Get started with Google Publisher Tag

GPT-verzoekmodi en asynchrone weergave

Google-uitgeverstags bieden flexibiliteit voor de manier waarop u advertenties aanvraagt bij Ad Manager. U geeft die advertenties daarna weer op uw pagina. Ontwikkelaars kunnen voorbeeldtags bekijken om te zien hoe ze verzoek- en weergavemodi in uw code kunnen opgeven.

Verzoekmodi

Single Request Architecture (SRA)

Als u SRA gebruikt, worden alle gedefinieerde advertentieruimtes opgevraagd bij Ad Manager wanneer de eerste aanroep voor de weergave van een advertentie wordt uitgevoerd. Door SRA te gebruiken, kan de laadsnelheid van uw pagina worden verbeterd en kunnen roadblocks worden gegarandeerd. Alle typen Ad Manager-advertentiemateriaal en regelitemtypen worden ondersteund door SRA, behalve dynamische advertenties van Studio. Dit is de aanbevolen verzoekmodus.

Wanneer u niet-bestaande netwerken distribueert via SRA, mislukt het volledige advertentieverzoek.

Als u SRA wilt aanzetten, neemt u enableSingleRequest() op in uw GPT-code, vóór enableServices() of display(). Deze regel roept alle advertentieruimtes op de pagina tegelijk aan en maakt gegarandeerde roadblocks mogelijk.

Maak één SRA-verzoek met alle advertentieruimten om gegarandeerde roadblocks of concurrentie-uitsluitingen het beste weer te geven, in plaats van SRA-verzoeken met één advertentieruimte tegelijk te verzenden.

Modus voor meerdere verzoeken

Met een tag voor meerdere verzoeken wordt elke gedefinieerde advertentieruimte afzonderlijk van de hoofdtekst van uw content naar Ad Manager verzonden. In tegenstelling tot SRA garanderen tags voor meerdere verzoeken geen roadblocks of uitsluitingen (inclusief concurrerende uitsluitingen, uitsluitingen van dezelfde adverteerder en uitsluitingen met hetzelfde advertentiemateriaal). Dit is de standaard verzoekmodus.

Meer informatie over roadblocks

Weergavemodus

GPT ondersteunt alleen asynchrone weergave. Hierdoor kunnen uw content en advertenties onafhankelijk van elkaar worden geladen.

Elke advertentie wordt weergegeven in een ruimte die op de pagina is gereserveerd totdat de advertentie kan worden weergegeven. Dit zorgt ervoor dat het aanvragen en weergeven van advertenties het laden van content niet blokkeert.

SafeFrames en vriendelijke iframes voor GPT

SafeFrame is een iframe voor verschillende domeinen dat transparante en gedetailleerde interactie tussen paginacontent en advertenties mogelijk maakt, terwijl wordt voorkomen dat advertenties toegang hebben tot gegevens van de uitgever. Voor uitbreiding raden we het gebruik van SafeFrames en advertentiemateriaal dat werkt met SafeFrame, aan in plaats van vriendelijke iframes.

We willen de kans op weergave van schadelijk advertentiemateriaal minimaliseren. Daarom raden we u aan SafeFrame waar mogelijk aan te zetten in combinatie met het HTML5-kenmerk sandbox (dat standaard aanstaat) om navigatie op het hoogste niveau te voorkomen.

SafeFrame wordt ondersteund in Ad Manager en is standaard ingeschakeld wanneer er gebruik wordt gemaakt van Google-uitgeverstags. Amp-html-advertenties worden niet weergegeven in SafeFrames en gebruiken in plaats daarvan vriendelijke iframes. Meer informatie over SafeFrame en AMP

Bepaald advertentiemateriaal, zoals uitvouwbare advertenties of advertentiemateriaal dat toegang heeft tot de DOM-elementen van uw pagina, wordt mogelijk niet juist weergegeven in SafeFrames of in andere iframes tussen verschillende domeinen. We raden u aan dit advertentiemateriaal te updaten om dit geschikt te maken voor SafeFrames. Op die manier blijven de veiligheidsvoordelen van SafeFrame behouden. Als dit geen optie voor u is, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om te zorgen dat reserveringsadvertenties van dit type correct worden weergegeven: