Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Info voor het Google Display Netwerk

In een poging om gebruikers duidelijke keuzes en informatie te bieden met betrekking tot de advertenties die ze te zien krijgen, wordt voor advertenties die op bepaalde sites van het Google Display Netwerk worden weergegeven, een melding weergegeven met een advertentiepictogram zoals het pictogram 'Info' of 'Ads door Google'. Afmelden voor het meldingspictogram in advertenties is niet mogelijk.

Het pictogram Info Ad Choices icon is een pictogram conform branchenormen dat wordt uitgevouwen tot expanded Ad Choices icon wanneer gebruikers hun muisaanwijzer op het pictogram plaatsen. Wanneer gebruikers op dit label klikken, worden ze omgeleid naar een pagina die door Google wordt gehost. Deze pagina bevat de door de IAB aangegeven tekst en de Advertentie-instellingen. Hier kunt u bepalen welke typen advertenties (bijvoorbeeld Kunst en entertainment of Reizen) worden weergegeven in het Google Display Netwerk. Daarnaast worden gebruikers omgeleid naar de pagina youronlinechoices. Dit is een gids voor online adverteren op basis van gedrag en online privacy.

Dit nieuwe pictogram en label hebben geen invloed op de prestaties van advertenties.

Het pictogram Ad Choices icon is samengevouwen 19 x 15 pixels en 76 x 15 pixels wanneer het is uitgevouwen expanded Ad Choices icon. Het pictogram wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van display-advertenties of in de rechterbenedenhoek van tekstadvertentieblokken.

Voorbeeld in display-advertenties
example of display ads with AdChoices icon
Voorbeeld in tekstadvertenties
example of text ad with AdChoices icon

Informatie waarvan kopers op de hoogte moeten zijn

Alle tekstadvertenties, advertenties met statische afbeeldingen en advertenties van derden geven de nieuwe melding in de advertentie weer wanneer ze worden weergegeven op uitgeverspagina's in het Google Display Netwerk, behalve voor uitgevers die hun eigen advertenties genereren via JS-/XML-feeds.
Google plaatst de melding automatisch in de rechterbovenhoek van advertenties. Als de nieuwe melding echter een deel van de display-advertentie bedekt, willen adverteerders mogelijk hun ontwerp aanpassen. Mogelijk is er ook een aanpassing van het advertentiemateriaal voor verschillende talen nodig als reactie op het nieuwe pictogram.

Wat uitgevers moeten doen voor naleving van het beleid

• Als u de implementatie van iframe-advertentieblokken van Google gebruikt, is er geen actie nodig.
  • Als u uw eigen advertentieblok heeft geïmplementeerd met JS/XML of als u een direct iframe gebruikt, moet u overschakelen op de standaard iframe-implementatie of uw code updaten zodat deze voldoet aan de nieuwe richtlijnen.

Alle advertenties die worden weergegeven in het Google Display Netwerk die verschijnen op uitgeverspagina's in het Engels of een EMEA-taal, geven het pictogram in de advertentie weer als de uitgever de standaard iframe-implementaties gebruikt. Alle partners die de standaard iframe-implementatie voor advertentieblokken van Google gebruiken waarmee advertenties worden weergegeven in een van de ondersteunde talen, krijgen automatisch een pictogram in de advertentie te zien (vertaald naar de juiste taal).

Als u het oude pictogram ziet in advertenties die op bepaalde sites worden weergegeven en het nieuwe pictogram op andere sites, moet u deze wijziging zelf implementeren.