Transactietypen

Uw contract kan naar verschillende soorten transacties verwijzen. Hieronder volgt informatie over de beschikbare typen:

'Bedrijf', zoals genoemd in de typebeschrijvingen hieronder, wordt gedefinieerd in uw contract.
Type Beschrijving
Open bieden Met Open bieden (voorheen exchange-biedingen) kan het bedrijf bepaalde advertentie-exchanges en sell-side platforms activeren waarmee het bedrijf een directe contractuele relatie heeft ('Geautoriseerde Ad Exchange-bieders') om te concurreren met Ad Manager in een uniforme realtime veiling voor voorraad van het bedrijf.
Eerste overzicht Transacties voor eerste overzicht zijn op veilingen gebaseerde transacties voor specifieke voorraad met specifieke koper(s) die bieden met de door u aangewezen minimum prijs, geconfigureerd via regels.
Voor alle duidelijkheid: transacties voor eerste overzicht worden ten behoeve van facturering en de berekening van het opbrengstenaandeel als transacties in de open veiling beschouwd.
Open veiling Transacties in de open veiling zijn op veilingen gebaseerde transacties voor voorraad die beschikbaar is voor alle kopers. Er moet een overeenkomst zijn voordat sommige kopers, zoals kopers die direct betalen, kunnen bieden.
Voorkeursdeal Voorkeursdealtransacties zijn transacties met een vaste prijs die voorafgaand aan de veiling plaatsvinden en die de uitgever met een of meer specifieke kopers afspreekt.
Privéveiling Transacties in privéveilingen zijn op veilingen gebaseerde transacties met specifieke koper(s) die door het bedrijf op de toelatingslijst zijn geplaatst.
Marktplaats-pakketten (Bèta) Marktplaats-pakketten zijn op veilingen gebaseerde transacties waarbij door uitgevers beheerde pakketten worden gepubliceerd voor vindbaarheid op kopersmarktplaatsen. Deze pakketten kunnen worden ingesteld als openbaar, vindbaar voor alle kopers of uitsluitend vindbaar door alleen bepaalde bieders die de uitgever kiest.
Programmatic Guaranteed Programmatic Guaranteed-transacties zijn transacties met een vaste prijs met een vooraf toegewezen voorraadset die met één bepaalde koper wordt afgesproken.
SDK-biedingen Met SDK-biedingen kan het Bedrijf bepaalde kopers activeren die een eigen SDK hebben (bijvoorbeeld een 'SDK van derden'), die het bedrijf heeft geïnstalleerd en wordt gebruikt voor de weergave van advertentiemateriaal, om te concurreren met Ad Manager in een uniforme realtime veiling voor Mobiele-app-voorraad van het Bedrijf.

Voorkeursdeals, privéveilingen, Programmatic Guaranteed en Marktplaats-pakketten (Bèta)  worden beheerd via de dealsinterface. Aan deze transactietypen is een deal-ID gekoppeld.

'Zelfgekochte voorraad' verwijst naar een bedrijf dat zijn eigen voorraad koopt in overeenstemming met bepaalde parameters zoals gedefinieerd door Google en geleverd aan het bedrijf (inclusief via e-mail of via de gebruikersinterface van Google Ad Manager).