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Android en iOS voor informatie over het taggen van een advertentieverzoek vanuit een app.

Als de contenteigenaar die uw site of app beheert, heeft u doorgaans controle over hoe de content wordt behandeld. Zelfs zonder melding van u kan Google uw site of app behandelen als content die is bedoeld voor kinderen op grond van onze eigen verplichtingen in het kader van COPPA. In deze gevallen proberen we u op de hoogte te stellen en kunt u Search Console, de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor sites of de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor apps gebruiken om een bepaalde manier van behandelen op te geven.

Houd er rekening mee dat u op grond van de COPPA of de wetten van andere landen mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft. Bekijk de richtlijnen van de Amerikaanse FTC en van toezichthouders in de landen waar u adverteert en raadpleeg uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van zijn wettelijke verplichtingen.