Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Facturering voor doelgroepsegmenten

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Ad Manager factureert u afhankelijk van of het regelitem zowel first-party doelgroepsegmenten als externe doelgroepsegmenten target of niet en hoe het regelitem deze doelgroepsegmenten target. Regelitems kunnen doelgroepsegmenten en sleutel/waarden op een van drie manieren targeten:

• Of de ene of de andere (OR)
  • Meer dan één segment of sleutel/waarde tegelijk (AND)
  • Een of meer segmenten of sleutel/waarden maar niet een ander (is geen van)

Segmenten die worden getarget in een OR-relatie

Als het regelitem doelgroepsegmenten in een OR-relatie target en de bezoeker bij een of meer segmenten hoort, kiest de advertentieserver het goedkoopste segment. Als het regelitem een segment of sleutel/waarde target en de bezoeker bij beide hoort, brengen we kosten voor het segment aan u in rekening omdat we niet weten of het segment of de sleutel/waarde is gebruikt in het advertentieselectieproces. Als er meerdere segmenten in aanmerking komen voor het goedkoopste segment, wordt een van die segmenten willekeurig door de advertentieserver gekozen.

Voorbeelden

Laten we bekijken wat er gebeurt in verschillende targetingscenario's:

• Het regelitem target 'Segment A of Segment B' en de bezoeker hoort alleen bij Segment A: er worden alleen kosten aan u in rekening gebracht voor Segment A, ongeacht of Segment A een first-party of segment van derden is.

• Het regelitem is getarget op 'First-party segment 1 of First-party segment 2' en de bezoeker behoort tot beide: Aangezien alle first-party segmenten hetzelfde kosten, zal Ad Manager willekeurig een segment kiezen en alleen dat segment wordt gefactureerd.

• Het regelitem target 'Segment 1 van derden of Segment 2 van derden' en de bezoeker hoort bij beide: Ad Manager selecteert het goedkopere segment.

• Het regelitem target 'First-party segment 1 of Segment 1 van derden' en de bezoeker hoort bij beide: er worden kosten voor First-party segment 1 aan u in rekening gebracht, omdat first-party segmenten altijd goedkoper zijn dan segmenten van derden.

Segmenten die worden getarget in een AND-relatie

Als het regelitem doelgroepsegmenten target in een AND-relatie, moet de gebruiker overeenkomen met alle doelgroepsegmenten om het regelitem weer te geven. Er worden alleen kosten in rekening gebracht als het regelitem wordt weergegeven. Kosten voor segmenten in een AND-relatie zijn afhankelijk van of het first-party segmenten of segmenten van derden zijn.

First-party segmenten

Als een regelitem een advertentie weergeeft die meerdere first-party segmenten target en een gebruiker bij meer dan een van die segmenten hoort, wordt er willekeurig één segment gekozen voor factureringsdoeleinden. Elke vertoning wordt slechts aan één segment toegeschreven. Het CPM-tarief voor first-party segmenten is afhankelijk van uw contract.

Deze kosten zijn zichtbaar onder de dimensie 'Doelgroepsegment (factureerbaar)' in rapporten.

Segmenten van derden

Als een regelitem een advertentie weergeeft die meerdere segmenten van derden target en een gebruiker bij meer dan een van die segmenten hoort, worden alle segmenten waartoe de gebruiker behoort gefactureerd. Voor elke vertoning kunnen er meerdere toeschrijvingen zijn.

De externe gegevensprovider definieert het CPM-tarief en kan extra kosten in rekening brengen, afhankelijk van uw contract of de voorwaarden. Neem contact op met uw provider als u niet zeker bent over het tarief of andere kosten.

De totaalkosten voor het gebruik van segmenten van derden bekijken:

Uw rol moet rechten omvatten om factureringsgegevens te bekijken als de onderstaande acties wilt uitvoeren:

1. Ga naar Facturering en dan Facturen.
  2. Klik op de eerste pagina Betalingen op Facturen bekijken om naar Betalingen en dan Documenten te gaan.
  3. Selecteer een factuur in de tabel met beschikbare facturen.
  4. Klik op Selectie downloaden.
  5. Selecteer in het dialoogvenster 'Documenten downloaden' een indeling voor uw download.
  6. Klik op Downloaden.

Het gedownloade bestand kan het volgende regelitem bevatten voor kosten voor segmenten van derden:

Advertentieweergave: doelgroepsegmenten van derden

Uitsplitsingen op basis van CPM of vertoningen zijn niet beschikbaar omdat er meerdere toeschrijvingen kunnen zijn voor één vertoning. Neem contact op met uw externe gegevensprovider voor meer informatie over uw kosten.

First-party segmenten en segmenten van derden

Als een regelitem een advertentie weergeeft die zowel first-party segmenten als segmenten van derden target en een gebruiker bij ten minste één van elk segment hoort, worden de kosten volgens de hierboven beschreven methoden in rekening gebracht.

Segmenten die worden getarget in is geen van-relaties

Een regelitem kan een of meer first-party segmenten of segmenten van derden in een is geen van-relatie targeten:

• is geen van SegmentA: Als de bezoeker bij SegmentA hoort, wordt het regelitem niet weergegeven.

• is geen van (segmentA of segmentB): als de bezoeker lid is van segmentA of segmentB, wordt het regelitem niet weergegeven.

• is geen van (SegmentA en SegmentB): als de bezoeker lid is van SegmentA en SegmentB, wordt het regelitem niet weergegeven.

Net zoals bij AND-relaties geldt dat als het regelitem wordt weergegeven, er kosten aan u in rekening worden gebracht voor alle getargete segmenten waarbij de gebruiker niet hoort, ongeacht of de segmenten first-party segmenten of segmenten van derden zijn.

Voorbeeld

Als het regelitem 'is geen van (SegmentA of SegmentB)' target, laat u de server het volgende weten: 'Geef geen regelitems weer die SegmentA of SegmentB targeten'. Als SegmentA en SegmentB beide segmenten van derden zijn en de bezoeker niet bij SegmentA of SegmentB hoort, worden kosten voor beide segmenten aan u in rekening gebracht.