Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Over doelgroepsegmenten van derden

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Doelgroepoplossingen is een Google Ad Manager 360-functie die mogelijk niet is ingeschakeld in uw netwerk.

Segmenten van derden zijn lijsten met cookies die overeenkomen met de demografische gegevens van uw bezoekers, die u koopt van een externe gegevensprovider. Als u samenwerkt met een van de gegevensproviders die zijn geïntegreerd met Ad Manager, worden de aan u aangeboden segmenten automatisch naar Ad Manager gepusht, zodat u ze kunt bekijken en accepteren of weigeren. Nadat u een segment van derden heeft geaccepteerd, kunt u regelitems hierop targeten, prognoses voor het segment uitvoeren en rapporteren over het segment.

Als een gegevensprovider waarmee u samenwerkt niet is geïntegreerd met Ad Manager, werkt u samen met de provider om te leren hoe u uw doelgroepsegmenten het beste kunt gebruiken in Ad Manager.

Zoals bij first-party segmenten kunt u ze desgewenst koppelen aan aangepaste sleutel/waarden en andere kenmerken instellen, zoals aantal hits en recentheid van relevante paginaweergaven.

Wanneer u werkt met externe gegevensproviders, moet u ze uw link-ID voor Doelgroepoplossingen geven, zodat de gegevensprovider de doelgroepsegmenten kan pushen naar uw Ad Manager-instantie.

De ID voor doelgroepkoppeling opvragen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  3. Zoek de numerieke waarde naast 'ID voor doelgroepkoppeling'. Uw ID voor doelgroepkoppeling is niet gelijk aan uw netwerkcode.

Facturering voor doelgroepsegmenten van derden

Tarieven voor segmenten van derden worden bepaalde door externe gegevensproviders.

Informatie over het accepteren en activeren van doelgroepsegmenten van derden.