Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Een advertentieverzoek taggen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen (TFCD)

U kunt uw advertentieverzoeken markeren voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen. De functie is ontworpen om te helpen bij de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Houd er rekening mee dat u op grond van de COPPA mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft. Bekijk de richtlijnen van de Amerikaanse FTC en raadpleeg uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van zijn of haar wettelijke verplichtingen.

Als u deze functie gebruikt, wordt een TFCD-parameter (tag voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen) opgenomen in uw advertentieverzoek. Met deze parameter kunnen op interesses gebaseerde advertenties en remarketingadvertenties voor die content worden gedeactiveerd of toegestaan. De parameter heeft geen invloed op uw gebruik van Ad Manager-sleutel/waarden. Als gevolg hiervan moet u ervoor zorgen dat uw gebruik van sleutel/waarden voldoet aan de COPPA. Bekijk onze COPPA-richtlijnen voor meer informatie.

Als de TFCD-parameter wordt opgenomen in een advertentieverzoek, heeft deze een hogere prioriteit dan alle andere van toepassing zijnde instellingen op siteniveau.

Als de instelling 'Advertenties die zijn bedoeld voor kinderen' beschikbaar is in uw gebruikersinterface, is de instelling voor beperking van regelitems voor reserveringsregelitems alleen van toepassing als we vaststellen dat het verzoek uit de EER of het Verenigd Koninkrijk komt, of als u Ad Manager dienovereenkomstig heeft geconfigureerd.*

* Met deze instelling kunnen de typen advertenties worden geselecteerd die mogen worden weergegeven aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk.

In de onderstaande richtlijnen wordt uitgelegd hoe u uw tags markeert voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod.

Als u gebruikmaakt van de advertentieservices van Google, en de content op site- of app-niveau en niet in uw advertentieverzoeken wilt behandelen als content die bedoeld is voor kinderen, raadpleegt u het gedeelte Een site of app taggen voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.

U bepaalt als contenteigenaar die controle heeft over uw site of app doorgaans zelf hoe uw content wordt behandeld met betrekking tot de COPPA. Google kan in bepaalde gevallen zelfs zonder voorafgaande kennisgeving van uw kant, uw site of app op grond van onze verplichting inzake de COPPA behandelen als een site of app die content bevat die bedoeld is voor kinderen. In dergelijke gevallen proberen we u hierover te informeren en kunt u onze tools gebruiken om een bepaalde behandeling op te geven.

Google-uitgeverstags (GPT)

Als u een Google-uitgeverstag (GPT) gebruikt, kunt u een advertentieverzoek markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen, volgens de vereisten van COPPA.Als deze instelling wordt weggelaten, worden gepersonaliseerde advertenties standaard toegestaan.

Bekijk de documentatie voor GPT-ontwikkelaars voor de nieuwste codevoorbeelden.

De documentatie voor GPT-ontwikkelaars bekijken

GPT-passbacks

Met de Google-uitgeverstag kunt u tags genereren met passback-functionaliteit. Deze functionaliteit kan worden geïmplementeerd met een standaard Google-uitgeverstag die is geschreven in een iframe. Dit betekent dat u dezelfde methode kunt gebruiken: setPrivacySettings().

Als u een macro gebruikt, gebruikt u TFCD=1, TFCD=0 of geen van beide. Als het advertentiemateriaal wordt weergegeven op de pagina, neemt de macro %%TFCD%% de waarde van het aanvankelijke advertentieverzoek over. Het advertentieverzoek voor uitgever B wordt uitgevoerd met de waarde uit het eerste advertentieverzoek. De macro %%TFCD%% werkt alleen als uitgever A en B beide de Ad Manager-advertentieweergave gebruiken.

De documentatie voor GPT-ontwikkelaars bekijken

Tagless Request

Als u Tagless Requests gebruikt, kunt u een advertentieverzoek markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen door de parameter tfcd=[int] rechtstreeks toe te voegen aan de tagverzoek-URL.

U moet de parameter vroeg in de tag opgeven. We raden u aan deze in de eerste 500 tekens te plaatsen. Geef tfcd=1 op om het advertentieverzoek te markeren als een advertentieverzoek met content die bedoeld is voor kinderen of geef tfcd=0 op voor advertentieverzoeken met content die niet bedoeld is voor kinderen.

Voorbeeld van een Tagless Request
https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/adx?tfcd=1&iu=/12345/adunit&sz=728x90&c=12345

SDK voor mobiele advertenties van Google

Als app-ontwikkelaar kunt u wanneer u een advertentieverzoek indient, aangeven of u wilt dat Google uw content behandelt als content die bedoeld is voor kinderen.

U kunt tagForChildDirectedTreatment instellen om aan te geven of uw content moet worden behandeld als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA. Lees de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android en iOS voor meer informatie.

Behandeling van content die bedoeld is voor kinderen tijdens bemiddeling
Bemiddeling vergemakkelijkt de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA; een wet voor de bescherming van privacy van kinderen op internet).
Stel tagForChildDirectedTreatment(true) in de SDK voor mobiele advertenties van Google in om aan te geven dat uw content moet worden behandeld als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA. Google maakt dit signaal beschikbaar voor advertentienetwerken van derden tijdens bemiddeling om de naleving van COPPA te vergemakkelijken. Meer informatie
Google Ad Manager fungeert gewoon als platform. De advertentierelatie bestaat tussen de ontwikkelaar van de mobiele app en het advertentienetwerk van derden. Daarom is het de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat elk advertentienetwerk van derden advertenties weergeeft die de content van de ontwikkelaar behandelen als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA.

Google-SDK voor interactieve media-advertenties (voor video)

Voor videoverzoeken kunt u aangeven dat u wilt dat Google uw videocontent behandelt als content die bedoeld is voor kinderen. Hiervoor voegt u de parameter tfcd=1 toe aan uw tag. U kunt dit doen met een handmatig samengestelde hoofdvideotag of met een van de platformspecifieke IMA-SDK's (html5, iOS of Android).

Als uw speler dynamische advertentie-invoeging gebruikt, kan deze ook de parameter tfcd=1 opnemen in elk VOD-verzoek (video on demand) of livestreamverzoek zodat de parameter wordt doorgegeven aan advertentieverzoeken. Als een DAI-verzoek tfcd=1 bevat, worden alle waarden die zijn toegewezen aan de parameters rdid, idtype of is_lat verwijderd om te voldoen aan COPPA.