Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Een advertentieverzoek taggen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen (TFCD)

U kunt uw advertentieverzoeken markeren voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen. De functie is ontworpen om te helpen bij de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Houd er rekening mee dat u op grond van de COPPA mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft. Bekijk de richtlijnen van de Amerikaanse FTC en raadpleeg uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van zijn of haar wettelijke verplichtingen.

Als u deze functie gebruikt, wordt een TFCD-parameter (tag voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen) opgenomen in uw advertentieverzoek. Met de parameter kunnen op interesses gebaseerde advertenties en remarketingadvertenties voor die content worden uitgeschakeld of toegestaan. De parameter heeft geen invloed op uw gebruik van Ad Manager-sleutel/waarden. Als gevolg hiervan moet u ervoor zorgen dat uw gebruik van sleutel/waarden voldoet aan de COPPA. Bekijk onze COPPA-richtlijnen voor meer informatie.

Als de TFCD-parameter wordt opgenomen in een advertentieverzoek, heeft deze een hogere prioriteit dan alle andere van toepassing zijnde instellingen op siteniveau.

Als de instelling 'Advertenties die zijn bedoeld voor kinderen' beschikbaar is in uw gebruikersinterface, is de instelling voor beperking van regelitems voor reserveringsregelitems alleen van toepassing als we vaststellen dat het verzoek uit de EER komt of als u Ad Manager dienovereenkomstig heeft geconfigureerd.*

* Met deze instelling kunnen de typen advertenties worden geselecteerd die mogen worden weergegeven aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

In de onderstaande richtlijnen wordt uitgelegd hoe u uw tags markeert voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen, waaronder de volgende onderwerpen.

Als u gebruikmaakt van de advertentieservices van Google en de content op site- of app-niveau en niet in uw advertentieverzoeken wilt behandelen als content die bedoeld is voor kinderen, raadpleegt u het gedeelte Een site of app taggen voor de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen. Houd er rekening mee dat u als contenteigenaar die controle heeft over uw site of app, doorgaans zelf bepaalt hoe uw content wordt behandeld met betrekking tot de COPPA. Google kan in bepaalde gevallen zelfs zonder voorafgaande kennisgeving van uw kant, uw site of app op grond van onze verplichting inzake de COPPA behandelen als een site of app die content bevat die bedoeld is voor kinderen. In dergelijke gevallen proberen we u hier over te informeren en kunt u onze tools gebruiken om een bepaalde behandeling op te geven.

Google-uitgeverstags (GPT)

Als u GPT gebruikt, kunt u de volgende API-aanroep gebruiken om een advertentieverzoek te markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen:

googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Stel de options-parameter in op het gehele getal 1 om het advertentieverzoek te markeren voor content die bedoeld is voor kinderen, en op 0 voor advertentieverzoeken waarvan de content niet bedoeld is voor kinderen.

Als u ervoor wilt zorgen dat de opties die u opgeeft, worden doorgevoerd voordat er advertenties worden opgevraagd voor de pagina, moet u de GPT API-aanroep setTagForChildDirectedTreatment tijdens de uitvoering van uw pagina tijdig aanroepen. Als u de API niet op tijd aanroept, wordt er mogelijk niet bij elk advertentieverzoek rekening gehouden met de markering voor content die bedoeld is voor kinderen. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de aanroep van setTagForChildDirectedTreatment wordt uitgevoerd voordat aanroepen van googletag.enableServices() en googletag.pubads().display(...) worden uitgevoerd.

Daaropvolgende aanroepen om advertentieruimten te vernieuwen (met googletag.pubads().refresh) houden rekening met de wijzigingen die sinds het laatste verzoek om de advertentieruimte zijn aangebracht met setTagForChildDirectedTreatment.

Zodra de API is aangeroepen om het advertentieverzoek te markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen, kan de waarde ongedaan worden gemaakt. Wanneer de instelling van de waarde ongedaan is gemaakt, wordt voor alle andere advertentieverzoeken binnen dezelfde paginaweergave standaard de instelling op siteniveau gebruikt, indien van toepassing. U kunt de status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen, ongedaan maken door de volgende API-aanroep te gebruiken:

googletag.pubads().clearTagForChildDirectedTreatment();

Na de aanroep van setTagForChildDirectedTreatmenT() houden alle volgende advertentieverzoeken rekening met de instelling totdat deze wordt gewijzigd of gewist.

Voorbeeld van GPT-codefragment
<script type="text/javascript">
   window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; (function() {    var gads = document.createElement("script");    gads.async = true;    gads.type = "text/javascript";    var useSSL = "https:" == document.location.protocol;    gads.src = (useSSL ? "https:" : "http:") + "//securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js";    var node = document.getElementsByTagName("script")[0];    node.parentNode.insertBefore(gads, node);   })();
</script>
<script type='text/javascript'>
googletag.cmd.push(function() {    googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(1);    googletag.defineSlot('/1234/sports/football', [728, 90],'div_1').addService(googletag.pubads());
    googletag.enableServices();
});
</script>

GPT-passbacktags

GPT-passbacktags kunnen worden gebruikt om advertenties van een Ad Manager-uitgever weer te geven voor een andere uitgever, ongeacht of ze Ad Manager of een advertentieserver van een derde partij gebruiken om advertenties weer te geven. Tags worden verzonden van Ad Manager-uitgever A naar uitgever B, waar ze worden gedistribueerd via de advertentieserver van uitgever B.

Als u GPT-passback-tags gebruikt, kunt de volgende API-aanroep gebruiken om een advertentieverzoek te markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen:

setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Stel de options-parameter in op het gehele getal 1 om het advertentieverzoek te markeren voor content die bedoeld is voor kinderen, en op 0 voor advertentieverzoeken waarvan de content niet bedoeld is voor kinderen.

Het GPT-fragment moet worden weergegeven in een iframe om te voorkomen dat de passback instellingen op paginaniveau overneemt van een andere GPT-instantie die wordt uitgevoerd op de pagina van de uitgever.

Als u passback-tags gebruikt, wordt de aanvankelijke advertentie opgevraagd van Ad Manager voor uitgever A en wordt de waarde TFCD=1, TFCD=0 of geen van beide gebruikt. Als het advertentiemateriaal wordt weergegeven op de pagina, neemt de macro %%TFCD%% de waarde van het aanvankelijke advertentieverzoek over. Het advertentieverzoek voor uitgever B wordt uitgevoerd met de waarde uit het eerste advertentieverzoek. De macro %%TFCD%% werkt alleen als uitgever A en B beide de Ad Manager-advertentieweergave gebruiken.

Voorbeeld van GPT-passbackcodefragment
<script async src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id='gpt-passback'>
  <script>
     window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
       googletag.cmd.push(function() {
         googletag
           .defineSlot('/123/sports', [300, 250], 'gpt-passback')

.setTagForChildDirectedTreatment(1)
           .addService(googletag.pubads());
         googletag.pubads().set('page_url', 'mydomain.com/mypage.html');
         googletag.enableServices();
         googletag.display('gpt-passback');
     });
  </script>
</div>
Voorbeeld van GPT-passbackcodefragment waarin gebruik wordt gemaakt van de macro %%TFCD%%
<script async src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id='gpt-passback'>
  <script>
     window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
       googletag.cmd.push(function() {
         googletag
           .defineSlot('/123/sports', [300, 250], 'gpt-passback')

.setTagForChildDirectedTreatment(%%TFCD%%)
           .addService(googletag.pubads());
         googletag.pubads().set('page_url', 'mydomain.com/mypage.html');
         googletag.enableServices();
         googletag.display('gpt-passback');
     });
  </script>
</div>

Meer informatie over GPT-passback-tags en macro's.

Tagless Request

Als u Tagless Requests gebruikt, kunt u een advertentieverzoek markeren met een status die aangeeft dat de content bedoeld is voor kinderen door de parameter tfcd=[int] rechtstreeks toe te voegen aan de tagverzoek-URL. U moet de parameter vroeg in de tag opgeven. U kunt de parameter het beste in de eerste vijfhonderd tekens plaatsen. Geef tfcd=1 op om het advertentieverzoek te markeren als een advertentieverzoek met content die bedoeld is voor kinderen of geef tfcd=0 op voor advertentieverzoeken met content die niet bedoeld is voor kinderen. Voorbeeld:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/adx?tfcd=1&iu=/12345/adunit&sz=728x90&c=12345

SDK voor mobiele advertenties van Google

Als app-ontwikkelaar kunt u wanneer u een advertentieverzoek indient, aangeven of u wilt dat Google uw content behandelt als content die bedoeld is voor kinderen.

U kunt tagForChildDirectedTreatment instellen om aan te geven of uw content moet worden behandeld als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA. Lees de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android en iOS voor meer informatie.

Behandeling van content die bedoeld is voor kinderen tijdens bemiddeling
Bemiddeling vergemakkelijkt de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA; een wet voor de bescherming van privacy van kinderen op internet).
Stel tagForChildDirectedTreatment(true) in de SDK voor mobiele advertenties van Google in om aan te geven dat uw content moet worden behandeld als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA. Google maakt dit signaal beschikbaar voor advertentienetwerken van derden tijdens bemiddeling om de naleving van COPPA te vergemakkelijken. Meer informatie
Google Ad Manager fungeert gewoon als platform. De advertentierelatie bestaat tussen de ontwikkelaar van de mobiele app en het advertentienetwerk van derden. Daarom is het de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat elk advertentienetwerk van derden advertenties weergeeft die de content van de ontwikkelaar behandelen als content die bedoeld is voor kinderen, vanwege de naleving van COPPA.

Google-SDK voor interactieve media-advertenties (voor video)

Voor videoverzoeken kunt u aangeven dat u wilt dat Google uw videocontent behandelt als content die bedoeld is voor kinderen. Hiervoor voegt u de parameter tfcd=1 toe aan uw tag. U kunt dit doen met een handmatig samengestelde hoofdvideotag of met een van de platformspecifieke IMA-SDK's (html5, iOS of Android).

Als uw videospeler de functie Dynamische advertentie-invoeging gebruikt, kan deze ook de parameter tfcd=1 opnemen in een VOD-verzoek (video on demand) of livestreamverzoek om de parameter door te geven aan opgenomen advertentieverzoeken.